چتر حمایتی وزارت نیرو بر سر نیروگاه های تولید پراکنده

مدیر عامل شرکت توانیر آخرین وضعیت نیروگاه های تولید پراکنده و راهبرد های این شرکت برای توسعه این نیروگاه ها را تشریح کرد.

آرش کردی مدیر عامل شرکت توانیر در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص وضعیت نیروگاه های تولید پراکنده، اظهار داشت: توسعه نیروگاه های تولید پراکنده از چند سال گذشته جزء اولویت های مهم وزارت نیرو بوده و اکنون نیز در دست پیگیری است.

وی ادامه داد: طی دو دهه گذشته بسته های حمایتی مطلوبی برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده که مهمترین آن ها خرید برق تضمینی نیروگاه به مدت پنج سال  با نرخ مناسب بود تا هزینه سرمایه گذاری را پوشش دهد، همچنین بعد از گذشت این پنج سال صاحبان نیروگاه ها می توانند برق تولید شده را در بازار برق یا حتی براساس قرارداد های دوجانبه به شهرک های صنعتی یا سایر کارخانجات به فروش برسانند.

مدیرعامل شرکت توانیر در خصوص مهمترین اهداف این شرکت، گفت: افزایش راندمان تولید نیروی برق و کاهش تلفات دو هدف مهم در سیاست های کلان توانیر بوده است به همین منظور توسعه نیروگاه های مقیاس کوچک، بویژه نیروگاه های CHP(تولید همزمان گرما و برق) برای تحقق این اهداف همواره مورد توجه بوده است.

کردی در رابطه با میزان راندمان و تلفات برق در کشور، گفت: در حال حاضر راندمان نیروگاه های سطح کشور تا 38 درصد می رسد و تلفات 13 درصدی در بخش فوق توزیع داریم.

وی در ادامه تصریح کرد: در این مدل نیروگاه ها تلفات به حداقل میزان ممکن خواهد رسید چرا که فاصله مکان تولید و مصرف به هم نزدیک است و تلفات رادر شهرک های صنعتی به زیر دو درصد خواهد رساند.

این مقام مسئول همچنین اذعان داشت:با تولید همزمان گرما و برق (نیروگاه های CHP) در کنار نیروگاه های مقیاس کوچک راندمان متوسط آن از  48 درصد به عددی بالغ بر 80 درصد می رسد که برهمین اساس ذخیره سازی چشمگیری در انرژی صورت می پذیرد.

کردی عنوان داشت:گسترش این نیروگاه ها به پایداری شبکه، پدافند غیرعامل وبطورکلی اقتصاد برق کشور کمک شایانی می کند، برهمین اساس دولت، وزارت نیرو و شرکت توانیر طرح های حمایتی را برای سرمایه گذاران این امر درنظر گرفته اند، که استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای ارائه تسهیلات یکی از آن ها است.

وی در ادامه افزود: گاز تحویلی به این نیروگاه ها تقریبا رایگان بوده و نرخ خرید نیز 102 تومان به ازای هرکیلووات ساعت است.

کردی در خصوص بودجه در نظر گرفته شده برای توسعه نیروگاه های تولید پراکنده اظهار داشت: امسال200 میلیارد تومان بودجه برای این امر در نظر گرفته شده که تا پایان برنامه ششم توسعه  تا 800 میلیارد تومان افزایش می یابد.

این مقام مسئول با اشاره به بومی سازی این نیروگاه ها، بیان کرد: تکنولوژی فعلی دیزل های گازی است که در حال حاضر به سبب اینکه در داخل تولید نمی شوند مانعی پیش روی واردات آن ها نیست، اما اگر سرمایه گذار خارجی برای تولید بیش از 400 مگاوات برق  و به شرط انتقال تکنولوژی برای بومی سازی با پیمانکار داخلی همکاری کند، شرکت توانیر از آن ها حمایت خواهد کرد.


چتر حمایت وزارت نیرو از نیروگاه های تولید پراکنده

نمونه یک نیروگاه مقیاس کوچک

اثر گذاری نیروگاه های تولید پراکنده بر کاهش تلفات انرژی

سید رضا میرزاده حسینی مجری سابق طرح نیروگاه های تولید پراكنده توانیر در خصوص اثر گذاری نیروهای تولید پراکنده بر کاهش تلفات انتقال برق به خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: این نیروگاه مزایای زیادی دارد و بخش مهمی از آن افزایش راندمان تولید و بخش دیگر کاهش تلفات انرژی است.

وی یادآور شد: در روش های معمول تولید ‌برق درنیروگاه هایی با مقیاس بزرگ و در شبکه های فشار قوی احداث می شود و با استفاده از خطوط انتقال فوق توزیع و توزیع به دست مصرف کننده می رسد که این عبور انرژی الکتریکی از خطوط انتقال سبب بروز تلفات قابل توجهی در شبکه انتقال می شود.

میرزاده حسینی نقطه قوت نیروگاه های تولید پراکنده را این گونه عنوان کرد: این نوع نیروگاه ها عملا تولید برق را در محل مصرف انجام می دهند و برهمین اساس تلفات خطوط انتقال را به صورت چشمگیری کاهش می دهند، از طرف دیگر با کاهش جریان ورودی به خطوط انتقال به تثبیت ولتاژ برق و در نتیجه کاهش تلفات انرژی کمک شایانی می کنند.

وی در پایان با اشاره به نقاط مصرف این نیروگاه ها، گفت: با مجوز های اخذ شده از سازمان محیط زیست این نیروگاه ها قابلیت استفاده در داخل شهر را نیز دارا هستند، کمااینکه هم اکنون در تهران حدود 100 مگاوات برق از نیروگاه های تولید پراکنده تامین می شود.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار