محوطه باستانی سیلک کاشان در امان از ادامه ساخت و سازهای شهری

گمانه‌زنی محوطه باستانی سیلک کاشان به منظور حفاظت فیزیکی از محوطه و جلوگیری از انجام ساخت و سازهای بی رویه اخیر شروع شد.

 به گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محسن جاوری سرپرست هیأت گمانه زنی محوطه باستانی سیلک کاشان با اعلام این خبر یکی دیگر از اهداف این گمانه زنی را حفاظت هرچه بهتر از محدوده از نظر رعایت ضوابط معماری، شهرسازی و حریم منظری و ارتفاعی این محوطه 7 هزارساله اعلام کرد.

او تصریح کرد که به دلیل ساخت و سازهای گسترده و معضلات خرده مالکیتی که 2دهه اخیر در این منطقه ایجاد شده است گمانه زنی در این محوطه در دستور کار قرار گرفت.

او با اشاره به اینکه محوطه سیلک از دو تپه شمالی و جنوبی تشکیل شده است خاطرنشان ساخت که در جریان  انجام عملیات گمانه زنی تعدادی ابزار سنگی، قطعات سفال و... کشف شد اما یافته شاخصی به دست نیامد.

این باستان شناس ابراز امیدواری کرد با اجرای عملیات تعیین عرصه و پیشنهاد حریم ازادامه ساخت و سازهای غیر مجاز در این محوطه تاریخی با ارزش جلوگیری شود.

جاوری در گفتگو با خبرنگار سایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری (richt.ir ) گمانه‌زنی در محوطه تاریخی سیلک را مهم توصیف کرد و افزود: پیش از این برای تعیین عرصه خطوطی ترسیم شده بود اما کار مدون وعلمی که به لحاظ باستان شناسی قابل تبیین باشد، صورت نگرفته بود. 

محوطه باستانی سیلک در ضلع جنوب‌غربی کاشان و در سمت راست جاده کاشان به فین قرار دارد و از دو تپه شمالی و جنوبی که در فاصله ۶۰۰ متری یک‌دیگر قرار دارند و دو گورستان تشکیل شده است.

محوطه باستانی سیلک که در منطقه فین کاشان واقع شده قدمتی در حدود 7 هزار سال دارد.
گمانه زنی به منظور بازنگری تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه سیلک کاشان که در تاریخ بیست و پنجم خرداد ماه امسال با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شروع شده است تا 28مرداد ادامه دارد. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار