بیانیه پایانی سازمان همکاری های اسلامی:

رژیم صهیونیستی مسئول تداوم بحران خاورمیانه است

سازمان همکاری های اسلامی در بیانیه پایانی نشست خود رژیم صهیونیستی را مسئول توقف روند مذاکرات خاورمیانه (مذاکرات سازش) معرفی کرد.

به گزارش سرویس سیاسی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، مسئله فلسطین یک مساله محوری برای امت اسلامی به شمار می‌رود و باید اشغالگری در اراضی فلسطینی سال 1967 از جمله قدس شرقی و بلندی‌های جولان سوریه و بخشی از سرزمین لبنان پایان یابد

سران کشورهای اسلامی در این بیانیه همچنین افزوده اند: باید همه تلاش کنند که با چالش های پیش روی در جهان اسلام مقابله کنند.

امت اسلامی در شرایطی به سر می‌برد که فتنه‌ها در میان مردم وجود دارد و در ماه مبارک رمضان می‌بینیم که خون مسلمانان در سراسر کشورهای اسلامی ریخته می‌شود.

در بیانیه پایانی نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی که چهارشنبه شب منتشر شد، همچنین آمده است: وحدت در میان کشورهای اسلامی رمز قدرتمندی این کشورها است و باید از تمام امکانات برای تقویت وحدت استفاده کنیم.

در ادامه این بیانیه آمده است: اختلافات و فتنه‌ها و همچنین درگیری‌های طایفه‌ای میان مسلمانان باید کنار گذاشته شود.

در این بیانیه در خصوص مسئله فلسطین آمده است: مسئله فلسطین یک مساله محوری برای امت اسلامی به شمار می‌رود و باید اشغالگری در اراضی فلسطینی سال 1967 از جمله قدس شرقی و بلندی‌های جولان سوریه و بخشی از سرزمین لبنان پایان یابد.

در ادامه این بیانیه تاکید شده است: این درخواست یک درخواست مهم از سوی امت اسلامی به شمار می‌آید و باید مساله فلسطین برای تحقق صلح و امنیت جهانی حل و فصل شود.

شرکت کنندگان همچنین بر ضرورت لغو محاصره نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی تاکید کرده و از شورای امنیت خواستند تا برای لغو این محاصره و توقف اقدامات خصمانه اسراییل وارد عمل شود.

آنها از درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل حمایت کرده و اقدامات رژیم صهیونیستی در بازداشت کردن فلسطینی‌ها و شکنجه آنها را محکوم کردند.

در این نشست درخصوص مساله سوریه اعلام شد: باید از وحدت در سوریه و حاکمیت و استقلال این کشور حمایت و روند خون‌ریزی در سوریه متوقف شود.

در بیانیه پایانی نشست سازمان همکاری های اسلامی همچنین عضویت سوریه در این سازمان به حالت تعلیق درآمده است.

در این بیانیه آمده است: باید در کنار مردم زیر ستمی که در شهرها و روستاها آماج توپخانه هستند، قرار گرفت.

نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی در حالی با مشارکت بیش از 40 کشور برگزار شد که سوریه در آن حضور نداشت.

بر اساس منشور (بیانیه) پایانی این اجلاس همچنین از حکومت میانمار (برمه) خواسته شده است تا اعمال خشونت آمیز را علیه مسلمانان این کشور متوقف سازد.

در این بیانیه قتل عام و شکنجه مسلمانان در میانمار «جنایت علیه بشریت» تلقی شده است.

شرکت کنندگان همچنین سیاست‌ سرکوب خشونت دولت میانمار علیه مسلمانان را محکوم کرده و از کشورهایی که با میانمار روابط سیاسی و اقتصادی دارند خواستند تا با استفاده از این روابط روند کشتار و خشونت علیه مسلمانان را متوقف کنند.

در بیانیه پایانی این نشست تاکید شده است: باید برای رویارویی با چالش‌های پیش روی کشورهای سودان، سومالی، افغانستان، کشمیر، عراق، یمن، ساحل عاج، قبرس و ترکیه و دیگر کشورهای اسلامی تلاش کرد.

نشست سه روزه سازمان همکاری اسلامی در مکه مکرمه چهارشنبه شب به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

پ2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار