محققان دانشگاه خوارزمی خبر دادند

به کار گیری پروتئین شیر در ساخت نانو داروها

پژوهشگران دانشگاه خوارزمی در طرحی تحقیقاتی اقدام به ساخت نانوحامل‌های دارویی هوشمند برایدرمان سرطان معده نمودند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران دانشگاه خوارزمی در طرحی تحقیقاتی اقدام به ساخت نانوحامل‌های دارویی هوشمند برای درمان سرطان معده نمودند. 
 
در ساخت این نانوحامل از پروتئین‌های موجود در شیر استفاده شده است. ساخت و بررسی عملکرد این سامانه‌ی دارویی در مرحله‌ی آزمایشگاهی قرار دارد. 
 
داروهایی که امروزه برای درمان سرطان‌ها، خصوصاً سرطان معده، به کار می‌روند به صورت هدفمند طراحی نشده‌اند. لذا در طول دوره‌ی درمانی نیاز به مصرف مقادیر زیادی از این داروها است. 
 
این امر علاوه بر عوارض جانبی بالا، از نظر اقتصادی نیز مشکلات زیادی را برای بیماران به همراه دارد. محققان در این پروژه سعی کرده‌اند داروی هدفمند و خوراکی ضدسرطان معده را با استفاده از پروتئین‌های شیر طراحی و تولید نمایند. 
 
در این کار، از یکی از پروتئین‌های مهم شیر به نام کازئین جهت حمل یک داروی شیمی درمانی استفاده شده است. برای این منظور با تغییر شرایط آزمایشگاهی چون تغییر در غلظت پروتئین و یا غلظت دارو، شرایط بهینه جهت تولید سامانه دارویی با ابعاد نانو به دست آمده است. این سامانه به طور قابل توجهی نسبت به داروی معمولی، خواص درمانی جالبی در مقابل سرطان معده از خود نشان داده است. 
 
دکتر عادله دیوسالار عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی تهران گفت: ما در این مطالعه از آنالوگ داروی ضد سرطان اگزالی پلاتین، به عنوان داروی شیمی درمانی مدل استفاده نمودیم. این دارو در پوششی از پروتئین کازئین شیر و کیتوزان قرار داده شد تا نانوکپسولی خوراکی تهیه شود. 
 
انتظار می‌رود که این سامانه هدفمند با رهاسازی پیوسته باعث کاهش اثرات جانبی داروهای شیمی درمانی و همچنین کاهش قیمت و افزایش تأثیر این داروها در مقابل سرطان باشد. 
 
به گفته‌ی این محقق، مطالعات جهت افزایش هدفمند سازی این سامانه‌ی دارورسانی و تکمیل آزمایش‌های مربوطه به منظور دستیابی به مرحله‌ی تولید دارو در حال انجام است. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.