مسموميت با گياهان يكي از شايع ترين علل بروز مسموميت هاي اتفاقي در كودكان جهان بشمار مي آيد.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از  وب دا،‌ مركز اطلاع رساني داروها و سموم اعلام كرد: مصرف يك گياه توسط حيوانات اهلي و وحشي، دليلي بر غير سمي بودن آن براي انسان نيست برخي از گياهان تزئيني موجود در آپارتمان ها و باغچه ها مي توانند سبب بروز مسموميت در انسان شوند.

بنابراين گزارش، ‌در صورت بلعيدن قسمت هاي مختلف يك گياه مانند ميوه، دانه و برگ آن توسط كودكان حتمآ با مركز اطلاع رساني داروها و سموم با شماره 1490 تماس حاصل كنيد.

اين گزارش مي افزايد، سعي كنيد نام گياهان موجود در محيط كار و زندگي خود را بدانيد، تا در موارد بروز مسموميت به گروه پزشكي اطلاع دهيد.

بنابر اعلام مركز اطلاع رساني داروها و سموم، مسموميت با گياهاني مانند خرزهره، ديفن باخيا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران و كرچك مي تواند كشنده باشد. در صورت وقوع  مسموميت با اين گياهان  بيمار را در اسرع وقت به نزديكترين مركز درماني منتقل كنيد.

اين گزارش حاكيست، مسموميت با قارچ هاي سمي يكي از عنوان مسموميت هاي كشنده محسوب مي شود و بايد از مصرف قارچ هايي كه نوع آنها را نمي شناسيد جداٌ خودداري كنيد.

بر اساس اين گزارش، برخي از قارچ هاي سمي در صورت مصرف خوراكي مي توانند باعث نارسايي حاد كبدي و مرگ شوند تشخيص قارچ هاي سمي از انواع غير سمي از روي شكل ظاهري آنها كاري دشوار بوده و نياز به تجربه و تبحر دارد.

بر پايه اين گزارش، بايد در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوه ها و ظاهر جذاب برای کودکان می باشند خودداری كنيد زيرا کنجکاوی ذاتی کودکان زیر 5 سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهای مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک می شود.

اين گزارش مي افزايد، شیره سمی برخی از گیاهان سمی آپارتمانی مانند دیفن باخیا و کالادیوم در صورت خورده شدن می تواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان وخفگی و یا آسیب گوارشی فرد مسموم شود.

مركز اطلاع رساني داروها و سموم اعلام كرد: بخور اوکالیپتوس در صورتیکه به اشتباه خورده شود، حتی در مقادیر کم (یک قاشق) می تواند کشنده باشد. از القای استفراغ در مسمومیت با این فرآورده خوداری كرده و مصدوم را سریعاً به بیمارستان منتقل كنيد.

نوعي از مسموميت غذايي موسوم به " بوتوليسم" از كشنده ترين انواع مسموميت ها بشمار مي رود و لازم است از مصرف كنسروهايي كه در قوطي آنها آثار نشت، برآمدگي و فرو رفتگي و زنگ زدگي مشاهده مي شود خودداري كنيد.

بنابراين گزارش، بوتوليسم در اثر مصرف مواد غذايي  مانند سوسيس، كالباس ، كنسرو ماهي، كنسرو ذرت، كنسرو لوبيا، كشك خام و عسل طبيعي كه در شرايط نامناسب و غير بهداشتي تهيه و نگهداري شده اند ايجاد مي شود.

شايان ذكر است: علايم و نشانه هاي بوتوليسم به صورت تاخيري (12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذاي آلوده به باكتري) و به صورت تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلك، عدم توانايي حركتي، سختي در بلع، اختلال تكلم و يبوست ظاهر مي شود.

گفتني است:‌ چهارمين روز از هفته پيشگيري از مسموميت ها (1 تا 7 آبان ماه) روز « پيشگيري از مسموميت هاي ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي » نامگذاري شده است./ح
برچسب ها: گیاه ، مسمومیت ، کودک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار