دستگيری حدود دو هزار معتاد متجاهر طی يك هفته گذشته

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر ‏ از آغاز جمع‌آوری معتادان متجاهر مرد از هفته پیش خبر داد و گفت: تقریبا دو هزار نفر معتاد متجاهر در سطح تهران جمع‌آوری شده كه در حال حاضر در مرحله غربالگری هستند و بعد از آن نسبت به جمع‌آوری زنان معتاد متجاهر اقدام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، دكتر علیرضا جزینی صبح امروز در نشست خبری که به منظور تشریح عملکرد چهار ماهه این ستاد برگزار شد، گفت: 100 تن مواد مخدر در 23 شهر کشور در سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر، بازدید سفرای مینی دوبلین (گروهی از کشورهای اروپایی ) از مرزهای شرقی و انجام 694 عملیات درگیری مسلحانه از اهم اقدامات انجام شده طي اين مدت است.
 
وي افزود: 87 کارگاه تولید شیشه طي اين مدت منهدم و 175 تن مواد مخدر كشف شده است که 74 درصد آن در مناطق شرقی و حاشیه آن بوده و 15 تُن از این مواد نيز توسط سگ‌های موادیاب كشف شده است.
 
قائم مقام دبيركل ستاد بيان داشت: در اين مدت بالاترین میزان کشفیات با 35 تن در استان کرمان و کمترین آن با پنج کیلوگرم در کیش بوده است و دو میلیون و 465 هزار قلم آمپول و قرص کشف شده كه در این زمینه شاهد افزایش 11 درصدی کشفیات بوده‌ایم و این در حالی است که 370 قبضه سلاح با رشد 47 درصدی نیز کشف شده است.
 
جزيني با اشاره به دستگیری 94 هزار نفر قاچاقچی گفت: در حوزه دستگیری قاچاقچیان شاهد افزایش 30 درصدی بوده‌ایم و این در حالی است که در این مدت 26 هزار معتاد متجاهر نیز دستگیر شده‌اند که افزایش 86 درصدی را نشان می‌دهد. درگیری مسلحانه در 4 ماهه امسال نيز نسبت به گذشته 38 درصد افزایش داشته که از این میان 6 نفر از نیروهای انتظامی شهید و 16 نفر مجروح شدند و این عملیات‌ها 56 نفر از اشرار به هلاكت رسيدند.
 
وی در ادامه با اشاره به اهم اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری از اعتیاد افزود: در اين مدت بیش از 251 هزار نفر تحت آموزش‌های پیشگیرانه در خانواده‌ها قرار گرفتند و همچنین، بیش از 148 هزار نفر در محیط‌های آموزشی، 58 هزار نفر در محیط‌های کاری و یک میلیون و 264 هزار نفر در محله‌های مختلف کشور، آموزش‌های پیشگیرانه از اعتیاد را فرا گرفتند.
 
اين مقام مسوول در ستاد در ادامه انعقاد 27 تفاهم‌نامه با 27 مركز صدا و سيماي استاني به منظور تهيه و توليد 84 برنامه گفت‌گو محور راديويي و تلويزيوني، اجرای 390 ساعت برنامه رسانه‌ای، تصويب سند توسعه مشاركت‌هاي مردمي در حوزه مبارزه با مواد مخدر و توزیع 739 هزار بسته آموزشی و تولید 32 عنوان کتاب را از ديگر اقدامات انجام شده در حوزه‌هاي رسانه و تحقيقات برشمرد.
 
جزيني در ادامه از پذیرش بیش از 4200 معتاد در مراکز ماده 16 و 17 خبر داد و تعیین تعرفه‌های درمانی معتادان در جلسه شورای عالی بیمه را از دیگر اقدام در این مدت عنوان کرد و افزود: علاوه بر این موارد مقرر شد تا 10 درصد اعتبارات فرهنگی شهرداری‌های دارای بیش از جمعیت 500 هزار نفر به موضوع پیشگیری از اعتیاد اختصاص یابد.
 
جزینی در ادامه این نشست در پاسخ به سوالات خبرنگاران مبنی بر ایجاد کمیته زنان و خانواده در ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این کمیته از سال گذشته کار خود را در ستاد مبارزه با مواد مخدر آغاز کرده است و فعالیت‌های خوبی را نیز انجام داده است و به تمامی استان‌ها نیز ابلاغ کرده‌ایم که کمیته مشابهیرا در این زمینه تشکیل دهند.
 
وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر به روز نبودن آمار تعداد معتادان کشور گفت: امسال طرح شناسایی جمعیت معتادان در دستور کار قرار دارد و آمارهای فعلی نیز مبتنی بر شیوع شناسی انجام شده توسط جهاد دانشگاهی در سال 90 است كه امیدواریم آمار دقیق معتادان تا پایان سال اعلام شود، همچنين طرح شیوع‌شناسی اعتیاد دانش‌آموزان با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش اجرایی می‌شود كه برابر جامعه آماری و جامعه نمونه، این مسئله پیگیری می‌شود.
 
وي در مورد وضعیت اتباع بیگانه نیز گفت: اساسا در برخی از مناطق آلوده با اتباع خارجی که نقشی در مواد مخدر داشته باشند، برخورد می‌شود و این افراد توسط پلیس دستگیر و برابر قانون نسبت به بازگرداندن آنها اقدام می‌شود و در صورتی که این افراد به صورت مجاز در کشور اقامت داشته باشند، به مراکز ماده 16 یا زندان ارجاع داده می‌شوند.
 
قائم‌مقام دبیرکل ستاد همچنین در مورد توقف جمع‌آوری معتادان متجاهر زن گفت: جمع‌آوری اینگونه زنان متوقف نشده است، اما در مرحله اول جمع‌آوری معتادان مرد از هفته پیش آغاز شده که تقریبا دو هزار نفر معتاد متجاهر در سطح تهران جمع‌آوری شده و در حال حاضر در مرحله غربالگری هستند و بعد از آن نسبت به جمع‌آوری زنان معتاد متجاهر اقدام خواهد شد.
 
جزيني در مورد انتقادات رییس پلیس مبارزه با موادمخدر در مورد آیین دادرسی جدید گفت: در حال حاضر در حال تعامل با مجلس برای اصلاح این ماده مورد نظر هستیم و رایزنی‌ها ادامه دارد.
 
وی در مورد غیبت رییس جمهور در جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: گزارشی از وضعیت ستاد در دولت ارائه شد و مصوبات خوبی نیز داشت و چندی پیش نیز جلسه‌ای به ریاست وزیر کشور برگزار شد اما مصوبات با امضای رییس جمهور ابلاغ شد و امیدواریم در جلسه‌ای نزدیک از حضور رییس جمهور بهره‌مند شویم.
 
وي همچنین با بیان اینکه آماری از نوزادان معتاد زنان متجاهر نداریم، گفت: اساسا مطالعه‌ای در این زمینه انجام نشده است و در خصوص اعتياد دانش‌آموزان نامه‌ای به وزارت آموزش و پرورش نوشتیم، مسئولان آن وزارتخانه مدعی هستند که دانش آموزان معتاد را اخراج نمی‌کنند ولی اگر مصداقی از اخراج دانش‌آموزان معتاد به ما معرفی شود این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.البته در سال گذشته ما فقط موفق به پوشش آموزش‌های پیشگیرانه در 8 درصد از مراکز آموزشی وزارت آموزش و پرروش شدیم که این میزان به هیچ وجه کافی نیست و به دنبال آن هستیم تا با همکاری UNODC آموزش‌های پیشگیرانه را از سطح مهدهای کودک آغاز کنیم.
 
قائم مقام دبيركل ستاد همچنین از شناسایی 51 سایت انتشار دستورالعمل ساخت مواد مخدر خبر داد و گفت: این مساله را به پلیس فتا اعلام کرده‌ایم و سایت‌ها تحت کنترل هستند و با آنان برخورد شده است.
 
جزيني همچنین در پاسخ به سوالي مبنی بر اینکه آیا سن اعتیاد تک‌رقمی شده است؟ گفت: این صحبت کارشناسان مبنی بر تک‌رقمی شدن سن اعتیاد علمی نیست و ما زمانی می‌توانیم این ادعا را قبول کنیم که طرح شیوع‌ شناسی دانش‌آموزی به پایان برسد ولی در حال حاضر سن اعتیاد از 15 سال به بالاست.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه میزان از مرگ و میر معتادان به دلیل ناخالصی مواد مصرفی آنها خاطرنشان کرد: اخیرا مذاکراتی با پزشکی قانونی انجام داده‌ایم تا این سازمان علت مرگ معتادان را به صورت دقیق و مستند به ما ارائه دهد، ولی در مجموع "اوردوز" بیشترین علت مرگ معتادان است که باعث شده است، هر سه ساعت یک نفر جان خود را از دست دهد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار