قائم مقام وزیر نیرو:

99.4 درصد جمعیت شهری از آب شرب سالم برخوردار هستند/ ارائه پیشنهاد همکاری با کشور آلمان در حوزه آب کشور

محمودی گفت: به منظور پیشرفت حوزه آب کشور و با همکاری کشور آلمان، ایران پیشنهاد تشکیل دبیرخانه مشترک با این کشور را ارائه داده است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ستار محمودی معاون وزیر نیرو در هشتمین همایش مشترک ایران و آلمان در بخش تأمین آب و تصفیه فاضلاب عنوان کرد: کشور ایران به دلیل برخورداری از شرایط آب و هوایی خشک و نیمه خشک در زمره کشورهایی قرار دارد که به علت مقابله با شرایط طبیعی، از برترین روش های ابداعی برای تأمین آب استفاده کرده است.

وی با اشاره به اقدامات ایران جهت دستیابی به آب شرب سالم عنوان کرد: اختراع و ابداع قنات، شیوه های مهندسی برای طراحی و جهت یابی قنات ها، ایجاد پل های آب‌بر، به ویژه ساعت آبی مشارکت در زمینه سرمایه گذاری اقدامات بالقوه ای را انجام داده‌اند و مشارکت انسانی در ایجاد سازه ها نشان از این دارد که ایران به لحاظ وابستگی و نیاز به آب اقدامات نهادینه در دانش نهفته را در کشور دارد.

قائم مقام وزیر نیرو تصریح کرد: در شرایط موجود ایران در زمینه آب و فاضلاب به عنوان کشور پرجمعیت در خاورمیانه به دلیل اهمیتی که برای محیط زیست قائل بوده به عنوان سرلوحه قرار گرفته است.

به گفته وی حدود 99/4 درصد جمعیت شهری از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند، همچنین در زمینه تصفیه فاضلاب با توجه به شرایط خاص، سیستم‌های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب ایجاد شده و همچنین شاخص های فاضلاب در این بخش رشد و توسعه خوبی داشته است.

محمودی با بیان اینکه در زمینه آب روستایی گام های خوبی برداشته شده است، افزود: شاخص ها به نسبت سال‌های گذشته افزایش یافته و به مرز 80 درصد رسیده و تلاش‌های گسترده‌ای از طریق به کارگیری دانش وسیع و سرمایه گذاری برای بهداشت جوامع انسانی به کار گرفته شده است.

وی در ادامه افزود: این اقدامات به گونه ای بوده که هم اکنون شاخص امید به زندگی نسبت به سال های اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 20 سال افزایش یافته است.

قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به همکاری های دو جانبه ایران و آلمان بیان کرد: پس از تشکیل شرکت های آب و فاضلاب در ایران طی 24 سال گذشته به دنبال یک شریک فکری و علمی، ثابت قدم و با تجربه در راستای تأمین اهداف خود بوده ایم، از این رو آلمان را با توجه به تجارب سال‌های گذشته و همکاری های بی سابقه در توسعه عمرانی در حوزه های مختلف راه آهن و غیره برگزیده‌ایم.

قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به پیشنهاد اخیر ایران جهت تشکیل دبیرخانه در حوزه آب کشور با همکاری کشور آلمان تصریح کرد: با همکاری های دو جانبه ایران و آلمان علاوه بر نشست های علمی سعی بر این داریم تا امکان حضور پررنگ بخش خصوصی دو کشور را جهت تبادل نظر در دبیرخانه را فراهم کنیم.

محمودی با اشاره به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه خاورمیانه تأکید کرد: به دلیل برخورداری از منابع انسانی پس از احداث نیروگاه ها و تصفیه خانه های آب و فاضلاب می توان از آلمان به عنوان شریک مناسب جهت همکاری‌های مولد در این بخش ها یاد کرد.

قائم مقام وزیر نیرو در پایان بیان کرد: امید است در زمینه سرمایه گذاری و انتقال تکنولوژی بتوان همکاری های گسترده ای را با این کشور داشت و بتوان در راستای حفظ بهداشت و محیط زیست گام های محکمی را برداشت.

 نیازمند کسب تکنولوژی در حوزه آب و فاضلاب هستیم
 
حمیدرضا جانباز مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این همایش عنوان کرد: تأمین منابع مالی یکی از بزرگترین مشکلات کشور در حوزه آب بوده و شرکت آبفا با توجه به تجارت خود طی سالیان اخیر سعی در تنوع بخشی به منابع مالی و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی دارد و در این زمینه از همکاری های کشور آلمان نیز استفاده خواهد کرد.

وی ادامه داد: لغو تحریم های بین المللی فرصت مناسبی را برای تبادل اطلاعات و استفاده از فناوری های نوین به دست آورده است و بخش عمده این دستاوردها به بخش های مختلف پمپ سازی، برق و ژنراتورها طی سال های گذشته با همکاری کشور آلمان مربوط می شود.

به گفته این مقام مسئول هم اکنون کشور در بخش تجهیزات و تأسیسات آب و فاضلاب به خودکفایی 95 درصدی دست یافته است.
 
وی تصریح کرد: توسعه کار در بخش های آب و فاضلاب آرامش، سلامت و بهبود کیفیت زندگی در کشور را به دنبال داشته و اصلی ترین هدف برگزاری این نشست برقرار کردن ارتباط بی واسطه بخش های خصوصی هر دو کشور است.

جانباز در ادامه افزود: توجه زیادی به مسئله دانش و تکنولوژی در پروژه های زیست محیطی شده اما کشور هنوز نیازمند تکنولوژی‌های سازگارتر با محیط زیست و افزایش راندمان در این بخش است.

وی گفت: طی سال های گذشته ارتباطات گسترده ای میان ایران و آلمان صورت گرفته و ایران توانسته از طریق جذب بخش خصوصی اقدامات خوبی را در این حوزه انجام دهد اما هنوز نیازمند کسب تکنولوژی هستیم.

مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بیان کرد: با توجه به خشکسالی های دامنه دار در کشور، طراحی و اجرای خطوط انتقال، استفاده از تکنولوژی جهت بازچرخانی آب و استفاده از ابزارهای دقیق نشان از نیازمندی کشور به کسب تکنولوژی‌های نوین دارد.

جانباز در پایان بیان کرد: هم اکنون در حال تبادل اطلاعات با شرکت های آلمانی هستیم و امید است بتوانیم از تکنولوژی های این شرکت ها نهایت استفاده را به عمل آورده و اقدام به تشکیل بازار مشترک کنیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.