به مناسبت سالروز استقلال افغانستان اعلام شد؛

بازدید از اماکن تاریخی برای دو روز رایگان شد

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرد، شهروندان می‏‎توانند برای دو روز از اماکن فرهنگی و تاریخی بصورت رایگان بازدید کنند.

بازدید از اماکن تاریخی برای دو روز رایگان شدبه‎گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با نود و هفتمین سالروز استرداد استقلال کشور، وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرد که به همین مناسبت، شهروندان می‏توانند برای دو روز از اماکن فرهنگی و تاریخی بصورت رایگان بازدید کنند.
 
مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ یادآور شدند که این وزارت به مناسبت جشن استقلال کشور، برنامه های متعدد از جمله تئاتر، کنسرت و نمایش آثار تاریخی را در کابل و ولایات راه اندازی می‏کند.
 
محمد فهیم رحیمی رئیس موزه ملی افغانستان، در یک نشست مشترک خبری گفت که به افتخار سالگشت استقلال کشور، دروازه موزه ملی برای دو روز به روی بازدیدکنندگان باز بوده و از آنان پول گرفته نمی‏‎شود.
 
رحیمی افزود: موزه ملی علاوه بر آثار تاریخی مختلف مانند عکس، فرامین امیرامان الله خان و بانک نوت های دوران شاه امان الله، قلم مخصوص امان الله خان را نیز که با آن معاهدۀ استقلال را امضاء کرد به نمایش می‏گذارد.
 
معصومه خاوری رئیس آرشیف ملی، نیز در این نشست گفت که دروازه آرشیف ملی، برای دو روز از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر برای بازدیدکنندگان باز خواهد بود و مردم می توانند به صورت رایگان از آرشیف ملی بازدید کنند.
 
خاوری تصریح کرد که در آرشیف ملی ۱۳۰ هزار سند تاریخی و ۷۵۰۰ کتاب دست نویس، خوشنویسی و خطاطی شده با سابقۀ بیش از ۵۰۰ سال نگهداری می‏شود.
 
محمد احسان عرفان رئیس اداره موسیقی ملی وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این نشست خبری یادآور شد که این اداره به مناسبت نود و هفتمین سالگشت استقلال کشور، یک کنسرت بزرگ و تیاتر را عصر امروز (پنجشنبه) در استدیوم غازی در نظر گرفته است.
 
عرفان تصریح کرد که هنرمندان این اداره تاکنون چندین پارچه آهنگ حماسی را به مناسبت جشن استقلال کشور ثبت کرده اند.
 
او همچنان خاطرنشان کرد که برنامه زنده موسیقی در باغ بابر کابل نیز برای دو روز برگزار خواهد شد.
 
رئیس اداره موسیقی ملی وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح کرد که برنامه های خاص در آرشیف ملی، موزه ملی، کابل ننداری، قصر دارالامان، باغ بابر شاه، تاق ظفر پغمان و قصر پغمان کابل برای دو روز راه اندازی می‏شود.
 
براساس گفته های عرفان؛ برنامه های مشابه در برخی ولایات از جمله مزار شریف، هرات، قندهار، خوست، جلال آباد و بامیان در نظر گرفته شده است.
 
محمد شاه وردک مسئول باغ بابرشاه نیز در این نشست گفت که در روزهای یاد شده باغ بابر به روی شهروندان باز می‏باشد و برنامه های میهنی مشخصی از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ در باغ بابر شاه راه اندازی می‏شود.
 
امان الله خان بعد از نشستن بر تخت پادشاهی در ۳۰ دلو ۱۲۹۷، تلاش های خود را برای کسب و تثبيت استقلال کشور از حکومت بریتانیا آغاز کرد و در نهایت تلاش های وی در سال ۱۲۹۸ به ثمر رسید و حکومت بریتانیا در ۲۸ اسد همان سال، استقلال کشور را پذیرفت.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.