معاون بهداشت در نماز جمعه تهران تاکید کرد:

نقش جامعه روحانیت در ارتقای دانش سلامت مردم

معاون وزیر بهداشت گفت: جامعه روحانیت می تواند در زمینه تشویق مردم به خود مراقبتی وتوانمندسازی آنها در حفظ سلامتی کمک بسیار بزرگی کند.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز  جمعه امروز تهران گفت: سلامتی به معنای بهره برداری از رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی بوده و نباید آن را به عنوان نبود بیماری تعریف کرد.

دکتر سیاری با اشاره به این که 25 درصد عوامل اثر گذار در زمینه سلامت مربوط به حوزه بهداشت و 65 درصد مربوط به حوزه های اقتصادی و اجتماعی است، گفت: 10 درصد مابقی را عوامل ژنتیکی تشکیل می دهند ضمن این که برای صیانت از سلامت ، هم مردم و هم بخش های  مختلف توسعه نقش پررنگی دارند.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت در ضمن تاکید کرد: شعار امسال هفته سلامت با تاکید بر خودمراقبتی است به این معنی که مردم در صیانت از سلامت خود باید توانمند شوند.

وی با اشاره به این که بیماری های واگیر و غیر واگیر، سبک زندگی و آسیب های اجتماعی همگی در به خطر انداختن سلامت موثرند، افزود: آسیب های اجتماعی شامل فقر و بیکاری، کودکان کار، اعتیاد، طلاق، خشونت و ترک تحصیل است و هر چه این موارد در جامعه کمتر باشد، تقوا و ایمان، شایسته سالاری و مشارکت مردم در توسعه آموزش بیشتر خواهد شد.

به گفته دکتر سیاری، جمهوری اسلامی ایران طی سه دهه گذشته دست آوردهای زیادی داشته که در نتیجه آن امید به زندگی افزایش پیدا کرده است. ضمن این که مرگ و میر مادران و کودکان کاهش یافته و دسترسی به خدمات بهداشتی و درمان با افزایش تعداد متخصصان زیاد شده است.ولی در عین حال مردم هنوز با هزینه های بالای درمان مواجهند.

به عقیده معاون بهداشتی وزارت بهداشت از جنبه حاکمیتی رهبرمعظم انقلاب در زمینه اصلاح سبک زندگی و رفتارهای اجتماعی، در سال جاری سیاست های ابلاغی را تعیین و تاکید کردند که مردم به غیر از رنج بیماری نباید دغدغه دیگری داشته باشند.

دکتر سیاری ادامه داد: رییس جمهور محترم نیز در سخنرانی های خود بارها به بحث تقدم پیشگیری بر درمان تاکید کرده و از محل اعتبارات هدفمندی یارانه ها به منظور بهبود خدمات درمانی و بهداشتی، اعتبار مناسبی را در نظر گرفته است و  امیدواریم هم از نظر کیفی و هم از نظر میزان پرداختی از جیب بیمار، خدمات بخش بهداشت و درمان بهبود یابد.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برای 23 میلیون روستایی نیز خدمات بهداشتی ارتقا خواهد یافت ضمن این که کسانی که تحت پوشش بیمه نیستند، به زودی بیمه میشوند همچنین برای هشت و نیم میلیون نفر جمعیت حاشیه نشین، پیش بینی بهبود خدمات شده است.

وی با اشاره به این که مردم هنوز با عادات غلط و سبک زندگی نادرست درگیر هستند، توضیح داد: کم تحرکی، عادات غذایی نادرست و سیگار سه عامل مهم بروز بیماری در جامعه است که به سکته های قلبی و مغزی، فشار خون، دیابت و سرطان را به همراه خود دارد.

دکتر سیاری اضافه کرد: در سال 30 هزار نفر در اثر ابتلا به سرطان می میرند و هر بیمار مبتلا به سرطان در حدود 20 میلیون تومان هزینه دارد. ضمن این که 40 درصد سرطان ها به شرط رعایت موارد  پیشگیری قابل کنترل هستند.

وی افزود: هر روز در حوادث ترافیکی 52 نفر جان خود را از دست میدهند و سالانه 800 هزار نفر در بیمارستان ها بستری میشوند البته شیب این آمارها رو به کاهش است .

به گفته دکتر سیاری 10 درصد مردم سیگار میکشند  روزانه 70 میلیارد نخ سیگار در کشور دود می شود در حالی که اگر مسئول سلامتمان باشیم، پول این تعداد سیگار را می توان صرف سلامت کنیم.

به عقیده دکتر سیاری سال 91 سالی بود که مردم فقط 5 درصد از 365 روز را با خیال راحت نفس کشیدند. این در حالی است که در تهران 70 هزار خودروی فرسوده وجود دارد که هر کدام می توانند به اندازه سه خودروی استاندارد آلودگی تولید کنند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایت رهبر معظم انقلاب، رییس جمهور، مجلس و قوه قضاییه بتوانیم برنامه ترویج مراقبتی را در سال 93 برای همه مردم اجرا کنیم.

وی به جامعه روحانیت توصیه کرد: این جامعه می تواند  کمک بسیار بزرگی درزمینه تشویق مردم به پرهیز از سیگار و قلیان داشته باشد   چون هنوز مردم نمی دانند که یک پک قلیان به اندازه 20 برابر از سیگار خطرناک تر است. پس نقش روحانیت در بهبود سلامت مردم بسیار موثر و چشمگیر است. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار