مسعودی فرید در همایش زنان در مسیر توسعه اجتماعی عنوان کرد؛

افتتاح مرکز بازپروری زنان در دهه فجر/ لزوم تدوین برنامه سلامت روان تا پایان برنامه اول ششم توسعه

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از افتتاح مرکز بازپروری زنان در دهه فجر و لزوم توجه به ‌آسیب‌های اجتماعی و تدوین برنامه سند کنترل کاهش آسیب، تدوین برنامه سلامت روان و پوشش جامعه هدف تا پایان سال پنجم از برنامه ششم خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگارانحبیب مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در همایش زنان در مسیر توسعه اجتماعی در برنامه ششم توسعه که عصر روز گذشته در سالن تلاش برگزار شد با اشاره به روند رو به افزایش ‌آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: آسیب‌های اجتماعی، اعتیاد، زنان کارتن خواب، و تعداد خانواده‌های زن سرپرست که افزایش پیدا کرده است که اقتصاد و نبود پیوست اجتماعی در برنامه کلان کشور آسیب‌های اجتماعی فراوانی بسیاری را به همراه دارد.

وی افزود: نوع نگاه به مسئله راهکارهای آن را نیز فراخور تغییر قرار می‌دهد و به موضوع و نگاه ما جهت می‌دهد چه بسا که در مو ضوع‌های آسیب‌های اجتماعی باید نگاه فرآیندی داشته باشیم و در سیاست‌گذاری‌های زنان و ‌آسیب‌های اجتماعی تفکر سیستمی را اعمال کنیم.

وی با اشاره به علل مختل شکل گیری آسیب تاکید کرد: آسیب های اجتماعی زنان و دختران ‌آسیب دیده به مسائل مختلفی از جمله میزان تحصیلات، مصرف مواد، تعدد ازدواج، طلاق، بیکاری تاثیر دارد به طوری که مطالعات نشان داده زنان خیابانی از اختلالات شخصیتی بیشتری نسبت به زنان عادی برخوردار هستند.

وی با اشاره به تعداد مراکز بازپروری افزود: 24مرکز بازپروری در کشور وجود دارد که یک مرکز دیگر نیز در دهه فجر با همکاری موسسه‌های خیریه افتتاح می‌شود و زیر نظر سازمان بهزیستی اداره می‌شود.
معاون امور آسیب‌های اجتماعی افزود: فقر فرهنگی و فقر اقتصادی از جمله علل آسیب‌ها در خانواده است و اختلال روانشناسی، اضطراب، نبود مهارت‌های اجتماعی و تعارض در خانواده‌ها، فرار دختران را رقم می‌زند. 

وی با اشاره به فرار دختران به علت خشونت‌های عاطفی در خانواده افزود: 31مرکز سلامت برای دختران در کشور داریم و در حال حاضر نسبت ازدواج به طلاق 5به یک است که ضرورت دارد در این زمینه مسئولان آن توجه ویژه داشته باشند چه بسا یکی از تبعات طلاق فرزندان طلاق است و متاسفانه 40درصد کودکان  9 تا 11سال حداقل یک بار به مسئله طلاق فکر می‌کنند.

مسعودی فرید با اشاره به ‌آمار سال 90عنوان کرد: 21میلیون خانوار در کشور وجود دارد که 2.5میلیون از این  جمعیت را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهد و این رقم صعودی 12.5درصدی رقم زنان سرپرست خانوار را نسبت به سال 85، که 8.5درصد بود نشان می‌دهد.

وی به عوامل افزایش زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: فوت همسر و طلاق دو علت عمده بی سرپرستی زنان است که 71.4درصد آمار موجود از زنان سرپرست خانوار به علت فوت همسر است و این مسئله نگاه سیستمی و فرآیندی مسئولان را به عوامل مردمی از جمله بیماری‌های قلبی، سرطان، تصادفات که باعث فوت سرپرست زنان می‌شود را افزایش می‌دهد.

معاون امور بهزیستی کشور گفت: 43.3درصد زنان در دو دهک پایین هستند و 13درصد در جهت  بالای درآمدی هستند و آ‌مارها نشان داده سه میانگین 34درصد درآمد زنان سرپرست خانوار از مردان سرپرست پایین تر است و این مسئله از جمله فقر، طلاق، افزایش آسیب‌ها را به همراه دارد.
 
وی با اشاره به هم افزایی سازمان‌ها اظهار کرد: سازمان‌های متولی از جمله بهزیستی، مشاوران، کلینیک‌های مددکاری اجتماعی، مراکز مداخله در بحران، اورژانس اجتماعی، مراکز کودکان خیابانی، مراکز بازپروری باید توجه ویژه‌ای در کاهش آسیب‌ها داشته باشند.

مسعودی فرید افزود: لزوم تدوین توجه به ضرورت برنامه ملی در حوزه زنان و تدوین لایحه امنیت زنان از سوی معاونت زنان ریاست جمهوری انتظار می‌شود.
وی با اشاره به ضعف دستگاهی افزود: نظام رصدی برای افزایش ‌آسیب‌های اجتماعی نداریم که یکی از برنامه‌های سازمان بهزیستی تشکیل نظام دیده بان در حوزه آسیب‌های اجتماعی است که عوامل خطرهای رفتاری را مورد پایش قرار دهد.
مسعودی فرید با اشاره به موانع مشارکت سازمان‌ها در برنامه کنترل آسیب‌ها عنوان کرد:‌ مشارکت آ‌موزش  و پرورش، مشاوره، خدمات مددکاری اجتماعی از واجبات است و همکاری وزارت ورزش و جوانان به جامعه هدف 15تا 24 سال را تشکیل می‌دهد نیاز داریم.
 
معسودی فرید با بیان اینکه ‌برنامه‌ریزی‌ها نباید در کشور متمرکز شود تاکید کرد:‌ توانمندی استان‌ها در زمینه مواجه با آ‌سیب‌ها از اهم موارد است که در صدد هستیم سند استانی کنترل آسیب‌ را تدوین کنیم.

وی با اشاره به لزوم پژوهش کاربردی و سیاست‌های سازمان در این زمینه افزود: رویکرد اجتماعی فرهنگی، قضایی، نفی عوامل اجتماعی در بروز و شیوع آسیب‌ها، رویکرد سیستمی فرآیندی در تحصیل خانواده از جمله سیاست‌های سازمان است.

مسعودی فرید به پیشنهادهای سازمان بهزیستی در زمینه توانمند سازی زنان اشاره کرد و گفت:‌دولت مکلف است طرح توانمند سازی زنان آسیب دیده را و تشکیل بانک اطلاعاتی خانوار را در دستور کار خود قرار دهد و به اشتغال پایدار زنان سرپرست باید توجه ویژه‌ای شود.

مسعودی فرید با بیان اینکه 2میلیون و 500هزار زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد عنوان کرد:‌ یک میلیون و 500هزار نفر از زنان تحت  پوشش سازمان هستند و یک میلیون دیگر از هیچ خدماتی بهره نمی‌برند که باید در دستور کار سازمان به منظور توانمند سازی ‌آنان قرار گیرد.

مسعودی فرید اضافه کرد: نظام رشد شیوع آسیب در افراد 15سال به بالا 26.6درصد است که پنجاه درصد از این اختلالات زیر 14سال و 75درصد زیر 24سال است.

مسعودی فرید در پایان گفت:‌ وزارت بهداشت و درمان و ‌آموزش و پرورش باید همکاری مدونی در زمینه تدوین برنامه سلامت روان تا پایان سال اول برنامه‌ و پوشش جامعه هدف تا پایان سال پنجم برنامه ششم داشته باشند.

انتهای پیام/ 
برچسب ها: بهزیستی ، برنامه ، ششم ، توسعه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار