به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛ عابدی افزود : در سال 1394 برای اولین بار در سطح استان آذربایجان شرقی در شهرستان مرند ،پروژه تحقیقی و ترویجی کاشت گندم ارقام حیدری و فرانسوی در زمینی به مساحت دو هکتار به عمل آمد که اکنون شاهد نتیجه و عملکرد مناسبی هستیم.
وی با بیان اینکه معیار عملکرد مطلوب گندم میزان پروتئین آن است گفت : این دو رقم گندم دارای 11 درصد پروتئین هستند که این میزان بیشترین نوع در بین ارقام گندم است و مصارف مطلوبی در نانوایی دارد.
عابدی در مورد ویژگی های این ارقام گفت : رقم های گندم حیدری و فرانسوی به صورت آبی آبیاری می شوند که دارای مقاومت بسیار خوبی در برابر سرمای هوا و همچنین مناسب برای کشت با کمترین میزان آبیاری است.
وی در مورد هدف کشت این دو رقم گندم گفت : هدف از اجرای این پروژه مقایسه محصول نهایی این ارقام با رقم های پیشین همچون پیش دامی است که در حال حاضر شواهد از عملکرد مطلوب این ارقام دارد که در سال آینده این دو رقم گندم از سوی سازمان جهاد کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت تا شاهد محصولی با پروتئین و نیاز آبی کمتری باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با بیان اینکه امسال برای اولین بار در سطح استان محصول گندم به صورت آبیاری قطره ای انجام یافته است گفت : امسال در زمینی به مساحت دو هکتار محصول گندم با سیستم آبیاری قطره ای انجام گرفته است و هم اکنون زمان برداشت این محصول است.
رحیم زاده افزود : برای آبیاری محصول گندم به صورت سنتی در هر هکتار به 10 هزار متر مکعب آب نیاز است که در طرح آبیاری قطره ای این میزان به 3 هزار مترمکعب کاهش می یابد.
شهرستان مرند دارای 6700 هکتار مزارع گندم آبی و 7 هزار هکتار گندم دیمی است که پیش بینی می شود امسال بالای 33 هزار تن گندم از این مزارع برداشت شود.
انتهای پیام/ش