طبق مصوبه مجلس؛

شورای نگهبان پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه، نمی‌‌تواند صلاحیت منتخب را رد کند + فیلم

طبق مصوبه مجلس شورای نگهبان پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه، نمی‌‌تواند صلاحیت منتخب را رد کند.

شورای نگهبان پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه، نمی‌‌تواند صلاحیت منتخب را رد کندبه گزارش خبرنگار  مجلس  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان در صحن علنی امروز یکشنبه 25 مهرماه طرح استفساریه تبصره 4 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را که از سوی شورای نگهبان جهت بررسی مجدد به مجلس اعاده شده بود را مورد اصلاح و تصویب قرار دادند.

موضوع این استفساریه تصریح می‌کند:

با توجه به مفاد تبصره 4 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7 آذرماه سال 1378 و اصلاحات بعدی آن مبنی بر اینکه پس از اعتراض نامزد انتخابات به ردصلاحیت خود از سوی هیئت مرکزی نظارت، شورای نگهبان 20 روز پس از اظهارنظر هیئت مرکزی نظارت (نظر قطعی و نهایی) خود را در خصوص تأیید یا ردصلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام خواهد نمود، آیا شورای نگهبان می‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه، صلاحیت منتخب را رد کند و به این وسیله آرای او را باطل نماید؟

طی پاسخ به این استفساریه آمده است:

خیر، پس از اعلام نظر قطعی و نهایی شورای نگهبان در مهلت 20 روزه مذکور در تبصره 4 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره صلاحیت یک نامزد انتخابات و بعد از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه با رعایت (قانون لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبین ردصلاحیت شده در انتخابات مختلف مصوب 22 آبان‌ماه سال 1378 مجمع تشخیص مصلحت نظام) این شورا نمی‌تواند اظهارنظر مجددی درباره صلاحیت آن نامزد یا منتخب داشته باشد و چنانچه مدارک جدیدی درباره او به شورا رسیده باشد، این مدارک طبق ماده 30 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس در زمان بررسی اعتبارنامه‌های منتخبان مورد رسیدگی قرار گیرد.

البته این استفساریه مخالف و موافقی هم داشت، که حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات طی مخالفت با این استفساریه اظهار داشت: بنده با متن و محتوای این استفساریه کاری ندارم اما این یک قانون‌گذاری نیست زیرا بعد از اعلام نظر قطعی و نهایی شورای نگهبان اظهارنظر نمی‌کند و این موضوعی است که اکنون اجرا می‌شود و نیازی به استفساریه ندارد لذا ما براساس این استفساریه چه چیز جدیدی را می‌خواهیم ارائه کنیم؟

اما عبدالکریم حسین‌زاده نماینده مردم نقده طی موافقت با این طرح بیان داشت: این یک طرح سیاسی نیست و ما به دنبال آن هستیم که اگر خارج نشینان برخی موارد را به ناحق به نظام ربط می‌دهند دیگر بهانه‌ای نداشته باشند و ما تنها به دنبال احقاق حق هستیم.

وی در ادامه تأکید کرد: این استفساریه به دنبال محدود کردن اختیارات شورای نگهبان نبوده و تنها به دنبال شفافیت و حقانیت شورای نگهبان است.

نماینده نقده تصریح کرد: با توجه به تأکیدات جدید مقام معظم رهبری در مورد مسائل انتخابات، همزمانی این دو موضوع می‌تواند به زمانبندی انتخابات کمک کند.

البته در ادامه دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران طی اخطاری با استناد به اصل 73 قانون اساسی اذعان داشت: با توجه به متن استفساریه مجلس در حال قانونگذاری جدید است و ما هیچ مورد مبهمی را تفسیر نمی‌کنیم لذا بار دیگر شورای نگهبان در صورت تأیید این استفساریه آن را ارجاع خواهد داد.

اما لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به وی این اخطار را وارد ندانست و اظهار داشت: جواب این استفساریه تنها یک کلمه خیر است و مابقی موارد توضیحات استفساریه می‌باشد.

در نهایت طرح استفساریه تبصره 4 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با 151 رأی موافق، 66 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 261 رأی به تصویب نمایندگان رسید.

لینک دانلود

انتهای پیام/

برچسب ها: مجلس ، استفساریه ، صحن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار