هشدار ستاد مبارزه با مواد مخدر به دانشجويان درباره مصرف قرص‌هاي ريتالين

يك نمره به چه قيمت؟

با آغاز فصل امتحانات دانشگاه‌ها نگراني از مصرف قرص‌هاي ريتالين كه از خانواده روان‌گردان‌ها و از جمله کوکائين بوده و عوارض جسمي و رواني خطرناکي را در مصرف كننده بر جاي مي گذارند نگراني مسوولان ستاد را نيز در پي داشته به‌گونه‌اي ستاد با هشدار به دانشجويان و خانواده ها از آنها خواست نسبت به تبليغات غلط اين قرص‌ها هوشيار باشند.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، دكتر هومان نارنجي‌ها، كارشناس اعتياد و درمان بستري با هشدار اين نكته كه مصرف يك بار اين قرص‌ها منجر به اعتياد دايم افراد مي‌شود، گفت: دانشجوياني هستند كه تصور مي‌كردند هرگز با مصرف اين قرص‌ها معتاد نخواهند شد اما مواردي وجود دارد كه تنها با يك بار مصرف فرد را گرفتار كرده است.
 
وي افزود: افرادي كه تصورشان بر اين است كه اين قرص‌ها براي تمركز بيشتر است كاملا در اشتباه هستند چرا كه افزايش تمركز در كوتاه مدت تاوان دراز مدتي را براي آنها رقم مي‌زند كه عموما با مشكلات مغزي همراه است كه در بيشتر موارد اين آسيبهاي مغزي وارد شده به فرد جبران ناپذير است.
 
اين كارشناس درمان اعتياد تصريح كرد: دانشجوياني هستند كه تنها با يك بار مصرف براي هميشه به اعتياد گرفتار شده اند لذا بايد بدانند كه يك نمره يا يك واحد درسي به چه قيمتي براي آنها تمام  مي شود؟
 
 دكتر نارنجي‌ها ادامه داد: در برخي از موارد مصرف، اين قرص‌ها كه تمام آنها روان‌گردان هستند فرد دچار اختلال  رواني مي‌شود و سيستم و شيرازه  مغزي خود را از دست مي‌دهد و در آن صورت دانشجو بايد به‌طور مداوم اين دارو را مصرف كند.
 
وي از خانواده ها خواست تا رفتارهاي فرزندان خود را تحت كنترل داشته باشند  ودر طول امتحانات و شب امتحان چنانچه  مواردي از بهم خوردن سيكل خواب و بيداري و پرخاشگري را مشاهده كردند حتما پيگير وضعيت فرزند خود باشند چراكه بهم خوردن سيكل خواب و بيداري و پرخاشگري از مهمترين نشانه هاي مصرف اين قرص‌هاست.
 
وي از خانواده ها خواست تا در فصل امتحانات نسبت به وضعيت رفتاري و خلقي فرزندان خود بيشت هشيار بوده و تغييرات رفتاري آنها را كنترل كنند.
 
ايجاد تحمل و وابستگي شديد، مشکلات رفتاري مانند پرخاشگر ي و بي خوابي، حالت تهوع و استفراغ، احساس سرگيجه و سردرد ،. تغييرات ضربان قلب و فشار، خارش و جوش هاي پوست، دردهاي شکمي، کاهش وزن و مشکلات معده و بروز افسردگي پس از قطع مصرف برخي از عوارض مصرف قرصهاي ريتالين است.
 
گفتني است دکتر علیرضا جزینی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرنيز پيش از اين عنوان كرده بود شب‌های امتحان نزدیک است و برخی از دانش‌آموزان و دانشجویان به خاطر تبلیغات غلط و از روی ناآگاهی برای تقویت حافظه و شب بیداری از ریتالین استفاده می‌کنند و در شب‌های امتحان، فروش ریتالین 50 درصد افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
قاضی القضات میلاد رحیمی
۱۶:۵۷ ۰۲ تير ۱۳۹۳
فقط بین ایرانی جماعت ...
آخرشم اکثرا بیکار...
آخرین اخبار