تبریز/

سماق؛ طلای سرخ ارسباران با خواص درمانگر ارزشمند

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان هوراند گفت: جنگل‎های ارسباران را می توان به عنوان قطب تولید سماق در شمال غرب کشور اعلام کرد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، تاج الدینی ضمن با بیان این مطلب افزود: هر چند این منطقه از لحاظ شهرستان شدن سابقه زیادی در شناسنامه خود ثبت نکرده است اما به لحاظ ذخیره گاههای طبیعی دارای منابع غنی جنگلی و مرتعی است.

وی سماق را ازگونه های مهم و اقتصادی در منطقه برشمرد با بیان اینکه این منطقه دارای رویشگاههای طبیعی بالغ بر 400 هکتار است افزود: از گونه های جنگلی دیگر می توان به سرخدار، بلوط، ممرز، افرا، فندق و زغال اخته اشاره کرد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان هوراند ادامه داد: از این میان گونه سماق به لحاظ اقتصادی تاثیر فراوانی در اقتصاد منطقه و معیشت اهالی آن داشته است بطوریکه با اقبال خوب مردم هوراند و با تلاش کارشناسان و مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی بالغ بر 200 هکتار سماق به صورت دست کاشت از سال 1388 تاکنون در این منطقه غرس شده است.

وی اضافه کرد: در راستای اهداف سازمانی تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا با تهیه و توزیع نهال این گونه و کاشت آن توسط اهالی منطقه، زمینه لازم جهت درآمدزایی و ایجاد اشتغال،جنگلکاری و جلوگیری از فرسایش خاک فراهم گردد.

لازم به ذکر است؛با کشت هر 2 هکتار تعداد یک شغل برای هر نفر ایجاد می گردد و سالانه مبلغ 100 میلیون ریال برای هر نفر درآمدزایی دارد که این خود گویای ظرفیت اشتغال زایی این گونه در منطقه است و می توان با تمرکز بر کاشت این گونه و سایر گونه های اقتصادی منطقه، شیب روند تخریب جنگل‎ها را کاهش داد.

شایان ذکر است؛ در منابع علمی به مقداری از خصوصیات داروئی و مهعم گیاه سماق اشاره شده است.


انتهای پیام/
برچسب ها: سماق ، طلای ، سرخ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.