در دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفت

ساخت نوعی نانو ماده مغناطیسی فلورسنت با کاربردهای پزشکی

پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت نوعی نانوماده مغناطیسی فلورسنت با کاربردهای پزشکی شدند.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، حمیده رضوانی الانق دانشجوی دکترای مهندسی پزشکی و پژوهشگر طرح ساخت نانوترکیب مغناطیسی جدیدگفت: در این طرح نانوکامپوزیت‌ ساخته شده خواص وعملکرد هر سه جزء تشکیل دهنده آن یعنی نانوذرات مغناطیسی، دندریمر‌ها و رنگ فلورسنت را دارا است.

وی افزود: بخش مغناطیسی این ماده را نانوذرات اکسید آهن با سمیت کم و زیست تخریب پذیری بالا تشکیل می‌دهد که پایداری و زمان باقی ماندن طولانی در خون از یک طرف و امکان هدایت و تجمع در محل مورد نظر با کمک میدان مغناطیسی خارجی از طرف دیگر، آن‌ها را جزء نانومواد هوشمند قرار می‌دهد.

رضوانی تصریح کرد: این نانو ماده با داشتن پوشش دندریمری و حفره و شاخه‌هایی که دارد امکان حمل دارو و مولکول‌های شیمیایی مورد نظر را به پژوهشگران می‌دهد و در ‌‌نهایت مولکول‌های فلورسنت حساس به میزان پ هاش محیط، جزء‌سوم این ماده را تشکیل می‌دهند.

وی تمایز بین بافت سالم و سرطانی را یکی از چالش‌های درمانی این بیماری ذکر کرد و گفت: نانوذرات ساخته شده دراین طرح با داشتن ماهیت دوگانه، با هر دو روش MRI و نورتابی (فلورسنس)، امکان تصویربرداری دقیق‌تری را در یک مرحله تزریق فراهم می‌کنند.

رضوانی افزود: چالش مهم دیگر در مدیریت سرطان، ناتوانی در مشاهده میکرومتاستاز یا انتشار اولیه سلول‌های بدخیم در داخل بدن است که می‌توان با کمک این نانوکامپوزیت‌ها و به روش تصویربرداری مولکولی اقدام به شناسایی آن‌ها کرد.

وی گفت: علاوه بر کاربردهای پزشکی این نانوساختار‌ها می‌توانند به عنوان کاتالیزوز برای کاربردهای صنعتی مانند حذف مواد سمی از آب‌های آلوده به کار روند.

براساس این گزارش، این نانوماده در مرحله آزمایشگاهی قرار دارد و بررسی‌های سلولی و اولیه از جهت سمی نبودن و کارکرد مورد انتظار در کاربردهای تشخیصی شامل تصویربرداری کانفوکال و MRI حکایت دارد.

هم چنین ارزیابی ر‌هایش داروی ضد سرطان دوکسوروبیسین از این نانوکامپوزیت‌ها موفقیت آمیز بوده که در چنین شرایطی می‌توان از نانوماده مورد نظر به عنوان عامل تشخیصی-درمانی نام برد که نمونه تجاری خارجی آن به بازار عرضه نشده است.

پژوهشگران در مرحله بعد باید این ماده را در نمونه‌های حیوانی از جهت زیست سازگاری و عملکرد مورد مطالعه قرار دهند.

از نتایج حاصل از این پژوهش که در دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده، تاکنون ۸ مقاله علمی شامل دو مقاله آی اس آی تدوین شده است.

این طرح به راهنمایی  محمد عترتی خسروشاهی،  حمید کشوری و همکاری خانم دکتر مریم تاج آبادی و دکتر شاهین بنکدار انجام شده است.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار