الگوي غذايي مناسب نقش موثري در خودمراقبتي دارد

مجموعه فعالیت فیزیکی مستمر به همراه الگوی غذایی مناسب نقش مؤثری در تحقق خودمراقبتی دارد.

 به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران ، دکتر فرزاد شیدفر استاد گروه تغذیه دانشکده بهداشت با بیان این مطلب که تغذیه یکی از عواملی است که می تواند نقش بسيار مهمي در تحقق  امرخود مراقبتی داشته باشد، گفت: هر فردی با رعایت الگوی غذایی مناسب و ایجاد ساختار تعادل، تناسب و تنوع در مصرف مواد غذایی می تواند فرآیند خودمراقبتی را ایجاد کند و در جهت ارتقای سلامت خود گام بردارد.

وی افزود: آنچه كه  درامر تغذیه مهم است، اين است كه سعی کنیم گروههای غذایی مختلف را در برنامه غذايی خود داشته باشیم. از مهمترین گروه غذایی که می بایست در برنامه غذایی خودداشته باشیم، نان و غلات هستند. در مقالات جدید علمی آمده است که  بهترین نوع غلات از نوع سبوس دار می باشد، چرا که می توانند نقش مهمی در ارتباط با سلامت داشته باشند.

 علاوه بر این محصولات ، می توانیم از میوه جات و سبزیجات به مقدار فراوان در برنامه غذایی خود استفاده کنیم. چرا که در هرمهای راهنمایی توصیه ای تغذیه ای جدید در مورد مصرف سبزیجات نیز تأکید شده است.

استاد گروه تغذیه دانشکده بهداشت تصریح کرد: نکته دیگر در رابطه با رعایت الگوی این هرم غذايي، فعالیت فیزیکی می باشد. به طوری که ما باید فعالیت فیزیکی منسجم و منظم در طول هفته داشته باشیم تا بتوانیم علاوه بر ایجاد الگوی غذایی مناسب و تنوع تعادل در آن، فعالیت فیزیکی مناسب برای ایجاد وزن مناسب داشته باشیم.

دکتر شیدفر یکی دیگر از گروههاي غذايي را که برای فرآيند  خود مراقبتی می توان از آن استفاده کرد مصرف گروه شیر و لبنیات دانست و اظهار داشت: بر مصرف لبنیات نیز از نوع كم چرب آن بسیار تأکید شده است. چرا که شیر، ماست و پنیر کم چرب در جهت پیشگیری از بیماريهاي قلبی،‌ پیشگیری از اختلالات چربی خون، کنترل قندخون، پیشگیری از عوارض دیابت و سایر بیماریهای مزمن غیرواگیر می توانند نقش بسیار مهمی داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد:  اگر افرادي قادر نیستند به طور منظم محصولات لبنی مصرف کنند، حتما باید قرصهای کلسیم و ویتامین را تحت نظر متخصصین تغذیه مصرف نموده تا میزان مناسب کلیسم، ویتامین D را به بدن خود برسانند. امروزه مشخص شده کمبود ویتامین D گستردگی بسیار فراوانی در اکثر کشورها دارد وکمبود آن با بسیاری از بیماریها از جمله چاقی، قلبی و عروقی، دیابت و بسیاری از بیماریهای ایمونولوژیک ارتباط شناخته شده ای دارد. به همین خاطر باید مصرف ویتامین D را در برنامه غذایی خود داشته باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: مصرف مواد غذایی مانند گوشت قرمز، بستنی، تنقلات نیز باید به حداقل خود برسد . بهتراست به جاي گوشت قرمز از گوشت ماهی و مرغ در برنامه غذایی استفاده کنیم. به طور مثال گوشت قرمز را ماهی یکبار و گوشت ماهی و مرغ را بیشتر استفاده کنیم. گوشت ماهی منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 مي باشد و این اسیدها در پیشگیری از سکته قلبی و بروز بسیاری از بیماریهای مزمن غیر واگیر همچون دیابت، آرتريت روماتوئید و ... نقش مؤثری دارند و در سلامت فرد مثمر ثمرمي باشد.  

وي افزود:هر فردي می تواند فعاليتهاي مربوط به خودمراقبتی را به نحو احسن انجام دهد كه در نتيجه   نیاز وی را به مراکز پزشکی و درمانی به طرز قابل توجهی کاهش مي دهد و سلامتی فرد را به ارمغان مي آورد.

دکتر شیدفر تصریح کرد: یکی دیگر ازمواد غذایی که درامر خودمراقبتی مؤثر است، مصرف مغزهای گیاهی مانند پسته، بادام و گردو است که  مصرف نوع خام آن بسیار توصیه می شود. اين مواد در ایجاد یک ماده غذایی پروتئینی مناسب در بدن، برخی املاح و ویتامین ها نقش مؤثری را ایفا می کنند.

 استاد گروه تغذیه دانشکده بهداشت در پایان اظهار داشت: مجموعه فعالیت فیزیکی مستمر به همراه الگوی غذایی مناسب، محدود کردن مصرف روغنهای جامد و جایگزینی آنها با روغنهای مایع می تواند بعنوان یک مسئله خودمراقبتی در تحقق شعار سازمان بهداشت جهانی، ارتقای سطح سلامت و پیشگیری و درمان  بیماریها نقش مؤثری ایفا نماید.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار