برای 12 میلیون نوزاد در سراسر کشور از سال 82 تا کنون غربالگیری تیروئید انجام شد.

به  گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ معاون اجرایی مدیریت مبارزه با بیماریها ی غیر واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دریاسوج گفت:با آغاز دوره درمان نوزادانی که کم کاری مادر زادی تیروئید دارند قبل از 28 روز این بیماران صددرصد درمان می شوند.

علیرضا مهدوی در نشست سالانه ی غربالگری کم کاری تیروئید که نخستین بار در یاسوج مرکز کهگیلویه و بویر احمد برگزار شد افزود: از این تعداد18هزار نوزاد بیمار تشخیص داده شدند که بیماری یک سوم آنان گذرا و دوسوم باقی مانده با مشارکت جدی خانواده ها صددرصد کنترل شد.


وی گفت:با آغاز دوره درمان این کودکان تا قبل از روز بیست و هشتم با هزینه اندک درمان می شوند.

مهدوی بهترین و مطمئن ترین دوره درمان را بعد از تشخیص بیماری در 5 روز اول عنوان کرد و افزود: کنترل این بیماری مانع از بروز بیماری هایی مانند اختلال رشد و عقب ماندگی ذهنی آینده ی نوزاد خواهد شد.

معاون اجرایی مدیریت مبارزه با بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت میانگین این اختلال در کشور را 2و7 دهم درصد اعلام کرد و گفت: این میانگین در کهگیلویه و بویر احمد 4و3 دهم درصد گزارش شده که ضرورت مشارکت خانواده ها برای انجام آزمایشات بدو تولد نوزاد را دوچندان کرده است .

مهدوی با بیان اینکه پوشش غربالگری بیش از 97 درصد بوده گفت: اطلاع رسانی وزارتخانه  و حساسیت و مشارکت خانواده ها در اجرای این طرح موجب کیفیت هر چه بهتر آن شده است.

وی ابراز امیدواری کرد با قرار گرفتن کار غربالگری در طرح تحول نظام سلامت شاهد پوشش صد درصدی آن در کشور باشیم.


در این نشست رشید غفاری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان هم با بیان اینکه کارشناسان 64 دانشگاه علوم پزشکی کشور در این نشست حضور دارند افزود :طی این مدت شرکت کنندگان شیوه های جدید چگونگی کنترل کم کاری تیروئید، تسهیل در اقدام به موقع کار غربالگیری برای پیشگیری از اختلالات رشد و عقب ماندگی ذهنی و چگونگی ادغام طرح غربالگری شنوایی را بررسی می کنند.


غفاری گفت: هم اکنون 61 درصدازکودکان مبتلا به کم کاری تیروئید در استان تحت درمان قرار گرفتند.



انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.