دو سوم مسمومیت‌های غذایی ناشی از عوامل بیولوژیک است

حدود دوسوم مسمومیت‌های غذایی ناشی از عوامل بیولوژیک بوده، و حدود یک‌سوم این مسمومیت‌ها نیز ناشی از سموم است.

نریمان سعادتی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان افزود: بهترین اقدام برای مقابله با  مسمومیت‌های غذایی پیشگیری از بروز آن است، و رعایت بهداشت آب و مواد غذایی به ویژه شست‌و‌شوی دقیق میوه‌ها و سبزی‌ها، پرهیز از مصرف غذاها و کنسروهای مانده و تاریخ مصرف گذشته، و پرهیز از مصرف غذاهایی که خوب پخته نشده‌اند، از جمله بهترین اقدامات است.

وی با بیان اینکه مسمومیت‌های غذایی را می‌توان به دو دسته ناشی از عوامل بیولوژیک و یا عوامل سمی (توکسن‌ها) تقسیم‌بندی کرد، تاکید کرد: نتایج یک تحقیق نشان داد که حدود دو سوم مسمومیت‌های غذایی ناشی از عوامل بیولوژیک یعنی باکتری، ویروس و انگل بوده و حدود یک‌سوم این مسمومیت‌ها نیز ناشی از سموم یا توکسین‌ها است.

سعادتی گفت: عوامل بیولوژیک ایجاد کننده مسمومیت‌های غذایی وارد روده می‌شوند و با حمله مستقیم مخاط روده و ایجاد التهاب و گاهی زخم، موجب بروز بیماری می‌شوند و گاهی نیز ممکن است مستقیماً به روده حمله نکنند و پس از استقرار در بدن، با ترشح سموم ایجاد بیماری کنند.

وی تصریح کرد: عوامل توکسین یا سموم ایجادکننده مسمومیت‌های غذایی نیز شامل سموم باکتریایی، سموم شیمیایی، سموم با منشا طبیعت و فلزات سنگین نظیر مس، آهن و جیوه هستند.

سعادتی با اشاره به  اینکه باید مراقب علائم مسمومیت‌های غذایی بود، اظهار داشت: استفراغ و اسهال خفیف تا شدید، تب، لرز، سردرد، بدن درد، ضعف، بی حالی و بی حوصلگی و همچنین اختلالات بنیادی، خشکی دهان، اختلال بلع و ضعف و فلج عضلانی از مهمترین علائم مسمومیت‌های غذایی است.

وی گفت: علائم فوق معمولاً به تدریج بر فرد مبتلا به مسمومیت‌های غذایی عارض می‌شود که شدت این علائم نیز باتوجه به نوع بوجود آورنده بیماری، درجه و مرحله آن و شرایط بدنی بیمار می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.