اراک/

چه غذاهایی می‌توانند خطر بروز نقایص جنینی را کاهش دهند

هیچ مادری دوست ندارد که پس از تحمل سختی‌های گوناگون 9 ماه بارداری و انتظار تولد نوزادی سالم و زیبا، پس از زایمان با نوزادی روبه‌رو شود که دارای نوعی نقص است...این اتفاق بسیار دردناک است، ولی می‌توان به روش‌های مختلف از بروز چنین پیشامدی پیشگیری کرد.

 

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک یکی از این روش‌های پیشگیری، به تغذیه مادر باردار مربوط می‌شود و اینکه چه غذاهایی می‌توانند ریسک بروز نقایص جنینی را کاهش دهند و چه غذاهایی عکس آن عمل می‌کنند

کمبود ریبوفلاوین (ویتامین B2) و نیاسین (ویتامین B3)
* نارسایی‌های قلبی: نبود مقادیر کافی از این ویتامین‌ها در بدن زن باردار ریسک تولد نوزاد مبتلا به نارسایی‌های قلبی مادرزادی را افزایش می‌دهد. اگر مادر غذاهایی حاوی روغن‌های اشباع زیاد بخورد نیز میزان این خطر بیشتر خواهد شد. ویتامین B2‌ در غذاهایی چون لبنیات کم‌چرب یا فاقد چربی، جگر و سبزی‌های با برگ‌های سبز به وفور یافت می‌شود. گوشت مرغ، ماهی، جگر، مغزها و غلات کامل هم سرشار از ویتامین B3‌ هستند.
شکاف کام: در این نقص جنینی که عموم آن را با واژه لب شکری می‌شناسند، سقف دهان به طور کامل بسته نمی‌شود. در زنانی که سوءتغذیه دارند یا رژیم غذایی آن‌ها تنها به چند نوع غذا محدود است، میزان خطر به دنیا آوردن نوزادانی با این نقص مادرزادی بالا خواهد رفت

نقص در لوله عصبی

دکتر جنیفر نلسون، محقق و دانشیار تغذیه در دانشکده علوم سلامت در مینه‌سوتا درباره عوارض ناشی از ویتامین B9‌ در رژیم غذایی مادر می‌گوید: «کمبود ویتامین B9‌ که بیشتر آن را به نام فولات می‌شناسند و نوع سنتزی آن اسید فولیک نام دارد، می‌تواند به بروز ناهنجاری در لوله عصبی نوزاد منجر شود. ناهنجاری‌های مادرزادی ناشی از کمبود اسید فولیک در زنان باردار از شایع‌ترین اختلالات مادرزادی هستند. به همین دلیل در منابع علمی بسیار تاکید می‌شود که مادر در بارداری و قبل از آن به مقدار کافی اسید فولیک دریافت دارد. همچنین توصیه می‌شود کلیه زنانی که 15 تا 45 سال دارند و به عبارتی در سنین باروری هستند مکمل اسید فولیک مصرف کنند. دقت کنید زنانی که به طور مرتب از ابزارهای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنند هم باید این مکمل را بخورند».

کمبود ویتامین B12
ویتامین دیگری از خانواده ویتامین B‌ به نام B12‌ هم با بروز نقایص لوله عصبی ارتباط دارد. به گفته متخصصان زنی که قصد باردار شدن دارد باید پیش از حاملگی روزانه 4/2 میکروگرم ویتامین B12‌ دریافت کند و این مقدار حین بارداری به روزانه 6/2 میکروگرم خواهد رسید. زنانی که 9 ماه حساس حاملگی را می‌گذرانند یا آن‌هایی که تصمیم دارند مادر شوند می‌توانند با خوردن مقادیر کافی از غذاهایی چون لبنیات، تخم مرغ، گوشت قرمز و گوشت مرغ در کنار مکمل‌ها نیازشان به این ویتامین حیاتی را برآورده سازند./س

برچسب ها: جنین ، بارداری ، تولد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.