
بهرام سواد کوهی در حاشیه برگزاری مراسم ضیافت مهربانی کمیته امداد کاشان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان با تاکید بر اینکه سرانه ماهیانه 55 هزار ریالی کمکهای مردمی در کشور گفت: این سرانه در استان اصفهان 70 هزار ریال وبالاتر از سرانه کشوری است.
وی با تقدیر از خیران سطح استان اصفهان مبلغ 360 میلیارد ریالی مشارکتهای مردمی این استان به کمیته امداد در قالب طرح های مختلف طی سال گذشته را یادآورشد و گفت: 80 میلیارد ریال از این مبلغ برای طرح اکرام ایتام، 140 میلیارد ریال نذور در صندوق صدقات، 100 میلیارد ریال پرداخت زکات و دیگر کمکها است.
به گفته وی، استان اصفهان از نظر تعداد مشترکان صندوق صدقات نیز با 570 هزار مشترک رتبه اول کشوری را در بین استانها دارد بطوریکه تعداد مشترکان صندوق صدقات در اصفهان از استان تهران بیشتر است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد استان اصفهان در ادامه رشد 30 درصدی کمک به کمیته امداد این استان در 4 ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته را یادآورشد و گفت: خیران در قالب طرح اطعام ایتام و افطاری مبلغ 3 میلیارد ریال فقط تا روز 21 رمضان سال جاری کمک داشته اند در حالیکه این رقم در کل ماه رمضان سال گذشته 2 میلیارد و 100 میلیون ریال بوده است.
سوادکوهی در ادامه با اشاره به اجرایی شدن طرح محسنین برای نخستین بار در سطح استان اصفهان گفت: از طریق 150 پایگاه اجرای این طرح 270 خانواده مورد حمایت قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: در طرح محسنین سرپرست خانوارها بدلیل از کارافتادگی و کهولت سن و زنان سرپرست خانوار نه بعلت فوت شوهر بلکه بعلل دیگر مورد حمایت قرار می گیرند که این طرح امسال بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت.
به گفته وی، در طرح اکرام نیز پایگاه های ثبت نام حامیان ایتام امسال با استقبال خوب مردم استان اصفهان حدود 6500 حامی حمایت از 9666 یتیم را عهده دار شدند که با این تعداد حامی در حال حاضر تعداد حامیان ایتام به 41 هزار و 600 رسیده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد استان اصفهان گفت: با افزایش حامیان در حال حاضر هر یتیم در استان اصفهان 4 حامی دارد که ماهیانه مبلغ 200 هزار ریال برایش واریز می کنند.
سواد کوهی با اشاره به اینکه تا قبل از ماه رمضان امسال میانگین درآمد هر یتیم از هر حامی 550 هزار ریال بود اظهار داشت: در حال حاضر با افزایش حامیان این میانگین به 700 هزار ریال می رسد.
وی در پایان از راه اندازی بانک جامع اطلاعاتی خیران در کاشان خبر داد و گفت: با راه اندازی این بانک تمام خیران این شهرستان در اجرای طرح های مختلف اکرام ایتام، شفاريا، محسنین، رضوان و مشتریکن صندوق صدقات شناسایی و در این بانک ثبت می شوند.
به گفته وی، با راه اندازی بانک جامع اطلاعاتی خیران ، افراد خیر، شرکتها، کارخانجات و مراکز خیریه سامان دهی می شوند تا اینگونه نباشد که به یک نفر از هیج جا کمک نشود و به یک نفر توسط منابع و افراد مختلف کمکهای متعدد شود.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد استان اصفهان افزود: کاشان در رابطه با مشارکتهای مردمی و مجموعه فعالیتهای آن ویژه دیده می شود چرا که با توجه به دارالمومنین بودن و نیات خیر مردم آن نسبت به بقیه شهرستان ها در رفع نیاز نیازمندان باید جلوتر باشد./س