طرح پایش 7 محصول از لحاظ مصرف نیترات / 440 سم در آزمایشگاه مرجع به ثبت رسید

رئیس سازمان غذا و دارو از 6 هزار و 500 نمونه برداری در سال 94 خبر داد و وضعیت وجود فلزات سنگین را نگران کننده خواند.

طرح پایش 7 محصول از لحاظ مصرف نیترات / 440 سم در آزمایشگاه مرجع به ثبت رسید
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛رییس دیناروند رییس سازمان غذا و دارو در مراسم دیدار وزرای بهداشت و جهاد کشاورزی از نمونه برداری و کاهش محصولات کشاورزی و محصولات با سهم مصرف بالا خبر داد و گفت: در سال 94، 6 هزار و 500 نمونه برداری صورت گرفته و وضعیت در مورد سموم و آفت کش‌ها نسبت به گذشته بهتر شده به این معنا که حد عدم انطباق در مورد محصولات کشاورزی بهبود یافته است، اما وضعیت در مورد فلزات سنگین و نیترات تغییری نکرده و در بعضی از محصولات بیش از حد مجاز وجود دارد. 
 
طرح پایش 7 محصول از لحاظ مصرف نیترات
دارابی مدیر دفتر ارزیابی و نظارت مواد غذایی سازمان غذا و دارو گفت: 7 محصول برنج، خیار،گوجه، سیب زمینی، سیب درختی، کاهو و پیاز در سال 93 پایش شده و دو هزار و 400 نمونه گیری انجام شده است مصرف نیترات در این محصولات بالا بوده به طوری که حد عدم انطباق در کاهو تا 22 درصد و در سیب زمینی تا 35 درصد افزایش داشته است در سال 94 پایش را سه برابر کردیم. 
 
وی ادامه داد: در سال 95 و 96 شاید با توسعه پایش در پوشش تمام آلاینده‌ها حد عدم انطباق بیشتر شود که جای نگرانی نیست چرا که نشان از دقت پایش دارد. 
 
دارابی عنوان کرد: تاکنون تعداد 440 سم را در آزمایشگاه مرجع به ثبت رساندیم و در 10 قطب کشور 220 سم را شناسایی کردیم اکنون 12 محصول با 80 آلاینده در حال بررسی است و ما علاوه بر روش‌های دقیق به سراغ روش‌های سریعتر رفته‌ایم. 
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار