قرارداد بخش دوم سرک گردندیوال و دو پروژه دیگر امضا شد

قرار داد ساخت بخش دوم سرگ گردن دیوال و دو پروژه جاده سازی دیگر امروز میان وزارت فواید عامه شرکت‌های اجراکننده امضا شد.

قرارداد بخش دوم سرک گردندیوال و دو پروژه دیگر امضا شد
به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، دفتر مطبوعاتی سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری خبر داده است که امروز سه شنبه قرار بخش دوم سرک گردن دیوال، سرک لیسه نعمان شهر جاریکار و سرک‌های داخل شهر ایبک ولایت سمنگان میان محمود بلیغ ویر فواید عامه و مسوولان شرکت‌های اجرا کننده به امضا رسیده است.

سرور دانش در مراسم امضای قرار داد ساخت این جاده‌ها گفته است حکومت کار پروژه های کلان ملی را که در سال های پیش متوقف بود دوباره شروع کرده و تطبیق می‌نماید.

معاون دوم ریاست جمهوری گفته است در تطبیق پروژه‌های توسعه‌ی درکشور سه اصل ، منافع ملی، موثریت اقتصادی و انکشاف متوازن در نظر گرفته می‌شود.

او تاکید کرده که برای مردم افغانستان انکشاف متوازن مهم است زیرا در گذشته این مردم شاهد بی‌عدالتی و نابرابری بوده است.

محمود بلیغ وزیر فواید عامه در این مراسم گفته است که پس از امضای قرار داد ساخت جاده‌های یاد شده کار عملی آن شروع می‌شود و تلاش می‌گردد که از پروژه‌ها نظارت شده و با کیفیت تطبیق شوند.

ارزش مجموعی پروژه‌های یاد شده ۵ میلیارد و سه صد پنجاه پنج میلیون و هشت‌صدو هفتاد و هفت هزار افغانی گفته شده است.

به گفته وزیر فواید عامه شروع کار این پروژه‌ها زمنیه‌ی اشتغال یازده هزار نفر را فراهم می‌سازد.

همچنان وزیر فواید عامه در این مراسم در مورد کار سرک گردن دیوال معلومات داده و گفته است که تاکنون چهل کیلومتر از این سرک که از جانب ولایت هرات کارش شروع شده ۳۵ درصد آن باقی مانده است.

سرک گردن دیوال

سرک گردن دیوال از پروژه‌های کلان توسعه‌ی افغانستان است که بار اول در سال ۱۳۴۳ هجری قرار بوده که آلمان هزینه ساخت آن را بپردازد و نیز در سفر محمد ظاهر شاه به مناطق مرکزی کشور مردم در خواست اجرایی آن را داده که شامل اسناد دولتی شده است.

در زمان دوره جدید پس از حاکمیت طالبان دوباره نمایندگان مردم مناطق مرکزی درخواست داده که این سرک ساخته شود که در سال ۱۳۸۶ شامل برنامه‌های زارت فواید عامه شده است که هزینه دیزاین و بررسی آن سه میلیون دالر بوده است. اما این پروژه تاکنون به دلایلی  تکمیل نشده است.

این سرک بخاطری به این نام یاد می‌شود که از منطقه گردندیوال در حصه‌ی دوم ولسوالی بهسود ولایت میدان وردک شروع و از بامیان و ولایت غور عبور کرده کابل را به هرات وصل می‌کند.

ساخته شدن این سرک در توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق مرکزی افغانستان کمک می‌کند و نیز مسیر  کابل و هرات را کوتاه تر می‌سازد.

یکی از انتقادهای مردم و بخصوص ولایت‌های مرکزی کشور از حکومت در سال های اخیر این بوده است که چرا کار ساخت این سرک متوقف شده است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.