آشنایی با راهکارهای تقویت حواس پنجگانه در بزرگسالان

حواس پنجگانه در سنین بالا به ویژه از شصت سالگی به بعد کاهش می یابد و شناسایی راهکارهای تقویت حواس پنجگانه حائز اهمیت است.

حسین نحوی نژاد رئیس دبیر خانه شورای ملی سالمندان در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران افزود: کاهش حساسیت حواس پنجگانه در بزرگسالی بیشتر  از سایر دوره هاست.

وی گفت: کاهش حواس پنجگانه در سالمندان باعث می شود تا سالمندان در درک مزه ها، بوها، پی بردن به خصوصیات اشیاء از طریق لمس آنها با مشکلاتی مواجه شود و بی توجهی اطرافیان در خصوص مشکلات حسی افراد سالمند می تواند امنیت و سلامت جسمی و روانی آنها را به خطر بیاندازد.

نحوی‌نژاد در ادامه اظهار داشت: حس چشایی بعد از سن شصت سالگی به طور محسوسی کاهش می یابد و برای تقویت حس چشایی باید چاشنی های مختلف را به غذای سالمندان اضافه کرد زیرا ناتوانی در تشخیص مزه‌ها از علل کم غذایی و سوء تغذیه این گروه سنی محسوب می شود.

نحوی نژاد همچنین در خصوص تقویت حس بویایی، لامسه، شنوایی و بینایی افزود: کاهش حس بویایی در سالمندان ممکن است در برخی مواقع سلامتی آنها را به خطر بیاندازد به عنوان مثال عدم تشخیص بوی گاز یا بوی ناشی از سوختن را می توان از این مخاطرات عنوان کرد.

وی در خصوص تقویت حس بویایی در افراد سالخورده گفت: اطرافیان فرد سالمند باید اشیاء مواد را با بوهای مختلف در اختیار آنان قرار دهند تا با تمرین بویایی باعث حفظ یا کاهش تدریجی قابلیت تشخیص بوها می شود و باید آلاینده های محیطی را به حداقل رساند تا توانایی درک تفاوت میان بوها برای شخص سالخورده مقرور گردد.

وی تمرین حس لامسه را برای تقویت حس لامسه سالمندان عنوان کرد و گفت: باید از سالمندان بخواهیم تا با حرکت دادن دست و پاها و بویژه نرمش انگشتان به افزایش جریان خون و حفظ ورزیدگی اندامهای لمسی آنان کمک شایانی می نماید.

رئیس دبیر خانه شورای سالمندی اظهار داشت: حواس بینایی و شنوایی افراد سالمند نیز با رعایت مسائل ایمنی بویژه ایمن سازی محیط زندگی فرد سالمند مراجعه به موقع به پزشک و استفاده از رژیم‌های غذایی مناسب می توانند از بروز یا پیشرفت بسیاری از آسیب‌های بینایی دوران سالمندی جلوگیری نماید./س
برچسب ها: سالمند ، حواس ، پنچگانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.