همدان؛

ماه رمضان بهترین فرصت محاسبه نفس است

مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی همدان، ماه رمضان را بهترین فرصت محاسبه و مراقبه از نفس دانست که باید بسیار گرامی و ارزشمند شمرده شود.

ماه رمضان بهترین فرصت محاسبه نفس است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ حجت‌الاسلام حمیدرضا طالقانی ورکشی اظهار کرد: به استناد خود قرآن و روایت اسلامی، ماه رمضان ظرف نزول قرآن بوده و این، شرافت و قداست ماه مبارک رمضان است.


وی افزود: بر اساس خطبه شعبانیه، ماه رمضان ماه معرفت است و برای پذیرفته شدن آمال و دعاها، شرایط سخت وجود ندارد و اعمال غیرارادی هم حکم ثواب کامل را در ماه میهمانی خدا دارد.

وی بیان کرد: بر اساس توصیه بزرگان در باره ماه مبارک رمضان، این ماه بهترین زمان و فرصت محاسبه و مراقبه نفس و شرکت در نمازهای جماعت و قرائت قرآن کریم است.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان اظهار کرد: خواندن نوافل روزانه به‌صورت دو رکعت نافله صبح قبل از نماز صبح، دو رکعت نافله ظهر قبل از نماز ظهر دو رکعت نافله عصر قبل از نماز عصر، دو رکعت نافله مغرب بعد از نماز مغرب و دو رکعت نافله عشاء به‌صورت نشسته بعد نماز عشاء؛ که ثواب فراوانی دارد.

طالقانی بیان کرد: اما مهم‌ترین نماز نافله که در این ماه به آن تأکید فروان شده است: نافله شب (نماز شب) است که یازده رکعت؛ 4 دو رکعتی به نیت نافله شب، 2 رکعت به نیت نماز شفع، یک رکعت به نیت نماز وتر و نکته مهم اینکه دعا برای آمرزش چهل مؤمن و ... در قنوت نماز وتر مستحب است و می‌توان به یک دعای ساده‌ای نظیر ربنا آتنا... بسنده کرد.

وی افزود: خواندن دعای سحر مخصوصاً ابوحمزه ثمالی در ماه رمضان سفارش شده است و اگر فرصت نیست تمام آن را در یک سحر خوانده شود می‌توان آن را در چند سحر خواند.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت: «شرکت در محافل مذهبی نظیر سخنرانی، تفسیر قرآن کریم، نهج‌البلاغه، مطالعه‌ کتب مذهبی، اخلاقی از دیگر کارهای پسندیده ماه میهمانی خداست.

طالقانی تأکید کرد: «افطاری دادن در مساجد به‌صورت ساده و رسیدگی به نیازمندان در این ماه بسیار مورد سفارش و تأکید بزرگان قرار گرفته است.

وی گفت: سعی شود در این ماه، دل را از وجود کینه خالی کنیم چون دلی که محل کینه باشد، تاریک است و جایی برای نور خدا باقی نمی‌ماند.

طالقانی تأکید کرد: انس با قرآن، دعای برای هم از دیگر کارهایی است که نباید فراموش شود و نباید در دعا کردن بخل ورزید.

انتهای پیام/ د


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.