رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت:

ارتقای سلامت مادران باردار و کاهش مرگ و میر مادران از برنامه های وزارت بهداشت است

رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت یکی از راهکارهای افزایش جمعیت را کاهش میزان سزارین و ترویج زایمان طبیعی بیان کرد.

به گزارش گروه علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا،دکتر فرحناز ترکستانی با اشاره به این که این نشست در سال 2 بار برگزار می شود، گفت: در  این نشست اهداف و برنامه های عملیاتی مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد و به دنبال آن موانع و راهکارها بیان می شود.

به گفته رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، ارتقای سلامت مادران باردار و کاهش مرگ و میر مادران پس از بارداری تا 43 روز از برنامه های اداره سلامت مادران و نشست مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان مادران باردار است.

وی افزایش کیفیت مراقبت های دوران بارداری را یکی از اهداف نشست مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان مادران باردار بیان کرد و افزود: ساماندهی حاملگی پرخطر، کاهش میزان سزارین و بررسی و ساماندهی عوارض شدیدی که در بارداری اتفاق می افتد از دیگر اهداف این نشست است.

دکتر ترکستانی ضمن اشاره به سیاست های کلی جمعیتی، یکی از راهکارهای افزایش جمعیت را کاهش میزان سزارین و ترویج زایمان طبیعی دانست که با مشارکت معاون درمان این امر در راستای برنامه طرح تحول نظام سلامت محقق شد.

رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت با اشاره به این که در طرح تحول نظام سلامت ارائه دهندگان و گیرندگان خدمت زایمان طبیعی دیده شده اند، افزود: در برنامه زایمان طبیعی، برای ارائه دهندگان خدمت افزایش تعرفه های حق الزحمه زایمان لحاظ و برای گیرندگان زایمان طبیعی نیز حذف فرانشیز زایمان طبیعی و تشکیل کلاس های آموزشی آمادگی زایمان به منظور کاهش و حذف سزارین صورت گرفت.

وی برگزاری کلاس های آمادگی زایمان را در دو حوزه بهداشت و درمان بیان کرد و گفت: در حوزه درمان کلاس های آمادگی زایمان در کلیه بیمارستان ها با اجرای طرح تحول نظام سلامت الزامی شد و برای مادران باردار شرکت در این کلاس ها رایگان است.

دکتر ترکستانی ادامه داد: همچنین در حوزه بهداشت بسته های آموزشی کلاس های آمادگی زایمان دیده شده و به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.

رییس اداره سلامت مادران همچنین، به نظارت و اعتبار بخشی بیمارستان ها در راستای ترویج زایمان طبیعی اشاره کرد و گفت: بیمارستان ها باید با گذشت یکسال از برنامه تحول سلامت، 10 درصد از میزان پایه سزارین را کاهش دهند و چنانچه بیمارستانی نتواند این کاهش را در میزان سزارین های خود داشته باشد، در ارزشیابی بیمارستان یک درجه نزول خواهد داشت.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار