ماجرای جالب اینترنت اولیه در ایران!دهه شصتی ها

اینترنت یکی از راه های ارتباطی مهم و تاثیر گذار در فضای مجازی است که کشورمان یکی از پیشگامان این تکنولوژی در خاورمیانه است.

به گزارش خبرنگار دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دنیای وب دنیایی که در روزهای اوایل تولد خود کاملا کنترل شده بود و کاربرها و توسعه کننده ها سوار بر آن بودند.

در دهه 60 میلادی اینترنت جزء مهمترین اتفافات آن دوران بوده است اما احتمالا در کشور ما کمتر کسی اطلاعی از اهداف پدر اینترنت جهان داشت. به هر حال با اینکه حدود 20 سال بعد از این اتفاق مهم، ایران وارد دنیای مجازی شد با وجود آن در  خاورمیانه اولین کشوری بود که اینترنت را راه اندازی و استفاده کرد .


سرعت اینترنت ایران حداکثر 52 کیلو بیت!


سال ۱۳۷۱: تعداد کمی از دانشگاه‌های ایران، از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلان، توسط مرکز تحقیقات فیزیک نظری و از طریق پروتکل UUCP به اینترنت وصل می‌شوند تا با دنیای خارج نامه الکترونیکی رد و بدل کنند.

سال ۱۳۷۲ :در سال 1372 هجری شمسی ایران نیز به شبکه اینترنت پیوست. نخستین رایانه ای که در ایران به اینترنت متصل شد مرکز تحقیقات فیزیک نظری در ایران بود و اولین ارتباط اینترنتی در آن سال  میان مرکز ارتباطات فیزیک نظری و دانشگاه وین در اتریش برقرار شد و در حال حاضر نیز این مرکز یکی از مرکزهای خدمات اینترنت در ایران است.مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات،‌ بعنوان تنها نهاد ثبت اسامی قلمرو [ir.] در ایران به رسمیت شناخته می‌شود. این قلمرو مشخّصه تعیین شده برای هویت ایران در فضای اینترنت محسوب می شود.


سرعت اینترنت ایران حداکثر 52 کیلو بیت!



سال ۱۳۷۳ : مؤسسه ندا رایانه تأسیس می‌شود. پس از راه‌اندازی اوّلین بولتن بورد (BBS)، در عرض یک سال نیز اوّلین وب سایت ایرانی داخل ایران را راه‌اندازی می‌کند. همچنین، این مؤسسه روزنامه «همشهری» را به زبان فارسی در اینترنت منتشر می‌کند، که این اوّلین روزنامه رسمی ایرانی در وب محسوب میشود. در همین سال بدنبال اتصال به اینترنت از طریق ماهواره کانادائی «کد ویژن» (Cadvision)، مؤسسه ندا رایانه فعالیت بازرگانی خود را بعنوان اوّلین شرکت خدمات سرویس اینترنتی (ISP) آغاز می‌کند. 

سال ۱۳۷۴ :مجلس ایران تأسیس شرکت «امور ارتباطات دیتا» تحت نظر شرکت مخابرات ایران را تصویب می‌کند و مسؤلیت توسعه خدمات دیتا در سطح کشور را بطور انحصاری در اختیار آن شرکت قرار می‌دهد.

سال ۱۳۷۷ :پروژه یونیکد در ایران با قرارداد شورای عالی انفورماتیک و همکاری بنیاد دانش و هنر واقع در انگلستان و با نظارت و مدیریت فنّی دانشگاه صنعتی شریف تحت عنوان «فارسی وب» آغاز می‌شود. هدف پروژه این ست که با گنجاندن کامل و جامع الفبای فارسی در استاندارد یونیکد، نشر فارسی در کامپیوتر، مخصوصاً اینترنت و وب، استاندارد شود و اصولاً مشکل قلم (فونت) های غیر استاندارد موجود در نرم افزارهای ایرانی حل شود.

 


سرعت اینترنت ایران حداکثر 52 کیلو بیت!

بابادی نیا عضو هیت مدیره نظام سازمان صنفی رایانه ای در همین راستا و در گفتتگو اختصاصی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این ارتباط باعث شد تا دانشگاه های ایران به عنوان متولیان و پیشگامان دانش و فناوری موفق به برقراری ارتباط و تبادل داده با مراکز بین المللی شوند.

وی افزود : در روزهای اول حضور اینترنت در ایران سقف سرعت اینترنت در بهترین شرایط 52 کیلو بیت بوده و پس از رشد تکنولوژی پهنای باند و ظرفیت لازم ایجاد شد   تا جایی که این ارتباط توانست در دانشگاه ها پیشرفت کرده و جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص دهد و دانشمندان و محققان توانستند این ارتباطات را گسترش داده و باعث افزایش رشد آن شوند به طوری که اینترنت قابل استفاده امروز را مدیون تلاش های این محققان هستیم.
 
کم کم اینترنت به اندازه ای فراگیر شد که بعضی از ما شیفته  این تکنولوژی نو پا شدیم تا جایی که با صدای بوق های اینترنت (Dial-Up) دیال آپ به خواب می رفتیم و بیدار می شدیم. اما امروزه تواقع ها بالا رفته و نوع استفاده از اینترنت هم تغییر کرده و دیگه کاربرها به انتقال یک متن اکتفا نمی کنند و بلکه دنبال گذاشتن و دانلود کردن فیلم ها با حجم بالا هستند.



گزارش : حدیث حدادی ملک آبادی


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۸ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
این اسمش بالا رفتن توقع نیست، وقتی می‌بینم فناوری به قدری پیشرفت کرده که می‌تواند با سرعت ۱۶ مگابیت بر ثانیه از اینترنت بهرمند شد دلیلی نیست که بخواهم همچنان از اینترنت دایال آپ استفاده کنم.
Iran (Islamic Republic of)
محمد از کرمان
۰۹:۵۶ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
البته الان هم همچین سرعت بالایی نداریم تو اینترنت که بخوایم سالیان دور رو یاداوری کنیم
Iran (Islamic Republic of)
پیراسته فر
۰۸:۲۸ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
"رشت"همیشه درمسائل فرهنگی "جلودار"بوده،چه آن زمان که مدارس رشدیه درکشور در4استان بوده/تهران،تبریز،رشت ومشهد دائربود(اولین مدرسه زبانهای خارجی به سبک جدید در رشت سال 1275 خورشیدی. توسط حاجی میرزا رشدیه راه اندازی شد) وچه اینکه "دومین"دانشگاه کشور که اینترنتی شد"رشت"بوده
پروفسورسمعیی و پروفسور رضا نیز رشتی اند.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۶:۲۹ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
خدا قوت ، ما امریکا را زیر پا له می گنیم
Singapore
علی
۲۲:۳۹ ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
تا چند ماه آینده امربکا پروژه ای داره که اینترنت رو از طریق ماهواره با سرعت چند صد مگ و به صورت رایگان ارائه خواهد کرد و هر کس در هر نقطه دنیا با یه دیش میتونه اینترنت رایگان با سرعت باورنکردنی استفاده کنه
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد
۰۸:۰۸ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
دقیقاً درسته.این اینترنت خیلی سرعت بالایی دارد و بدون سانسور از طریق ماهواره های بسیار قوی به کل دنیا سرویس دهی خواهد شد.
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد
۰۸:۰۸ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
کسی که منفی داده دوست داره مردم در یک محیط بسته زندگی کنند.
Iran (Islamic Republic of)
javad
۲۱:۴۸ ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
عصر دانلود کردن فیلم ها با حجم بالا داره تموم میشه الان عصر استریمه !!!!!
چرا همیشه یکی دو عصر عقب ترند!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
توقع همه دنیا بالا رفته چیز عجیبی نیست ، بعدش اون موقع یک وبسایت 50 تا 100 کیلو بایت بود
نه مثل الان 500 تا 5000 کیلوبایت!
Iran (Islamic Republic of)
احمدرضا
۲۰:۳۲ ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
شنیدم که مال تحریم هاست که سرعت اینترنتمون پایینه؟؟؟؟راسته؟!
Iran (Islamic Republic of)
REZA
۲۰:۴۹ ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
خخخخخخ اینجا همچی رو میندازن تقصیر تحریما عادیه