مشهد/

دعای روز دهم ماه مبارک رمضان

در دعای روز دهم ماه مبارک رمضان می خوانیم: خدایا توفیق توکل شایسته به درگاهت را نصیبم فرما و نعمت بهره‌مندی از لطف و کرمت را به من عطا کن.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد

بسم الله الرحمن الرحیم

اَللّهُمَّ اجْعَلْنى فیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلینَ عَلَیْکَ

وَاجْعَلْنى فیهِ مِنَ الْفاَّئِزینَ لَدَیْکَ

وَاجْعَلْنى فیهِ مِنَ الْمُقَرَّبینَ اِلَیْکَ

بِاِحْسانِکَ یا غایَةَ الطّالِبینَ.

به نام خداوند بخشنده مهربان

خدایا مرا در این روز از متوکلان درگاهت قرار ده

و مقرر نما در این روز از کامروایان حضرتت

و مقربان درگاهت باشم

به حق احسانت ای نهایت همه جویندگان

شرح دعای روز دهم ماه مبارک رمضان

مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی به شرح دعای روز دهم ماه مبارک رمضان پرداخته که بخشهایی از آن در پی می آید: تمام امور دنیا و آخرت و هرچه در عالم وجود دارد به امر خداوند کار می کند؛ «ان الامر کله لله» یعنی به درستی که تمام امور به فرمان خداوند است» و تمام کلیدهای غیب نزد اوست «و عنده مفاتح الغیب لا یعلمها الاهو» یعنی : و کلید خزائن غیب نزد خداوند است (که) کسی جز خدا بر آن آگاه نمی باشد. و هر گاه اراده الهی اقتضا کند که امری صورت پذیرد بدون هیچ درنگی صورت خواهد گرفت. « ذا قضی امرا فانما یقول له کن فیکون» یعنی "هنگامی که (خداوند) اراده امری را کند به محض آنکه بگوید موجود باش، پس موجود خواهد شد و همه عالم فرمانبردار ذات اقدس اویند.

پس با توجه به این آیات در می یابیم که انسان در هر کاری که می خواهد انجام دهد باید به خدای (قادر و متعال) که خالق و آفریدگار اوست توکل کند چرا که امیر مومنان حضرت علی (ع) فرموند: هر کس بر او توکل کند او را کفایت نماید و هر کس از او بخواهد می پردازد و هر کس برای خدا به محتاجان قرض دهد وامش را بپردازد و هرکس او را سپاس گوید پاداش نیکو دهد.

خداوند نیز در قرآن می فرماید: « فاذا عزمت فتوکل علی الله ان الله یحب المتوکلین» یعنی: پس هنگامی که اراده نمودی (که کاری را انجام دهی) پس بر خداوند توکل نما (که) همانا خداوند توکل کنندگان را دوست دارد.

فائزین چه کسانی هستند؟

«واجعلنی فیه من الفائزین لدیک »؛ و مرا در این روز از کسانی که سعادت می یابند قرار ده. فائز به معنای سعادتمند است که به کسی گویند که خداوند او را به واسطه عمل به دستوراتش به رحمتش وارد کرده و از عذابش دور ساخته است چنانچه در قرآن می فرماید: « قل انی اخاف ان عصیت ربی عذاب یوم عظیم» یعنی: بگو که از عذاب روز عظیم (یعنی قیامت) می ترسم که معصیت پروردگارم را انجام دهم. و در آیه بعد می فرماید: «من یصرف عنه یومئذ فقد رحمه و ذلک الفوز المبین» یعنی: کسی که از عذاب روز قیامت در امان بماند و از او عذاب برداشته شود پس به تحقیق به رحمت الهی وارد شده است که این سعادتمندی آشکار است. و آنان که از معصیت پروردگار خویش اجتناب می کنند یقینا خداوند از آنان راضی است.

این رضایت سرچشمه از رضایت مخلوق به قضا و قدر پروردگار است به طوری که خداوند در قرآن می فرماید: «رضی الله عنهم و رضواعنه ذلک الفوز العظیم» یعنی: خداوند از ایشان راضی است و آنان از خداوند راضیند که این رستگاری و سعادتمندی بزرگ است. که ما نیز از خداوند می خواهیم در این روز ما را از کسانی قرار دهد که به فوز عظیم دست یافته اند...

« واجعلنی فیه من المقربین الیک باحسانک یا غایه الطالبین »؛ و مرا در این روز از کسانی قرار ده که مقرب درگاه تواند به لطفت ای نهایت خواسته درخواست کنندگان». کسانی که به خداوند نزدیکترند و در پیشگاه او آبرومندند که تقوای الهی را پیشه کنند چرا که خداوند در قرآن می فرماید: ان اکرمکم عند الله اتقکم. و اگر به واژه رسول اکرم(ص) توجه کنیم و آیه «ولکم فی رسول الله اسوه حسنه» را در نظر بگیریم می توانیم دریابیم که کسانی که می خواهند نزد خداوند آبرویی پیدا کرده و مقرب درگاه او گردند با توجه به آیه «یا ایها الذین امنوا تقوالله و ابتغوالیه الوسیله» باید به آیه « اطیعوالله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» یعنی "خداوند و رسولش و برگزیدگان از ایشان (یعنی اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام) را اطاعت نمایید” عمل نموده تا بتوانند جزء کسانی قرار گیر که مقرب درگاه الهی هستند.

برچسب ها: دعا ، رمضان ، روز دهم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.