مراسم ترحیم مهدیه الهی قمشه‌ای برگزار شد

مراسم ترحیم این پژوهشگر ادبیات عرفانی و شاعر با حضور چهره‌های فرهنگی، علاقه‌مندان این چهره فقید و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسجد جامع شهرک غرب برپا شده است.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم ترحیم این پژوهشگر ادبیات عرفانی و شاعر با حضور چهره‌های فرهنگی، علاقه‌مندان این چهره فقید و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسجد جامع شهرک غرب برپا شده است.
 
سیدعباس صالحی (معاون فرهنگی وزیر ارشاد)، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی و ایازی (نماینده وزیر بهداشت) از جمله حاضران در این مراسم هستند.

رسول نجفیان در بخشی از مراسم با خواندن شعری بیان کرد: برای من بسیار تلخ است در چنین مراسمی شرکت کنم؛ خانواده‌ای که از جوانی با آنها آشنا بودم. برخی از خانواده‌ها برکت مادی دارند اما خانواده قمشه‌ای برکت معنوی خاصی دارند.
 
 پوریا محمودی به نمایندگی از انجمن شاعران شعری از  مهدیه الهی قمشه‌ای خواند و این ضایعه را تسلیت گفت.
 
حسین الهی‌قمشه‌ای برادر مهدیه الهی‌قمشه‌ای گفت: علاوه بر خویشاوندی، 50 سال دوستی با مهدیه الهی‌قمشه‌ای آنچنان انس و الفتی را ایجاد می‌کند که فراق را مشکل می‌سازد. سعدی از روی حکمت گفته است، وقتی انسان به فکر فراق می‌افتد اندیشه وصال وی را تسکین می‌دهد. هجران باعث می‌شود فرد نتواند به وصال آینده فکر کند.
 
وی افزود:‌ درست است که در مجلس ختم یکدیگر شرکت می‌کنیم، اما هر مجلس ختمی گویی مجلس ختم خود ماست.
 
برادر مهدیه الهی‌قمشه‌ای با اشاره به آنکه انبیاء و اولیاء و فطرت آدمی از مرگ برای ما خبر داده‌اند، بیان کرد: قرآن هم به ما خبر داده که ما به نزد پروردگارمان می‌رویم. این واقعه مرگ را تعبیرات شیرین و آرامش بخش در ادبیات داده‌اند، یکی از آنها داستان انسان است که همچون پرنده‌ای در قفس است و از داستان‌های دیگر آن میتوان به داستان‌های طوطی و بازرگان مولانا اشاره کرد.
 
الهی‌قمشه‌ای ادامه داد: داستان پیامبر جبران خلیل جبران نیز این است که یک نفر منتظر ماست و ما را در جهان دیگر تحویل میگیرد. از تعبیرات دیگر برای مرگ میتوان به خواب رفتن اشاره کرد. یک تعبیر دیگر آن این است که ما دوباره زاده میشویم. تعبیر غروب کردن را نیز برای مرگ عنوان کرده‌ان. بنابراین مرگ یک طلوع دیگری است که انسان از عالم دیگر سر در می‌آورد. 
 
گفتنی است؛ مهدیه الهی قمشه‌ای - شاعر، محقق و مولوی‌پژوه - پس از مدت‌ها دست و پنجه نرم کردن با مشکلات تنفسی و ریوی، عصر شنبه (19 تیرماه) دار فانی را وداع گفت. از او «بهار عشق؛ منتخب اشعار»، «معبد عشق؛ مجموعه اشعار»، «کربلا وادی عشق؛ سروده مهدی الهی قمشه‌ای، بازسرایی مهدیه الهی قمشه‌ای» و «خاطرات من با پدرم» به جا مانده است.
 
مهدیه الهی قمشه‌ای دختر مهدی محی‌الدین الهی قمشه‌ای و خواهر حسین الهی قمشه‌ای بود.
 
پیکر او از مقابل تالار وحدت تشییع و در لواسان به خاک سپرده شد.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار