دبیر حزب اسلامی افغانستان با اشاره به نقش پررنگ جمهوري اسلامي ايران در ثبات افغانستان، گفت: چنانچه افغانستان بخواهد با کشوري پيمان استراتژيک امضا کند قطعا آن کشور ايران خواهد بود؛ ما با آمريکايي‌ها هيچ وجه مشترکي نداريم و دست دادن با این کشور را حرام می‌دانیم.

"محمدحسن جعفري" در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران با اشاره به شرايط فعلي افغانستان گفت: با توجه به دخالت‌هاي بي‌حد و اندازه غرب در منطقه و افغانستان، موجب شده که اين شرايط به يک موقعيت پيچده تبديل شود.

وي ادامه داد: پس از فروپاشی اتحاد جماهير شوروي و بلوک شرق، غرب همواره در تلاش بوده تا بر کشورهاي اسلامي منطقه سلطه‌گري کند.

دبیر حزب اسلامي افغانستان حادثه 11 سپتامبر را تنها بهانه‌اي براي حضور نيروهاي نظامي آمريکا در افغانستان دانست و تصريح کرد: گروه تروريستي طالبان گروهي فاسد و دست پرورده غرب بوده که براي گسترش جنايات و ترورهاي ايجاد شده در خاورميانه از سوی آمریکا شکل گرفته است.

جعفري با بيان اينکه حضور نظاميان غربي در افغانستان دامنه مشکلات این کشور را گسترش داده، به نقش پررنگ جمهوري اسلامي ايران در ثبات افغانستان اشاره و اظهار داشت: در حالي که ايران همواره پيش از درگيري‌هاي نظامي در افغانستان يکي از حاميان اصلي اين کشور در حل بحران داخلي‌اش به شمار مي‌رفت اما پس از هجوم نظاميان آمريکايي متاسفانه اين نقش کم رنگ شد.

وي در ادامه افزود: حضور نيروهاي آمريکايي در خاک افغانستان موجب شد که جمهوري اسلامي ايران در قبال وضعیت بحرانی این کشور بسيار محتاطانه عمل کند.

جعفري تاکيد کرد: همسايگي ايران و افغانستان و برخورداري از بيش از 900 کيلومتر مرز مشترک، موجبات نگراني جمهوري اسلامي ايران را نسبت به امور داخلي افغانستان فراهم کرده است.

وی با بيان اينکه ملت افغانستان همواره ايران را به عنوان يک کشور اسلامي حامي خود می‌داند، تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران همواره به عنوان کشوری تاثیرگذار در منطقه نقش پررنگي ايفا کرده است.

جعفري با اشاره به کمک‌های 500 ميليون دلاری جمهوري اسلامي ايران در بازسازي افغانستان، اظهار داشت: در حالي که مشترکات تاريخی، فرهنگی و زبان فارسی و هزاران وجه مشترک ديگر ميان ايران و افغانستان وجود دارد؛ بنابراین انتظارها به سمت حمايت هر چه بيشتر جمهوري اسلامي ايران از دولت افغانستان پیش مي‌رود.

وي در ادامه افزود: چنانچه افغانستان بخواهد با کشوري پيمان استراتژيک امضا کند قطعا آن کشور ايران خواهد بود؛ ما با آمريکايي‌ها هيچ وجه مشترکي نداريم و دست دادن با این کشور را حرام می‌دانیم.

جعفری با بيان اينکه ملت افغانستان همواره به سياست‌هاي جمهوري اسلامي ايران احترام می‌گذارد، بيان کرد: اگر کشورهاي اسلامي منطقه در مشکلات افغانستان مشارکت کنند می‌توان وضعيت داخلي اين کشور را از تنش‌‌ها و ناآرامی‌ها دور کرد.

دبیر حزب اسلامي افغانستان با اشاره به کارشکني‌هاي عربستان و برخي کشورهاي مرتجع عرب در منطقه اظهار داشت: در حالي که عربستان خود را کشوری مسلمان معرفی می‌کند اما این کشور جز آشوب، ترور، انتحار، و کشتار در منطقه چيز ديگري نمي آفريند.

جعفري ايران را يک کشور متعهد، مسلمان و پايبند به آرمان‌هاي اسلامي و انقلابي دانسته و تصريح کرد: آمريکا هيچگاه نمي‌خواهد که افغانستان تبدیل به دولتی قدرتمند در منطقه شود.

وي با تاکيد بر اینکه آمريکا در افغانستان تنها به دنبال منافع خود در منطقه است، افزود: آمریکا پيش از اين طالبان را يک گروه تروريستي مي‌خواند اما امروزه براي پيشبرد اهداف شوم خود در منطقه از هر ابزاری استفاده مي‌کند.

جعفري با اشاره به تاسيس دفتر گروه تروريستي طالبان در قطر افزود: در حالي که قطر يک حکومت فاسد در منطقه تلقي مي‌شود امروزه با استفاده از پول‌هاي بادآورده عربستان به دنبال تصميم‌گيري براي ملت فلسطين، افغانستان سایر کشورهای منطقه است.

دبیر حزب اسلامي افغانستان قطر را مزدور آمريکا خواند و گفت: دولت افغانستان کشورهاي عربي حافظ منافع آمريکا همچون عربستان، قطر و امارات را که دنباله‌رو اهداف شوم آمريکا در منطقه هستند را هيچ‌گاه به رسمیت نشناخته و همواره از آنها نفرت دارد.

جعفري تاکيد کرد: ما اين اجازه را به آمريکايي‌ها نخواهيم داد که بيش از اين با سرنوشت ملت افغانستان بازي کنند و باید بدانند که اگر پس از سال 2014 خاک افغانستان را ترک نکنند مشکلات بسياري گريبان‌گير آنها خواهد شد.

وي ادامه داد: در صورت عدم خروج نظاميان آمريکايي از افغانستان تروريست‌هاي تربيت شده توسط آنها بلاي جان خودشان نیز خواهد شد.

جعفري با بيان اينکه دولت افغانستان در حال حاضر اين توانايي را دارد که از آبرو، حيثيت و عزتش در برابر آمريکا دفاع کند، تصريح کرد: حضور نظاميان آمريکايي در خاک افغانستان نه تنها نتواسته براي مردم افغانستان آرامش را به ارمغان بياورد بلکه مشکلات بسیاری را برای این کشور ایجاد کرده‌ است.

دبیر حزب اسلامي افغانستان در پايان با تاکید بر اینکه آمريکا به دنبال این بوده که حکومتی ضعيف را در افغانستان بر سر کار بياورد خاطر نشان کرد: آمريکا در تلاش است تا افغانستان را يکي از پايگاه‌هاي خود براي ادامه جنگ‌افروزي‌هايش در اختيار گيرد و با سلطه‌گري بر آن از روي کار آمدن دولتي مقتدر و توانمند جلوگيري کند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار