سردار دهقان در برنامه نگاه یک:

آمریکا توان نظامی حمله زمینی برای اشغال سوریه را ندارد/ توانمندی بی‌نظیر موشکی ایران

وزیر دفاع گفت: امروز آمریکا توان نظامی حمله زمینی برای اشغال سوریه و یا سقوط نظام سیاسی این کشور را ندارد.

به گزارش خبرنگار دفاعي - امنيتي باشگاه خبرنگاران"سردار حسين دهقان" وزير دفاع در برنامه نگاه يك در پاسخ به اين سوال كه فرماندهي منزل شما حمله يا دفاع است، اظهار داشت: نه دفاع نه حمله است و خانواده راضي بوده و دو جنبه است يكي محدوديت‌هايي در ميزاني كه من با آن‌ها و در خدمتشان باشم برايشان به وجود مي‌آيد و  و به طور طبيعي وقتي مي‌شود يك جايگاه خدمتي را داشت از اين بابت خوشحال هستند.
 
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا بعد از وزير شدن اخلاق شما عوض نشده گفت: نه حتي سعي مي‌كنم به سرباز خودم پيشه بگيرم، سلام بدهم و حتما احترام نظامي را به صورت نظامي جواب بدهم. با لفظ مقدسه سلام و سلام عليكم هم كاملش كنم.   
 
سردار دهقان در پاسخ به اينكه آیا هميشه يونيفورم نظامي  مي‌پوشد اظهار داشت: در مراسم رسمي قاعدتا مي‌پوشم اين لباس، لباس زندگي و كفن ماست.
 
وزير دفاع درباره دليل نظامي شدن خود تصريح كرد: انقلاب كه پيروز شد ما گفتیم كه كجا بايد اداي وظيفه كرد و آن چه كه مهم است دوران تثبيت نظام مهم است و اين تثبيت هم در شرايطي بود كه ما وظايفي را پذيرفتيم كه دشمن در داخل و بيرون عليه اين انقلاب اقدام خواهد كرد. اين انقلاب مجموعه دفاعي متناسب با الزامات خودش را مي‌خواست لذا از همان روز اول به سپاه آمديم و مانديم.   
 
وي درباره اولين جايي كه مشغول به كار شد گفت: نگهباني در پادگان جمشيديه اولين جا بود.   
 
سردار دهقان درباره حضور فعال در دوران دفاع مقدس و اين كه چند ماه در جبهه حضور داشت افزود: دو سه سال در جبهه بودم ولي با توجه به مسئوليتي كه داشتم دائما در رفت و آمد به جبهه بودم.
 
وزير دفاع درباره دوستان خود در جبهه كه شهيد شده‌اند تصريح كرد: خدا شهيد باكري را رحمت كند؛ آخرين لحظه‌اي كه من از كنار دجله به قرارگاه آمدم شهيد باكري آن جا ماند و آن وضعيت برايشان پيش آمد كه شهيد شدند. با شهيد همت و بقيه بچه‌ها که همه به نوعي شهيد شدند در ارتباط بوديم. از دست دادن يك دوست و يك رفيق خيلي سخت است ولي از بابت اين كه آن رفيق من به بالاترين آرزويش رسيد از اين طرف خوشحالي و تبريك را دارد.   
 
وي گفت: اخلاص و صفا و ايمان و پشتكار و فداكاري و پاي كار بودن مهمترين خصيصه‌هاي اين شهدا بود.
 
سردار دهقان درباره رابطه با حوزه‌هاي دفاعي قبلي اظهار داشت: همه آن‌ها از دوستان اوليه بوده‌اند از سپاه تا به امروز بوده‌اند و هستند.
 
وزير دفاع درباره نگاه يك تصريح كرد: برنامه نگاه يك را ديده‌ام ولي متاسفانه به دليل اين كه 10 و 10 نيم شب به دنبال كار هستم كمتر توفيق دارم اين برنامه را ببينم كه پربيننده است اما به دليل اشتغال كاري و فرصت محدود از ديدن اين برنامه محروم هستم.   
 
وي درباره شخصيت‌هاي هر ملتي كه تبديل به الگو و معيار مي‌شوند و شهيدان رجايي و باهنر معياري براي سنجش دولتمردان هستند گفت: ملت‌ها به طور طبيعي در همه ادوار تاريخي تلاش مي‌كنند يا اسطوره‌هايي را بسازند يا افرادي را به صورت اسطوره در درون جامعه خود مطرح كنند و به نوعي تداوم حيات اجتماعي خود را تضمين كنند.
 
سردار دهقان افزود: ما وقتي به ملت و فرهنگ و تاريخ خود نگاه مي‌كنيم به اين جا مي‌رسيم كه دين ما و مكتب تشيع در اسطوره‌هاي با ديد الهي را در اختيار ما گذاشته از امام علي(ع)، امام حسين(ع) و ساير افرادي كه در اين مكتب پرورش پيدا كرده‌اند به ميزاني كه افراد در جامعه ما قادرند كه تجلي بخش آن ويژگي‌ها و صفات مطلوب يا تقرب به اين شخصيت‌هاي الهي پيدا كنند در درون جامعه ما به سمت الگو شدن رفتند و مورد استفاده قرار گرفتند براي شكل‌دهي به شخصيت‌ها قرار مي‌گيرد.
 
وزير دفاع اظهار داشت: شهداي ما به طور عموم و شهيدان رجايي و باهنر و بهشتي و در راس آن‌ها امام عزيز بزرگوار ما پرورش‌يافتگان مكتب تشيع سرخ علوي هستند و به طور طبيعي اين ماندگاري را نسبت به اين مكتب دارند و چون اين جنبه از آن‌ها در اين زمان ما قرار دارند مورد الگوي جامعه ما قرار گرفتند و نسلي كه در حال رشد و تعالي در جامعه ما است.   
 
وي تصريح كرد: وقتي مي‌گوييم شهداي شمع محفل و چراغ‌ راه حيات و زندگي ما هستند يعني اين الگو بودن را با وجود خود در قواره يك شهيد كه هميشه زنده است را عرضه مي‌كنند و شهيدان رجايي و باهنر نيز همين‌طور هستند و دو يار صديق و وفادار امام در دوران مبارزه و شكل‌دهي نظام جمهوري اسلامي بودند و در يك كلام دو شخصيتي كه خود را وقف مردم كردند با نيت خالص و الهي به نظام و مردم خدمت كردند.   
 
سردار دهقان در پاسخ به اين سوال كه اين روزها صحبت از يك جنگ ديگر به خصوص در سوريه است، ارزيابي شما از بهانه جويي آمريكايي‌ها در اين زمينه چيست، گفت: آمریکایی‌ها پس از سقوط امپراتوری بریتانیای کبیر در نیم قرن گذشته، تلاش مستمری برای اعمال یک هژمونی و یا سلطه سیاسی، نظامی و اقتصادی بر گستره جهان داشته‌اند.
 
وی تصريح كرد:‌ به طور طبیعی در جغرافیای جهان از نظر ژئوپولیتیک و یا ژئو استراتژیک، مناطقی هستند که در اختیار گرفتن آنها تضمین‌ کننده این هژمونی یا سلطه سياسي، نظامی، اقتصادی و حتی فرهنگی است.
 
وزیر دفاع افزود: منطقه خاورمیانه یکی از نقاط مهم برای تضمین این هژمونی است و سلطه آمریکا در منطقه با هدف تأمین امنیت اسرائیل و تأمین تداوم جریان امن انرژی از منطقه به سایر کشورها دنبال می‌شود و این امری است که از سالیان گذشته مدنظر آمریکایی‌ها بوده است.
 
سردار دهقان تصريح كرد: هر آنچه که بتواند تهدید اسرائیل یا روند انتقال امن منابع انرژی از منطقه به خارج را به دنبال داشته باشد تهدیدی برای آمریکایی‌ها محسوب می‌شود و در صدد رفع این تهدید برمی‌آیند و خود را جایگزینی برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه می‌کنند.
 
وی  تاكيد كرد: هر کجا که بحث امنیت اسرائیل مطرح می‌شود، در مقابل آن، محور مقاومت مطرح است و در گذشته محور مقاومت را کشورهای عربی با اتحاد در مقابل اسرائیل دنبال می‌کردند اما امروز جريان فلسطيني، حزب‌الله، سوریه، لبنان و ایران در این مربع مقاومت معنی می‌شوند، آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که توان جریان محور مقاومت را تحلیل ببرند به گونه‌ای که قادر به پیشبرد اهداف خود در منطقه به معنای جلوگیری از تجاوزطلبي و سلطه جويي آمریکا و اسرائیل نباشند و آن را از بین ببرند.
 
سردار دهقان گفت: آمریکایی‌ها همواره سعی بر مشروعیت‌سازی برای اقدامات خود در سطح جهانی و افکار عمومی خود دارند به گونه‌ای که اقدام آنان توجیه‌پذیر و منطقی جلوه کند.
 
وی افزود: آمریکایی‌ها تلاش بسیاری کردند تا قطعنامه‌ای را از شورای امنیت با اجماع‌سازی بین کشورهای عربی منطقه و کشورهای اروپایی بگیرند تا فضایی را فراهم کنند که بتوانند وارد عرصه این‌چنینی شوند که تاکنون اقدام برای آنان میسر نبوده است.
 
وزیر دفاع به نشست سران گروه 20 اشاره کرد و اظهار داشت: اوباما در اجلاس سران کشورهای صنعتی تلاش دارد نوعی وفاق و اجماع را برای اقدام نظامی علیه سوریه به بهانه کاربرد سلاح شیمایی ایجاد کند که موفق به انجام این کار نمی‌شود از طرفي قادر نیست چین و روسیه را با خود همراه کند تا در شورای امنیت موفق به کسب قطعنامه شود تا از آن طريق بتواند یک نوع مشروعیت حقوقی به اقدام خود دهد.
 
سردار دهقان تصريح كرد:‌ امروز آمریکا توان نظامی حمله زمینی برای اشغال سوریه و یا سقوط نظام سیاسی این کشور را ندارد و اگر بخواهد اقدامی انجام دهد بايد حمله هوایی باشد که در این حمله نقاطی را می‌تواند مورد هدف قرار دهد و بزند اما این حمله نمی‌تواند منجر به سقوط یک نظام سیاسی شود.
 
وی گفت: اشغال سوريه براي آمريكا متصور نيست‌، آنان به دنبال توجیه‌پذیر کردن اقدام نظامی خود علیه نقاطی که آنان تصور می‌کنند که توان شیمیایی، نظامی و یا از این قبیل توانمندی‌هاي سوری‌هاست، هستند تا به دنبال آن بتوانند موفقیت‌های اخیر ارتش و مردم سوريه در مقابله با گروه‌های تروریستی را کم اثر کنند و موازنه را به نوعي به نفع معارضه تغييردهند   
 
سردار دهقان افزود: اگر آمریکایی‌ها عاقلانه نسبت به پیامد حمله نظامی علیه سوریه بیندیشند و محتاط باشند این اقدام نظامی در منطقه به فرمایش مقام معظم رهبری به منزله بشکه باروت را منفجر کردن است و دامنه بحران آن هم قابل کنترل نخواهد بود.
 
وزير دفاع در پاسخ به این سوال که چرا سرنوشت سوریه برای ایران اینقدر مهم است، گفت: به علت اين كه امام راحل فرمودند محور مقاومت و قضیه فلسطین که یک قضیه اسلامی است و اين طور نيست كه امت اسلام و كشورهاي عربي بتوانند نسبت به سرنوشت فلسطين و مردم آن بی‌تفاوت  باشند و از کنار آنچه بر آن‌ها می‌گذرد با اغماض عبور كنند.
 
وي به نقش سوریه در محور مقاومت اشاره کرد و افزود: سوریه در زمان حال و گذشته یکی از کشورهایی بوده که همواره خود را در سنگر مقاومت و مقابله با رژیم صهیونیستی و دفاع از ملت فلسطین قرار داده و در این میدان حضور داشته است.
 
سردار دهقان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پس حمایت ایران به دلیل حضور سوریه در محور مقاومت است، اظهار داشت: ما اساساً به دلیل محور مقاومت و قضیه فلسطین با سوریه همراهی می‌کنیم و دلیل دیگری هم ندارد.
 
وزير دفاع در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر تهاجمی به سوریه صورت گیرد با توجه به راهبردي بودن اين كشور و اشتباه محاسباتي آمريكايي‌ها چه وضعیتی برای منطقه متصورید، گفت: کشورهایی که امروز با مداخله نظامی آمریکا در سوریه از طرق اعزام نیروی انسانی، مالی، تبلیغاتی و سیاسی حمایت می‌کنند بدواً باید نگران آینده خود باشند. امروز نیروهای تکفیری و تروریست‌ها از همه کشورها در سوریه جمع شده‌اند و در آنجا با مردم و نظام سیاسی سوریه می‌جنگند و سوال این است که آیا این گروه‌ها در درون این جغرافیا و مرزها خواهند ماند و یا به صورت ویروسی پراکنده می‌شوند و در همه جاي جهان ایجاد بی‌ثباتی و ناامنی می‌کنند که یقیناً مورد دوم اتفاق خواهد افتاد.
 
سردار دهقان تصريح كرد:‌ اینگونه نیست که رژیم سوریه و بشار اسد بنشینند تا نظام سیاسی‌شان را سرکوب کنند و یا بمب بر سر مردمشان بریزند و اینها هم هیچ واکنشی نشان ندهند. این واکنش طبیعتا با تصمیم سیاسی رهبران سوریه می‌تواند صورت گیرد و منجر به ایجاد یک دور جدید حملات متقابل در منطقه شود که احتمال دارد پای دیگران را هم به این عرصه نبرد بکشاند. در نظریه‌پردازی جنگ گفته می‌شود کسی که می‌خواهد جنگ را آغاز کند ابتدا باید به خاتمه آن فکر کند و آمریکایی‌ها باید بینند با هزینه برای جنگ و منافعی که به دست می‌آورند می‌شود موازنه برقرار کنند و معادله‌ مثبتی برای اقدام‌کننده صورت گیرد یا خیر؟
 
وزیر دفاع به آمریکایی‌ها و گروه‌هاي تروريستي سوريه توصیه کرد: بايد به این معادله و هزینه و منعفت آن خیلی عاقلانه‌تر بیندیشند و ببینند آیا اقدامی که  انجام مي‌دهند عاقلانه است یا نه، چون تصمیم عقلانی، خود هزینه و فایده است.
 
سردار دهقان افزود: معتقدم مداخله آمریکا به هر کیفيتی در منطقه به توسعه بحران، ایجاد خلاء امنیتی و گیر افتادن آمریکایی‌ها در منطقه همچون افغانستان و عراق دامن می‌زند. امروز خود مسئولان نظامی آمریکا هم زیاد علاقه‌ای برای تبعیت از تصمیم مسئولان سیاسی خود ندارند.
 
وزیر دفاع در پاسخ به این سؤال که واکنش محور مقاومت در صورت حمله آمریکا به سوریه چه خواهد بود، گفت: هر واکنشی در قبال یک کنش اتفاق می‌افتد و باید دید اقدام نظامی در سوریه با چه ابعاد،‌ هدف و منظوری صورت می‌گیرد که به طور طبیعی نظام سوریه و کشورهای حامی آن متناسب با آن، واکنش نشان خواهند داد.
 
سردار دهقان در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح سیاست دفاعی کشورمان پرداخت و اظهار داشت: سیاست دفاعی ما بر مبنای بازدارندگی مؤثر و در بعد دیگر، دفاع همه جانبه است که در بازدارندگی مؤثر، ما از میزان قدرت، اقتدار، تجهیزات، تسلیحات و سامانه‌های نظامی دفاعی بهره‌مند می‌شویم که دشمن را از اقدام نظامی علیه ما برحذر دارد.
 
وی با تأکید براینکه ایران اسلامی امروز در سطح منطقه از برتری کامل دفاعی برخوردار است، گفت: برتری ما به گونه‌ای است که اگر کشوری بخواهد در منطقه تهدیدی برای ما باشد، ما اصلاً آن را لحاظ نمی‌‌کنیم و از آن سو توان دفاعی ما در قبال این تهدیدات به گونه‌ای است که اگر بخواهد رخ دهد ما برتری کامل را داریم.
    
سردار دهقان افزود: آنچه می‌توان برای جمهوری اسلامی تهدید باشد تهدیدات فرامنطقه‌ای است که عمدتا آمریکا و اسرائیل هستند که توانمندی دفاعی ما، آسیب‌پذیری‌های آنان، اراده ملت ما برای مواجهه و مقابله با هر اقدام از طرف آنان ملزم به پشتوانه عظیم مردمی است که البته نظام سیاسی ما نیز از انسجام و وحدت کامل سیاسی برخودار است و تجربه 8 ساله دفاع مقدس به فرهنگ ایثار و شهادت ما را تبدیل به یک توان بلامنازع و بازدارنده در مقابل هر نیروی متجاوزی کرده است که بخواهد فراتر از مرزهای ما اقدامی انجام دهد.
 
وزیر دفاع افزود: مجموعه سازمانی، ساختاری و فرایندهای اداری که از آن بهره می‌بریم ما را از آنچنان انعطافی برخوردار کرده که می‌توانیم متناسب با نیازهای محیطی و وضعیت داخلی به سرعت خود را متناسب با آن وضعیت سامان دهیم و توانایی‌مان را بسیج و به کار گیریم.
 
سردار دهقان عامل دیگر در اقتدار دفاعی کشور را بهره‌مندی نیروهای مسلح از عنصر ولایت فقیه به عنوان فرمانده کل قوا دانست و گفت: عنصر ولایت فقیه در رأس نیروهای مسلح یک نوع مشروعیت دینی و اقدام تکلیف‌مدارانه را با خود به همراه دارد.
 
سردار دهقان با تأکید برلزوم انعطاف، چابک‌سازی و سبک‌بال کردن صنایع دفاعی گفت: اینها باعث می‌شود تا توان مهندسی و طراحی ما به حد اعلا برسد و البته در این ارتقای توان، صنعت ملی نیز بخشی زیادی از نیازهای ما را تأمین می‌کند.
 
وی در خصوص همکاری با دانشگاه‌ها و شرکت‌های خصوصی تولیدی و دانش‌بنیان گفت: ما شرکت‌های خصوصی را براساس توان و قابلیت‌ آنها و الزامات امنیتی خودمان درجه‌بندی‌ کرده‌ایم و تکلیف ما در قبال آنها و تکلیف آنها در قبال ما روشن است.
 
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: امروز 1200 شرکت ملی با ما همکاری فناورانه می‌کنند که البته بخشی از این همکاری نیز در حوزه تولیدی و صنعتی است که باید توسعه یابد.
 
وی افزود: اگر ما به تکنولوژی برتر دفاعی دست یابیم می‌توان از سرریز این تکنولوژی در خدمت جامعه نیز استفاده کرد تا نیازهای کشور را تأمین کنیم.
 
سردار دهقان ادامه داد: ما در زمینه‌‌هایی فعالیت می‌کنیم که هم تأمین کننده قابلیت دفاعی ما باشد و هم رافع گلوگاه‌های فناوری ملی.
 
وی افزود: بسیاری از تکنولوژی‌ها کاربرد دوگانه دارند که ما می‌توانیم در امور غیر نظامی نیز این تکنولوژی را توسعه دهیم علاوه بر اینکه می‌تواند در بخش دفاعی نیز نیازهای ما را برآورده کنند.
 
وزیر دفاع در خصوص رتبه کشورمان در موضوعات فناوری فضایی گفت: ما در جهان جزو 10 کشور دارای این فناوری هستیم که البته تمام این دانش با اتکا به توان داخلی به دست آمده و توانمندی ‌خود را در حوزه فضایی و پرتاب و ساخت ماهواره‌ها ثابت کرده‌ایم و می‌توانیم هر زمان که لازم باشد این پرتاب را انجام دهیم.
 
سردار دهقان در حوزه‌ توانمندی موشکی نیز گفت: ما در طراحی و ساخت انواع موشک‌های بالستیک، سطحی و ضد زیرسطحی همچنین موشک‌های زمین به هوا و هوا به هوا در منطقه بی‌نظیر هستیم و کسی توانمندی ما را ندارد.
 
وی با بیان اینکه ما برای ساخت موشک با هر بُرد، هیچ محدودیتی نداریم، ادامه داد:‌ البته نگاه ما یک نگاه تهاجمی نیست و آنچه می‌سازیم براساس دکترین دفاعی است تا اگر کسی فکر حماقت‌آمیز تجاوز به ایران به سرش زد بتوانیم پاسخ آن را بدهیم.
 
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: ما در هر نوع موشک، صاحب تکنولوژی هستیم و در دنیا هم جزو بهترین‌ها به حساب می‌آییم.
 
سردار دهقان در همین رابطه یادی از سردار شهید طهرانی‌مقدم فرمانده موشکی و نیز سردار شهید شفیع‌زاده فرمانده توپخانه سپاه در زمان دفاع مقدس پرداخت و گفت:‌ وقتی قرار شد حوزه موشکی و توپخانه از هم جدا شوند و پس از تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه، توان موشکی به نیروی هوایی سپرده شد که بنده هم مدتی آنجا بودم اما وقتی مسئولیت نیروها در لبنان و سوریه را برعهده داشتم، شهید طهرانی مقدم و بچه‌های تشکیل دهنده هسته اولیه موشکی سپاه برای آموزش به سوریه آمدند.
 
وی در ادامه به اهمیت موضوع دیپلماسی دفاعی در کنار سیاست خارجی برای حفظ امنیت کشور اشاره کرد و گفت: وقتی همکاری‌های نظامی و مراودات دفاعی با کشورها توسعه یابد، این موضوع علاوه بر ارزآوری موجب فهم واقعی این کشور از وضعیت نظامی ما می‌شود که این امر هرگونه سوتفاهم و سوظن را کاهش می‌دهد.
 
سردار دهقان خاطرنشان کرد: ما امروز با بسیاری از کشورهای همسایه و منطقه همکاری‌های فناوری و آموزشی داریم و بسیاری از تجهیزات‌مان را صادر می‌کنیم و با برخی کشورها نیز در حوزه امداد و نجات برنامه‌های مشترکی داشتیم.
 
وزیر دفاع ادامه داد: در گذشته قدرت‌های فرامنطقه‌ای مانع این نزدیکی‌ها می‌شدند و البته برخی شیطنت‌ها در محیط امنیتی پیرامون ما نیز دخالت داشت اما امروز که ملت‌ها نسبت به اهداف سلطه‌گران به رهبری آمریکا هوشیار شدند، علاقه به این همکاری‌ها زیاد می‌شود.
 
وی افزود: اولویت ما برای همکاری‌های دفاعی با کشورهای همسایه سپس کشورهای اسلامی بعد از آن کشورهای دوست و بقیه کشورها است.
 
سردار دهقان در خصوص موضوع ایجاد ایران‌هراسی در منطقه نیز گفت: در 100 سال گذشته کشور ما به هیچ همسایه‌ای تجاوز نکرده و اصولاً ‌این موضوع در نظام سیاسی ما که مبتنی بر یک مکتب اعتقادی اسلامی است، جایی ندارد و ما معتقدیم بزرگترین عامل ثبات و امنیت به دلایل مختلف در منطقه جمهوری اسلامی ایران است.
 
وزیر دفاع پیگیری موضوع ایران‌هراسی توسط استکبار را برای حضور نامشروع خود در منطقه و نیز القای ناامنی برای فروش سلاح به کشورهای منطقه دانست و گفت: البته برخی از این کشورها هم این فریب را می‌خورند.
 
سردار دهقان در همین رابطه به دیدار اخیر خود با سلطان‌ قابوس پادشاه عمان اشاره کرد و گفت: من در این دیدار گفتم تعجب می‌کنم که برخی کشورهای منطقه چه چیزی از ایران دیده‌اند که اینطور احساس خطر می‌کنند در حالی که حضور بیگانگان جز ایجاد هزینه برای آنها چیزی ندارد و آنها در حقیقت به دنبال تأمین منافع خود با پول این کشورها هستند در حالی که کشورهای منطقه برای ایجاد امنیت شایسته‌ترند. سلطان قابوس نیز اذعان داشت که البته حضور بیگانگان از گذشته هم بوده که البته باید تلاش کنیم کم شود اما خود کشورهای منطقه هم بی‌تقصیر نیستند و این حرف‌ها را می‌زنند.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص بودجه دفاعی کشور گفت: آمار بانک جهانی و دستگاه‌های رسمی کشور در خصوص بودجه روشن است بیایند مقایسه کنند تا ببینند نسبت اعتبارات دفاعی ما به کل اعتبارات جاری کشور چقدر است. ما از این حیث پایین‌تر از کشورهای منطقه هستیم و اگر کل اعتبارات دفاعی ما از ابتدای انقلاب به خصوص بعد از پایان جنگ را جمع کنند کمتر از خرید سال قبل عربستان و امارات از آمریکا است که چیزی در حدود 120 میلیارد دلار خرید کردند.
 
سردار دهقان در ادامه در خصوص تأثیر تحریم‌ها بر توان دفاعی کشور، تحریم را یک امر مبارک دانست و گفت: آنها فکر می‌کردند ما را از این تکنولوژی‌ها محروم می‌کنند در صورتی که حس خودباوری،‌اعتماد به نفس و تکیه بر توانمندی‌های داخلی را تقویت کرد و در واقع آنها نتیجه معکوس گرفتند. البته ما معتقدیم که باید این تحریم‌ها را خنثی کرد و تلاش ما نیز در همین جهت خواهد بود.
 
وزیر دفاع در همین رابطه به موضوع اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: این امر به معنای خست در خرج کردن نیست بلکه ما باید جایی خرج کنیم که بیشترین قابلیت و تأثیرگذاری را داشته باشد.
 
وی ادامه داد: ما در حوزه صادرات تجهیزات نظامی نیز عملکرد خوبی داریم که این صادرات هم موجب ارزآوری می‌شود و هم به تولید امنیت می‌انجامد ما فقط به دنبال ارزآوری نیستیم بلکه اولویت‌ اول‌مان تولید امنیت است چون این صادرات و تجهیزات در حقیقت نوعی بیان قدرت است و البته ما را رقابت‌پذیرنیز می‌کند که موجب ارتقای کیفیت و دانش خواهد شد.
 
سردار دهقان در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به توان دفاعی نیروهای مسلح کشورمان، مهمترین ویژگی این توانمندی‌ها را بومی سازی تجهیزات و تکیه بر توان و دانش داخلی دانست و افزود: وقتی ما صاحب تکنولوژی می شویم در حقیقت صاحب قدرت شده ایم به گونه ای که امروز در منطقه هیچ کشوری جنین توانمندی و دسترسی به تکنولوژی را ندارد.
 
وی ادامه داد: ما بجای اینکه دشت وسیعی را روبروی خود ترسیم کنیم، به دنبال فناوری هایی رفتیم که بتواند ما را در میدان نبرد نسبت به رقیب در سطح برتر قرار دهد.
 
وزیر دفاع گفت: با ایجاد آمادگی و هوشمندی امنیتی و دفاعی، ما فاکتورهای امنیت خود و تغییرات پیرامونی را احصا کردیم تا بتوانیم بهنگام، به هرگونه تهدیدی پاسخ دهیم. ما قادر به پیش بینی تهدیدات و مقابله با آنها هستم.
 
دهقان در خصوص اولویت های وزارت دفاع نیز اظهار داشت: اولویت اول ما تحقق سیاستها و تدابیر فرمانده معظم کل قوا و دستیابی به اهداف تعیین شده است که البته در این میان، توسعه دانش و فناوری را هم مد نظر داریم.
 
وی خاطرنشان کرد: با تجارب سی و پنج سال اخیر، ما امروز می دانیم که در حال ورود به عرصه فناوری های نسل چهارم هستیم و یک جهش راهبردی فناوری در حوزه های تولیدی و تحقیقاتی را دنبال می کنیم تا بتوانیم به ارتقا توان خود بیفزاییم.
    
وزیر دفاع در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص موضوع قرارداد S300 با روسیه نیز گفت: برای من سوال است که چطور یک ابرقدرت سابق و یک قدرت جهانی، قرارداد حقوقی منعقد شده بین المللی را اجرا نمی‌کند.
 
دهقان ادامه داد: ما قراردادی بستیم و تعهدات خود را هم نسبت به آن انجام دادیم اما روسها به بهانه قطعنامه 1929 شورای امنیت آن را اجرا نمی کنند در حالی که این قطعنامه شامل حال قرادادهای قبل از آن نمی شود.
 
وی گفت: ما نیرو فرستادم و آموزش دیدند، در داخل سازمان و یگان ایجاد کردیم، آیا اینها قابل دیدن نیست؟ بهانه های روسها هیچ جنبه حقوقی ندارد و در عرف جهانی نیز قابل قبول نیست.
 
وزیر دفاع به روسها توصیه کرد که خود را باور کنند و خیلی به دنیال آمریکا نباشند و در عین حال گفت: آنها قراردادی بستند، بیایند و آن را اجرایی کنند.
 
دهقان درخصوص وضعیت ساخت زیردریایی فاتح نیز گفت: کار ساخت این زیردریایی تمام شده و آماده به آب اندازی است و برای رونمایی آن نیز منتظر فرصت مناسب هستیم.
 
دهقان درخصوص رسیدگی به وضع معیشت کارکنان نیروهای مسلح نیز اظهار داشت: ما برای این موضوع دو برنامه کوتاه مدت و بلند مدت داریم که امیدواریم به بهبود وضع زندگی این عزیزان ختم شود چراکه معتقدیم نیروهای مسلح باید از روحیه بالایی برخوردار باشند و ذهن آنها درگیر مسالی روزمره زندگی نشود.
 
وی ادامه داد: متاسفانه در این خصوص در گذشته قدری کم کاری داشتیم که باید این موضوع جبران شود.

انتهای پیام/
برچسب ها: دهقان ، دفاعی ، امنیتی ، سپاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار