جزییات وام های خودرو و کالا/ مشمولان چه کسانی هستند؟

بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیه مشترکی آغاز اجرای طرح خرید کالای ایرانی را اعلام کردند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شوراي پول و اعتبار در يک‌هزار و دويست و هشتمين جلسة مورخ 1394/7/28، در راستاي تحقق اهداف دولت تدبير و اميد، براي ايجاد تحرک در اقتصاد، حمايت از توليدکنندگان داخلي و ايجاد فضاي رقابتي بين آنها در فروش محصولات داخلي، اعطاي تسهيلات به بنگاه‌هاي توليدي و خودرو‌سازان و سازندگان ماشين‌آلات کشاورزي را از طريق تسهيلات خريد دين و مرابحه به شرح زیر مصوب کرد.

بر این اساس و پس از برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های انجام شده در دستگاه‌های اجرایی و بانک مرکزی، آغاز اجرای طرح را اعلام می‌کند:
 
الف - اجازه خريد اسناد تجاري ارايه شده (توسط شرکت خودروساز) ناشي از فروش ‌مدت‌دار خودروي توليد داخل و ماشين آلات کشاورزي (کمباين و تراکتور)

در اين طرح، بانک عامل اسناد تجاري ناشي از فروش خودرو و ماشين آلات کشاورزي را تا سقف 250 ميليون ریال و حداکثر تا 80 درصد بهاي فروش هر دستگاه در قالب عقد خريد دين با نرخ 16 درصد خريداري مي‌کند. منابع مورد نياز اين طرح توسط بانک ‌مرکزي با نرخ سالانه 14 درصد براي بانک‌هاي عامل تامين مي‌شود.

در اين شيوه متقاضيان مي‌توانند از تاریخ هجدهم آبان 1394 با مراجعه مستقيم به نمايندگي‌هاي مجاز نسبت به خريد دستگاه موردنظر اقدام کرده و بخشي از بهاي دستگاه را به صورت نقد و مابقي را حداکثر تا 250 ميليون ريال (که بيش از 80 درصد بهاي آن نباشد) در قبال ارايه اسناد تجاري ( اقساط حداکثر 84 ماه با احتساب سالانه 16درصد به صورت چک يا سفته) به نمايندگي مجاز پرداخت کنند.

در ادامه، خودروساز اسناد تجاري دريافتي از مشتريان را ظهر‌نويسي کرده و به بانک‌هاي عامل ارايه مي‌کند. بانک‌هاي عامل اسناد تجاري ارايه شده از سوي خودروساز را که سررسید آنها کمتر از چهار سال باشد، با نرخ 16 درصد خريداري کرده و مبلغ موردنظر را به حساب خودروساز واريز مي‌کنند.
فهرست نمايندگي‌هاي مجاز و خودروها و ماشين‌آلات مشمول طرح از تاريخ هجدهم آبان 1394 در تارگاه دولت (www.dolat.ir)، بانک‌مرکزي (www.cbi.ir) و وزارت صنعت، معدن و تجارت (www.mimt.gov.ir) اعلام مي‌شود.

در طرح مزبور خريد خودروها و ماشين‌آلات کشاورزي (کمباين و تراکتور) با اقساط حداکثر هفت ساله امکان پذير است.

بر اساس برنامه‌ريزي انجام شده، ضرورتي به مراجعه يا حضور متقاضيان خريد خودرو و ماشين‌آلات کشاورزي در شعب بانک‌ها نبوده و براي انجام خريد مورد نظر صرفاً مراجعه به نمايندگي‌هاي مجاز کافي است.
 
ب - اعطاي تسهيلات به بنگاه‌هاي توليدي از طريق تسهيلات خريد دين (خريد اسناد مدت‌دار ناشي از فروش اقساطي کالا)

در اين طرح، بانک‌ها اسناد ناشي از فروش اقساطي کالاهاي واسطه‌اي را با سررسيد حداکثر يک سال و نرخ سود سالانه 16 درصد خريداري مي‌کنند. منابع مورد نياز اين طرح توسط بانک‌مرکزي با نرخ سالانه 14 درصد براي بانک‌هاي عامل تامين مي‌شود.

درخصوص فروش مدت‌دار کالاهاي واسطه‌اي، متقاضيان با مراجعه به توليدکنندگان منتخب، نسبت به خريد کالاي مشمول طرح مورد نظر به صورت مدت‌دار با ارايه اسناد تجاري (چک يا سفته) اقدام مي‌کنند. فهرست توليدکنندگان منتخب و کالاهاي مشمول طرح در تارگاه دولت (www.dolat.ir)، بانک مرکزي (www.cbi.ir) و وزارت صنعت، معدن و تجارت (www.mimt.gov.ir) اعلام مي‌شود. در ادامه بانک‌هاي عامل، اسناد تجاري ارايه شده از سوي توليدکنندگان را با نرخ 16 درصد خريداري و مبلغ موردنظر را به حساب توليدکننده واريز مي‌کنند.

بر اساس برنامه‌ريزي انجام شده، ضرورتي به مراجعه يا حضور خريداران کالاهاي واسطه‌اي در شعب بانک‌ها نبوده و براي انجام خريد مورد نظر صرفاً مراجعه به نمايندگي‌هاي مجاز کافي است.
 
ج- اعطاي تسهيلات خريد کالاهاي مصرفي بادوام ايراني منتخب از طريق صدور کارت خريد کالاي ايراني

کارت خريد کالاي ايراني، ابزاري اعتباري است که توسط بانک‌هاي کشور براي عموم مردم که درآمد مشخص و ثابتي دارند، صادر شده و دارنده آن مي‌تواند تا سقف تعیین شده که متناسب با درآمد ماهیانه و حداکثر معادل یکصد میلیون ریال خواهد بود، کالاهايي را که فهرست آنها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعيين شده است، خريداري کند. فهرست کالاهاي قابل خريداري در این طرح نیز ازطريق تارگاه دولت (www.dolat.ir)، شاپرک (www.shaparak.com) و وزارت صنعت، معدن و تجارت (www.mimt.gov.ir) در اختيار عموم قرار مي‌گيرد؛ در مراحل بعدی و به تدریج متناسب با اعلام آمادگی دستگاه‌های اجرایی و یا کارفرمایان ذیربط، این طرح گستردگی بیشتری پیدا خواهد کرد. شرایط و نحوه عمل و فهرست کالاها متناسب با شرایط تولید در کشور، متنوع و متغیر خواهد بود و به تدریج اطلاع رسانی خواهد شد.

در فاز اول اجرای طرح، حسب تقاضای امور اداري دستگاه‌ها، شرکت‌ها و صندوق‌هاي بازنشستگي از بانک‌های عامل پرداخت حقوق کارکنان، فرم‌هايي در اختيار آنان قرار می‌گیرد که به کارکنان و مستمري بگيراني که مايل به دريافت کارت خريد کالاي ايراني هستند، ارائه شود. پس از تکمیل و ارسال فرم‌هاي درخواست متقاضيان توسط دستگاه‌ها، شرکت‌ها و صندوق‌هاي بازنشستگي، بانک‌هاي عامل کارت‌ها را صادر کرده و از طريق دستگاه‌هاي مربوطه در اختيار متقاضيان قرار مي‌دهند. کارت‌ها از زمان تحويل به متقاضيان، قابليت خريد در مراکز فروش حضوري و اينترنتي مشخص شده را خواهد داشت. براي دارندگان کارت در هر ماه شمسي و متناسب با زمان صدور کارت، صورتحسابي از طريق پيامک ارسال مي‌شود که شامل ريز اقلام خريد در هر دوره به علاوه مجموع تسهيلات اعطايي قبلي است. مشتريان مي‌توانند با اطلاعات پيامک فوق، نسبت به بازپرداخت اقساط تسهيلات خود همانند ساير قبوض خدماتي اقدام کنند

در مراحل بعدي طرح، امکان درخواست کارت خريد کالاي ايراني براي عموم مردم به صورت انفرادي از طريق مراجعه به شعب بانک‌ها و موسسات اعتباري وجود خواهد داشت.

در اين طرح، براي هر شهروند ايراني حداکثر مي‌تواند يک کارت خريد کالاي ايراني صادر شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۱۷ آبان ۱۳۹۴
من در تعجبم چرا جای دادن وام خودرو و صرف این همه هزینه در صنعت خودرو در بخشهای دیگر همانند تولید و کارافرینی و مشاغل خانگی و کشاورزی و...سرمایه گذاری نمیکند چرا مردم باید هزینه بالا در قبال کیفیت پایین بپردازند مگر خودروسازان چقدر در کشور خود اشتغالی ایجاد کردن فوق زیاد ان 500 هزار نفر چرا 80 میلیون نفر را باید زیر فشار قرار داد بخاطر 500 هزار نفر یا شایدم 100 نفر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
بابا خودرو تولید فعلی بی کیفیت است مصرف بالا یعنی آلاینده بسیار خطر سانحه بدلیل قطعات بی کیفیت چینی برید علت تصادفات جدید را ببیند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
صنعت آشغال وام با بهره زیاد و طولانی خودروی آشغال حق ما مردم این نیست همیشه کلاه تازه آماده برای مردم بیچاره خجالت بکشید اینها خودرو نیست صنعتی که با حقه بازی صنعت بشه آخرش معلومه که چی از آب درمیاد....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
نه وام می خوایم نه ماشین داخلی دست از سرمون بردارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
خودروی صفر نخرین لطفا..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
وام خودرو نگیرید! صبر کنید سودتسهیلات بیاد پائین اون موقع برید بانک پول بگیریدبعد نقد بخرید چرا هفت سال قسط چرا سند در رهن یعنی ماشین ایرانی بیشتر از دوسال میخوای عمر کنه اینم با این قطعات یعنی شما میخواین تا هفت سال این ماشین رو نگه دارید و بعد بفروشید فکر میکنید مثلا پارسی که 33 میلیون قیمت ناحقشه بعد از هفت سال 60 ملیون دادین چقد ازتون میخرن ...به خدا اینا ملت رو چی فرض کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
مردم با قیمتای نجومی و کیفیت خودرو مشکل دارن.این مساله با دادن وام بلند مدت اونم 16درصد سود سالانه (درصد112=7*16) حل نمیشه. باید ریشه ای حل بشه.با اینکارا نمیشه جنس بنجول با قیمت چند برابر ارزش واقعی به مردم فهیم ایران قالب کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۶ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
نمی خریم یک آشغال اسمش رو گذاشتند خودرو داخلی که اولا قیمت واقعی این به اصطلاح خودرو باید یک سوم قیمت فعلی باشد، دوما وام که 25 میلیونی گه می دهندمانند پول نزولی است ما زندگی مان همین الان هزار مشکل دارد نمی خواهیم با آوردن پول ربا زندگی مان بدتر از این شود یا قیمت پایین می آید وکیفیت درست می شود می خریم یا همین جوری می ماند که با همین داشته هایمان می سازیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۴ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
این فشار مردم بود که باعث شد خودروسازان کوتاه بیایند و دوباره با نقشه دیگرچرخ کارخانه شان را بچرخانند.نه دلسوزی شان.فریب نخورید...دام است نه وام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۱ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
کالای ایرانی را نمی دانم....اما در باره خودروهای بی کیفیت ایران عرض کنم که:اگربه جای دادن اقساط300یا400هزارتومانی،1سال ماهی400هزاررا که پس انداز کنیم و باآن پیش قسط جمع کنیم،می توانیم یک خودروی مشابه صفر در هر نقطه ای درایران تهیه کنیم.و نیازی به دادن 7سال قسط اضافی نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۵ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
من یه سوال داشتم میخواستم بدونم با این وام بجز ایرانخودرو و سایپا میشه از یه شرکت دیگه مثلا کرمان موتور ماشین خرید یا نه ؟؟؟مرسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۲ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
خودرو صفر نمیخریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۷ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
و باز هم طرحی که زورش به فقیر و فقرا نمیرسه.. کاش به افراد متمول پرداخت نمیشد و بجاش فکری به حال بی نواها میشد ،نشد به این دلیل که دولت تنها هدفش بازار گرمی هست و بس .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۸ ۱۶ آبان ۱۳۹۴
قیمت خودروهای داخل هنوز خیلی غیر منصفانه است.بدهکاری شرکت ایران خودرو نباید با قیمت نا حق خودرو و یا نداشتن ایمنی و قطعات سازنده نامناسب از جیب ملت جبران شود.شورای حمایت از حقوق مصرف کنندگان باید در صدد تلاش برای واقعی ساختن قیمت خودرو باشد.سپس دولت از ملت توقع داشته باشد خودرو داخل خریداری کند.خواهشمندم مانند دوره های قبل صدای ما را به گوش مدیران برسانید.یاعلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۴
سلام.بسیارهوشمندانه دولت تدبیر کرده تا باامیدازرکودی که پارسال یه بار ازش دراومده بودیم مجددا بیائیم بیرون.تازه با16درصدسود ناقابل و هرجایی هم که معین کردند باید خرید کنی!!!؟
آخرین اخبار