به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازشبکه تلویزیونی المنار؛ دستگاه امنیتی بحرین سه نفر را در حادثه انفجار سلیندر گاز در نزدیکی کاخ سلطنتی در روز چهارشنبه گذشته متهم کرد این در حالی است که وکلای بحرینی در خصوص سیاسی کردن این مسئله به منظور آسیب زدن به شخصیت های دینی و سیاسی مخالف هشدار داده اند.
"عبد الناصر فقیه" گزارشگر این شبکه در گزارشی در این زمینه گفت انفجار یک سیلندر گاز در رفاع به رغم گذشت حدود یک هفته از آن حادثه که در نزدیکی کاخ پادشاهی در جنوب منامه رخ داد، همچنان در صدر خبرها در بحرین قرار دارد.
تحقیقات دستگاههای امنیتی بحرین حاکی از بازداشت سه نفر متهم به دست داشتن در انفجار رفاع است که سن آنها میان 25 تا 34 سال است و به گفته سرلشکر "طارق الحسن" رئیس دستگاه امنیتی این کشور قرار است بقیه متهمان هم بازداشت شوند. این در حالی است که منابع مخالفان گفته اند این سه متهم از افراد بازداشت شده در روستای کرزکان در غرب کشور هستند.
سرلشکر "طارق الحسن" رئیس دستگاه امنیتی بحرین گفت: زمان این عملیات نشان می دهد که طراحان و مجریان این اقدام تروریستی قصد داشته اند کشور را به درگیری داخلی و فتنه شوم فرقه ای بکشانند.
گزارشگر شبکه در ادامه گفت پیش از این اظهارات دستگاههای امنیتی، مقامات دولتی از ضرورت برخورد قاطع و جدیت در تحت پیگرد قراردادن کسانی سخن گفتند که معتقدند توجیهات لازم را برای این حوادث ارائه می کنند.
"سمیره رجب" سخنگوی دولت بحرین گفت: (دولت) خواستار اجرای قانون علیه تروریستها و همه کسانی که در پشت سر آنها قرار دارند و آنها را تشویق می کنند و توجیهات و بهانه های سیاسی و رسانه ای برای آنها فراهم می کنند، شده است. این اقدامات به استناد قوانین داخلی و بین المللی مربوط به مبارزه با تروریسم باید صورت گیرد.
گزارشگر شبکه افزود در مقابل، دیدبان حقوق بشر بحرین معتقد است اقدامات عجولانه ای که حکومت پس از حادثه رفاع انجام داد موجب نگرانی شدید و ترس جدی از بهره برداری از این حادثه برای موجه جلوه دادن اتهامات فریبکارانه و استفاده از این رویداد به منظور فراهم کردن پوششی قانونی برای رویکرد امنیتی در تعامل با شهروندان شده است.
"شیخ میثم السلمان" مسئول آزادیهای دینی در مرکز حقوق بشر بحرین گفت: اجرای مجازات جمعی علیه یک بخش کامل از جامعه، از طریق موج بازداشت دهها تن از اعضای این بخش از جامعه و حمله به منازل مردم و ریختن بارانی از گلوله های گاز اشک آور به صورت شبانه بر روستاها و شهرهایی که این بخش از جامعه در آن سکونت دارند.
"یوسف المحافظه" مسئول دیدبانی در مرکز حقوق بشر بحرین گفت: ما موضعی صریح در قبال تحقیقات وزارت کشور و تحقیقاتی که وزارت کشور آن را انجام می دهد بیان کردیم و خلاصه آن این است که این تحقیقات اعتبار ندارد. در گزارش کمیته بسیونی هم ذکر شده است که این تحقیقات اعتبار ندارند چون تحقیق کنندگان مستقل و بی طرف نیستند بلکه به نفع دولت انجام می شود و جانبدارانه است.
گزارشگر شبکه در ادامه گفت به موازات آن، قیام ملت همچنان ادامه دارد و مناطق مختلف کشور شاهد راهپیماییهای اعتراضی علیه دولت است. در این حال، جمعیت های مخالف و گروههای حقوقی گفتند نیروهای امنیتی موج جدیدی از بازداشت های گسترده را آغاز کرده اند که در جریان آن به دهها منزل حمله کرده و محلات مسکونی را هدف نارنجک های دودزا قرار داده اند و به مجالس تلاوت قرآن در ماه رمضان در تعدادی از روستاهای بحرین حمله کرده اند.