کاهش 30 درصدي مخازن سدهاي کشور/ شرايط بحراني در سامانه ابي شرق تهران

مديرعامل شركت آب منطقه اي تهران مطالعه و اجراي طرح استفاده از پساب تصفيه خانه هاي شرق تهران به عنوان يكي از راه حل هاي تامين آب به ويژه در شرايط كم آبي را ضروري عنوان كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران خسرو ارتقايي مديرعامل شركت آب منطقه اي تهران گفت:ذخاير آبي موجود در مخازن سدهاي تهران در مقايسه با زمان مشابه پارسال و 45 ساله بلندمدت به ترتيب 30  و 20 درصد كاهش يافته كه اين كاهش در سامانه شرق تهران بيشتر محسوس است.

وي افزود: هم اكنون حدود 50 ميليون مترمكعب آب در مخزن سد لار، 28 ميليون مترمكعب در مخزن سد لتيان و 100 ميليون مترمكعب آب نيز در مخزن سد ماملو وجود دارد كه البته آب سد ماملو با توجه به عدم تكميل تصفيه خانه هفتم تهران، براي شرب قابل برداشت نيست.

وي با بيان اينكه منابع آبي در شرق تهران با كمبود مواجه شده ، تاكيد كرد: در اين منطقه بر خلاف غرب استان تهران، منابع خاصي براي تامين آب وجود ندارد و بايد از روش هاي ديگري جهت تامين آب در شرق تهران استفاده شود.

ارتقايي با اشاره به اينكه آب منطقه اي تهران به عنوان متولي آب مورد نياز اين استان، بايد به گونه اي برنامه ريزي نمايد تا در پايان اسفندماه امسال در مخزن سدهاي زيرپوشش، ذخيره آبي استراتژيك وجود داشته باشد، گفت: بر اين اساس بايد براي شرايط ويژه برنامه ريزي كرد و روش هاي تامين آبي را در نظر گرفت تا بتوان براي اسفندماه نيز ذخيره آبي مناسبي را در پشت سدها نگه داشت.

مديرعامل شركت آب منطقه اي تهران گفت: اين شركت با پيش بيني هاي لازم تلاش كرده تا علاوه بر اجرا و ساخت و بهره برداري از سد ماملو، طرحي را براي جلوگيري از فرار آب سد لار به اجرا درآورد تا حجم آب فراري از سد لار در پشت سد لتيان ذخيره شود.
 
وي يادآور شد: اگر سد ماملو ساخته نمي شد اكنون و در شرايط بحراني در سامانه شرق تهران 100 ميليون آب خام ذخيره نشده بود.

ارتقايي با اشاره به بهره برداري از 460 حلقه چاه آب توسط شركت آب و فاضلاب تهران جهت تامين آب استان، اظهار كرد:‌ همچنين شهرداري تهران با داشتن 235 حلقه چاه مجاز حدود 140 ميليون مترمكعب آب را براي مصارف فضاي سبز شهر مورد بهره برداري قرار مي دهد كه مي توان بخشي از اين آب را با پساب جايگزين كرد.

وي با تاكيد بر نگاه بنيادين و بلندمدت به منابع آب در سطح استان تهران، گفت: تامين آب براي تهران نبايد در سطح يك كلان شهر ديده شود بلكه تامين آب تهران يك امر كشوري و ملي است و بايد با نگاه ويژه اي به آن پرداخته شود.

ارتقايي در ادامه به طرح مطالعات استفاده از پساب تصفيه خانه هاي فاضلاب شرق استان تهران كه در مراحل اوليه قرار دارد اشاره كرد و اظهار داشت: در لواسان بيش از 10 ميليون مترمكعب پساب در سال وجود دارد و بايد براي استفاده از اين ميزان پساب برنامه ريزي نمود.

وي انتقال اين ميزان پساب و هدف استفاده از آن را در مصارف كشاورزي و فضاي سبز برشمرد و افزود: پساب منتقل شده با توجه به مباحث ايمني و بهداشت و اهداف استفاده از آن بايد استانداردهاي مناسبي داشته باشد.

ارتقايي سپس افزود: در رودهن، بومهن،‌دماوند و پرديس نيز بيش از 60  ميليون مترمكعب پساب توليد مي شود كه مي توان با روش هاي مختلفي آن را در سامانه شرق منتقل كرده و بهره برداري نمود.

وي خاطرنشان کرد: در طرح استفاده از پساب تصفيه خانه هاي شرق تهران، هدف، انتقال ثقلي پساب است تا با حذف پمپاژ و هزينه ها و استهلاك ناشي از آن،‌ بتوان پساب مناسب را بدون هيچ مشكلي بهره برداري كرد.

انتهاي پيام/
برچسب ها: مخازن ، سد ، سامانه ، آبی ، شرق تهران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار