کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان ايلام، گفت: در دوران مدرسه رشد‎ ‎کودکان به صورت ‏نسبتا ‏یکنواختی ادامه دارد که رفع نیازهای تغذیه‌ای در سنین‎ ‎مدرسه بسیار ضروری است و باید به آن ‏توجه جدی شود‏‎. ‎

‎به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران  ايلام؛  عبدالرحمن نیک‌خلق با بیان این مطلب افوزد: میزان انرژی ‏مورد ‏نیاز کودکان مدرسه‌ای به دلیل‎ ‎تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرک و سرعت رشد آنان متفاوت ‏است و هر ‏چه میزان‎ ‎تحرک و فعالیت بدنی دانش‌آموز بیشتر باشد به طبع به انرژی بیشتری نیاز‎ ‎‎دارد‎. ‎
وی با بیان اینکه سال‌های آخر دبستان مقارن با شروع جهش رشد به خصوص در‏‎ ‎دختران است، ‏افزود: تأمین ‏انرژی مورد نیاز آنان بسیار ضروری است که در‎ ‎تغذیه‌ای سالم می‌توان آن را تأمین ‏کرد‎. ‎
نیک‌خلق به نقش کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها در تأمین انرژی کودکان مدرسه‌ای‎ ‎اشاره و ‏خاطرنشان کرد: در ‏صورتی که انرژی مورد نیاز از اینگونه منابع تأمین‎ ‎نشوند، پروتئین مصرفی ‏که باید صرف رشد و ترمیم بافت ها ‏شود به مصرف تولید‎ ‎انرژی می‌رسد و زمانی که به علت ‏کمبود دریافت انرژی و منابع پروتئینی صرف‏‎ ‎تولید ‏انرژی می‌شوند، از وظیفه اصلی خود که ‏رشد و ترمیم سلول‌هاست باز‎ ‎می‌مانند و در نتیجه رشد کودک مختل ‏می‌شود‎. ‎
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام به تأمین انرژی در کودکان سنین‎ ‎مدرسه ‏اشاره و تصریح کرد: برای ‏تأمین انرژی مورد نیاز این کودکان باید گروه‏‎ ‎غلات مانند نان، برنج ‏و ماکارونی در برنامه غذایی روزانه آنها ‏گنجانده‎ ‎شود‎. ‎
وی با اشاره به اینکه مصرف بیسکویت، کیک، کلوچه و شیرینی‌ها که معمولا به‏‎ ‎عنوان میان ‏وعده استفاده می ‏شوند بخشی از انرژی مورد نیاز کودک را تأمین‎ ‎می‌کنند، اضافه کرد: چربی‌ها ‏مانند روغن، کره، خامه و سرشیر ‏برای کودکان‏‎ ‎مدرسه‌ای منبع تأمین انرژی هستند و باید در ‏برنامه غذایی به شکل متعادل‏‎ ‎رعایت شوند‏‎. ‎
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام به بیماری‌های ناشی از تغذیه ناسالم اشاره‏‎ ‎و اضافه ‏کرد: نتایج مطالعات ‏مختلف نشان داده بسیاری از بیماری‌های دوران‏‎ ‎بزرگسالی مانند بیماری‌های ‏قلبی عروقی، افزایش فشارخون، ‏برخي از سرطان‌ها،‎ ‎افزایش چربی خون و دیابت به نحوه تغذیه ‏مرتبط است و چون عادات غذایی از‏‎ ‎کودکی شکل ‏می‌گیرد، بنابراین اصلاح عادات غذایی در ‏دوران مدرسه می‌تواند از‏‎ ‎بروز این بیماری‌ها در بزرگسالی پیشگیری ‏کند‎. ‎
نیک‌خلق به فوائد پروتئین موجود در غذاها اشاره و خاطرنشان کرد: برای‎ ‎نگهداری، ترمیم ‏بافت‌ها، ساخت ‏سلول‌ها و بافت‌های جدید بدن نیاز به پروتئین‎ ‎دارد و توصیه می‌شود که پروتئین ‏حیوانی از قبیل شیر، گوشت و ‏تخم‌مرغ در‎ ‎برنامه غذایی روزانه بچه‌های سنین مدارس گنجانده ‏شوند‎. ‎/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.