معاون مدیریت امور دام سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی سهم استان از تولید شیر کشور را هفت درصد اعلام و اظهار کرد: 9 میلیون واحد دامی (57 درصد دام سنگین و 43 درصد دام سبک) جمعیت دامی استان را تشکیل داده است که سهم دام سبک از تولید شیر خام استان سه درصد و در حدود 28 هزار تن و سهم دام سنگین از تولید شیر خام استان 97 درصد و در حدود 814 هزار تن بوده است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،، منوچهر باغبان حقی در جمع خبرنگاران ضمن تشریح روند تولید شیر خام در استان آذربایجان‌شرقی به پایین بودن مصرف سرانه محصولات لبنی در کشور اشاره و اظهار کرد: مصرف سرانه کشور 75 کیلوگرم و استان آذربایجان‌شرقی 95 کیلوگرم است درحالی که این میزان در جهان 169 کیلوگرم اعلام شده است.

وی گفت: تولید شیر خام در آذربایجان‌شرقی در سال گذشته 842 هزار تن بوده و این استان از این نظر رتبه چهارم کشور را از آن خود کرده است.

باغبان حقی تعداد گاوداری‌های صنعتی شیری بر اساس پروانه بهره برداری صادره را 417 واحد و تعداد گاوداری‌های کوچک روستای شیری بر اساس پروانه بهره‌برداری صادره را 2252 واحد عنوان کرد.

وی افزود: تعداد مراکز جمع‌آوری شیر در سطح استان 110 مرکز و میزان شیر خام جمع‌آوری شده توسط این مراکز 200 هزار تن در سال است.

معاون مدیریت امور دام سازمان تعداد کارخانجات فرآوری شیر خام استان را 67 کارخانه و ظرفیت فرآوری شیر خام در استان را 793 هزار تن در سال دانست و افزود: براساس نتایج آمارگیری مرکز آمار ایران در سال 1389، 48 درصد تولید شیر خام کشور از گاوداری‌های صنعتی تامین می‌شود.

وی با اشاره به استقرار، نصب و راه‌اندازی تجهیزات آنالیز شیر و سوماتیک سل کانت با توان آنالایز چربی، پروتئین، اوره و شمارش سلول‌های بدنی نمونه‌های شیر با توان عملیاتی 300 نمونه در ساعت در سازمان جهاد کشاورزی استان در اردیبهشت ماه سال جاری افزود: این مجموعه به عنوان آزمایشگاه مرجع شمال غرب کشور شروع به فعالیت کرده و استان‌های آذربایجان‌غربی، اردبیل و کردستان را نیز تحت پوشش قرار خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: لذا ترغیب و تشویق جامعه به مصرف شیر و محصولات لبنی با بیان مزایا و ارزش غذایی آنها همچون ارزش بیولوژیکی بالا، سرشار بودن از مواد مغذی بویژه کلسیم و ریبوفلاوین (B2) و پروتئین با کیفیت بالا برای بهبود مصرف سرانه ضرورت دارد.

وی حداقل نیاز هر فرد به محصولات لبنی در سال را حداقل 156 کیلوگرم و حداکثر 300 کیلوگرم به‌صورت مطلوب اعلام و اظهار کرد: نیاز مصرف هر فرد بالغ بنا به توصیه سازمان‌های ملی و بین‌المللی روزانه نیم لیتر شیر مایع، 25 تا 35 گرم پنیر و 200 گرم ماست است.

باغبان حقی به عدم تناسب بین هزینه و درآمد در واحدهای تولید کننده شیر خام به‌ویژه در واحدهای گاوداری صنعتی که زیر ظرفیت فعالیت می‌کنند، اشاره و تصریح کرد: افزایش ظرفیت دام مولد در واحدهای گاوداری صنعتی جهت افزایش درآمد و کاهش قیمت تمام شده محصول از جمله راهکارها جهت از بین بردن این مشکل است.

انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
برچسب ها: تبریز ، شیر ، کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.