به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ در ابتدای این دیدار دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونان وی گزارشی از مسایل، برنامهها و اقدامات این وزارتخانه در تأمین و تنظیم خدمات بهداشتی و درمانی ارائه کردند.
براساس این گزارش، کمبود بودجه تخصیص یافته در سالهای اخیر باعث شده است که علیرغم تربیت کادر پزشکی، شبکه مراکز بهداشت و درمان در یک سوم روستاهای کشور با نبود پزشک روبهرو شود و عدم برنامهریزی مناسب در پروژههای عمرانی، موجب شده است که اتمام طرحهای بیمارستانی در دست اجرا با میزان تخصیص بودجه در سالهای اخیر بیش از 20 سال دیگر به طول بینجامد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این دیدار تأمین سلامت و عدالت در سلامت را از اولویتهای جدی دولت تدبیر و امید برشمرد و گفت: وضع کنونی سهم مردم در پرداخت هزینه درمان قابل قبول نیست و باید اقدامی جدی در تخصیص منابع عمومی برای کاهش هزینه مردم در بخش درمان صورت پذیرد.
رییسجمهور با قدردانی از تلاشهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رفع بخشی از مشکلات مربوط به دارو، از جمله پایین آوردن قیمتها و تسهیل دسترسی بیماران ویژه و صعبالعلاج به داروهای مورد نیاز گفت: تصمیمات دولت در تأمین ارز و کاهش مقررات گمرکی که زمینهساز این دستاورد بود، قدمهای نخستین دولت بود که باید گسترش یابد.
دکتر روحانی افزود: مسأله بهداشت نسبت به درمان اولویت دارد و باید با گسترش بهداشت عمومی و خدمات بهداشتی، زمینه پیشگیری را فراهم کنیم.
رییسجمهور همچنین به نقش مهم آموزش و پژوهش در بهداشت و درمان اشاره کرد و بالا بردن کیفیت آموزش پزشکی را از مأموریتهای مهم این وزارتخانه برشمرد و افزود: این امر علاوه بر دانشکدههای پزشکی، باید در صحنه فرهنگ عمومی هم مورد توجه قرار گیرد و فرهنگ سلامت در سطوح مختلف تعلیم و تربیت جامعه گسترش یابد.
دکتر روحانی با یادآوری وظیفه دولتها در پرورش جامعه سالم، بر عزم دولت تدبیر و امید برای رفع مشکلات و تنگناهای وزارت بهداشت و درمان تأکید کرد.
رییسجمهور با بیان اینکه سلامت در کنار امنیت و غذا جزو نیازهای اساسی جامعه است، اظهار داشت: در این حوزه رضایت مردم از خدماتی که دریافت میکنند چه از نظر کیفیت و رفتاری که با آنان میشود و چه هزینهای که پرداخت میکنند، برای دولت مهم است.
دکتر روحانی پس از ارائه گزارش از طرح در دست تدوین «تحول نظام سلامت در کشور» اظهار امیدواری کرد با فراهم شدن مقدمات طرح تحول حوزه سلامت دولت تدبیر و امید، در سال های آینده شاهد تغییر چشمگیر در نحوه خدمت رسانی و حمایت بیمه ها از مردم باشیم.
رییس جمهور خواهان بهره گیری از رسانه ها و حضور چهره های شاخص فعال در بخش سلامت در مجامع عمومی و سخن گفتن رودر رو با مردم به منظور ارتقای سطح آموزش های عمومی سلامت در جامعه شد.
دکتر روحانی همچنین از جامعه پزشکی کشور خواست با روش جهادی در هر استان در یک بیمارستان داوطلبانه به خدمت به بیماران و نیازمندان بپردازند، سپس در همین زمینه افزود: همه بشریت و به ویژه متخصصین پزشکی کشورمان به این لذت معنوی نیازمند هستند و اقداماتی از این قبیل ضمن اینکه از جنبه حرفه ای بسیار مفید است، تعالی اخلاق در جامعه پزشکی و اجر معنوی را نیز برای دست اندرکاران این عرصه به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام/