اراک/

شیوه های غلبه بر فکر و خیال شدید

یکی از ساده ترین و البته مهم ترین شیوه ها برای رها کردن خود از بند فکر و خیال شدید این است که ذهنمان و فکرمان را متوجه چیزهای خوب و خوشایند بکنیم و در نتیجه به ذهن خود استراحت بدهیم

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک  بسیاری از افراد در طول زندگی خود با ناهنجاری و ناملایمات زیادی مواجه می شوند. این افراد بسته به توان و ظرفیت روح و جسم خود در بسیاری از اوقات این ضربه ها را رد کرده و پشت سر می گذارند، اما عوارض آن ضربه ها گاه تا پایان عمر با آنها همراه است. یکی از عوارض بسیار مهم این ناملایمات، ایجاد فکر و خیال شدید نسبت به همه چیز است.

ناگفته نماند که بعضی اوقات این فکر و خیال ها ناشی از ویژگی های شخصیتی افراد است که ممکن است از کودکی با آنها همراه باشد و اصلا نتیجه ناملایمات زندگی نباشد. شیوه های متعددی برای غلبه بر فکر وخیال شدید وجود دارد. البته رها شدن از بند فکر و خیال شدید کار دشواری است.با وجود تارهای محکمی که فکر و خیال ها به دورمان می پیچند و ما را گرفتار می کنند، باید به خودمان کمک کنیم.

اگر نمی خواهیم این فکر و خیال های شدید و وحشتناک ما را بیش از پیش در کام خود فروببرند و روح ما را فرسوده کنند، باید خودمان را از بند آنها رها کنیم که البته این کار ساده ای نیست.اگر دیدیم داریم به خودمان می گوییم من برای هیچ کاری انگیزه ندارم یا اینکه هیچ یک ازاین کارها به من کمک نمی کند، بدانیم که خلق و خو و جریان فکر و خیال ما باعث به وجود آمدن چنین احساسی شده است. تحقیقات نشان داده که اولین گام مهم و اساسی برای رسیدن به احساس آرامش و بهبودی،شکستن چرخه فکر و خیال شدید، بی انگیزگی و رخوت است.

یکی از ساده ترین و البته مهم ترین شیوه ها برای رها کردن خود از بند فکر و خیال شدید این است که ذهنمان و فکرمان را متوجه چیزهای خوب و خوشایند بکنیم و در نتیجه به ذهن خود استراحت بدهیم.تحقیقات نشان داده حتی وقتی افراد را به مدت هشت دقیقه با فکرهای مثبت و سازنده مشغول کرده اند و به این شکل حواسشان را از عالم فکر و خیال دور ساخته اند، تاثیر بسیار فوق العاده ای بر جای می گذارد و چرخه افکار تکراری را در هم می شکند.

از این مهم تر پاره کردن بند فکر و خیال شدید از طریق معطوف کردن حواس روی چیزهای مثبت و خوشایند است. اگر چه پرت کردن حواس افراد به صورت مثبت و خوشایند موجب می شود دستکم برای مدت کوتاهی از شر خلق و خوی منفی و فکر و خیال شدید رها شوند و تسکین بیابند، اما در مجموع به وسیله تقویت و افزایش توانایی افراد در زمینه حل مشکلاتی که به فکر و خیالشان منجر شده زمینه مناسبی برای آرامش  خاطر درازمدت فراهم می شود.

تحقیقات نشان داده در این مواقع آن دسته از عوامل پرت کردن حواس و منحرف کردن جریان ذهن که به تمرکز و فعالیت نیازمند هستند در پاره کردن ریسمان فکر و خیال شدید بیشترین نقش را دارند. در این مواقع از جای خود بر خیزیم و قدم بزنیم این عامل حواس پرتی نوعی فعالیت و تحرک می باشد و میزان افسردگی افراد را به شکل ملموسی کاهش می دهد و با تغییر روحیه،از میزان فکر و خیالمان کاسته می شود.

اگر بتوانیم برای چند دقیقه ذهن خود را منحرف کنیم و جلوی فکر و خیالمان را بگیریم، ذهن ما فرصت کافی خواهد داشت تا دیگر واژه ها یا عبارت هایی که می تواند فاصله ما را از فکر و خیال بیشتر کند، بررسی کند. چنانچه مشاجره با شخصی را مدام مرور کنیم، به خاطرش حسابی خودمان را درگیر کنیم و بگوییم من به او اجازه نمی دهم کنترل افکارم را به دست بگیرد و پیروز بشودروند موجود را در مسیر درست هدایت کرده ایم.فاصله گرفتن از فکر و خیال های خشم آلود به این معنی نیست که ما تسلیم شرایط شویم یا به درخواست های دیگران تن بدهیم، در واقع با دور شدن از جریان فکر و خیال، دیگر نمی خواهیم آن افراد فکرمان را مشغول و روحیه مان را خراب کنند. پس از اینکه تا حدی از کشمکش و تضاد درونی دور شدیم، می توانیم با قوای ذهنی بالاتری آن مساله را از نو ارزیابی و برای حلش راه حل خوبی پیدا کنیم.

یکی دیگر از راهها ی متداول رها شدن از جریان فکر و خیال شدید صحبت کردن با یکی از اعضای خانواده یا دوستی صمیمی و قابل اعتماد است و اگر فردی که با او صحبت می کنیم ما را درک کند و بپذیرد این فرد موجب غلبه ما بر جریان فکر و خیال شدید می شود در چنین وضعیتی می توانیم افکار خود را بهتر سر و سامان دهیم./س

برچسب ها: فکر ، خیال ، غلبه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.