ساری،

اعطای قلم ستوده به پژوهشگر برتر حوزه علوم انسانی

آئین نکوداشت پروفسور منوچهر ستوده به همراه اجرای زنده شعرخون است دلم برای ایران خرداد امسال با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در سالن سلمان هراتی ساری برگزارمی شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، احدجاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به اقدامات دستگاه فرهنگ و هنراستان در خصوص تکریم و تجلیل از مفاخر دینی، فرهنگی، هنری و علمی اشاره کرد و گفت: تلاش می شود از مقام علمی پروفسور منوچهر ستوده ، ایران‌شناس و پژوهشگر در فروردین ماه جاری قدردانی شود.

وی با بیان اینکه این اداره کل برگزاری همایش های تجلیل از مشاهیر، ناموران و مفاخر استان را در راستای اشاعه الگوهای فرهنگی و هنری در دستور کار دارد، افزود: تالیف بیش از ٥٠ جلد کتاب‌ وانتشار مقالات متعدد در خصوص جغرافیا، تاریخ، فرهنگ ایران اسلامی ازسوی این استاد نامی، نشانه‌ دلبستگی عمیق ستوده به این آب و خاک است.

جاودانی به شعر معروف استاد ستوده با عنوان خون است دلم برای ایران اشاره کرد و گفت: این شعر استاد در مراسمی که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان و سید کاظم موسوی بجنوردی رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی ونزدیکان و شاگردان مرحوم ستوده به همت گروه موسیقی برادران محمدی بصورت زنده اجرا می شود.

وی از چاپ ویژه نامه همایش بزرگداشت مرحوم ستوده به همراه گفته های دانشمندان و نخبگان ایران از استاد ستوده در آستانه برگزاری آئین نکوداشت پروفسور منوچهر ستوده خبر داد و افزود: تلاش داریم از سال آینده به ایران شناس و پژوهشگر برتر حوزه علوم انسانی که پیرامون جغرافیا، تاریخ و فرهنگ مازندران آثاری ماندگار دارد، جایزه نفیسی تحت عنوان «قلم ستوده» اختصاص یابد.

جایزه قلم ستوده کاری مشترک بنیاد ملی نخبگان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران است.

منوچهر ستوده ٢٨ تیرماه ١٢٩٢ خورشیدی از پدر و مادری مازندرانی در تهران دیده به جهان گشود. تا چهارسالگی در محله سرچشمه زندگی کرد. در هفت‌سالگی به مدرسه ابتدایی آمریکایی رفت و دوره شش‌ساله ابتدایی را در این مدرسه گذراند. بعد از تحصیل در دبیرستان البرز، وارد دانشسرای عالی شد. در سال ۱۳۱۷ در رشته‌ ادبیات فارسی لیسانس گرفت. سال ۱۳۲۹ از رساله‌ دکتری خود زیر نظر استاد بدیع‌الزمان فروزانفر با عنوان قلاع اسماعیلیه در رشته‌ کوه‌های البرز دفاع کرد.

سرانجام منوچهر ستوده ٢١ فروردین ٩٥ در سن ١٠٣ سالگی درگذشت و پیکر این ایران‌شناس و پژوهشگر پیشکسوت در قبرستان تازه‌آباد سلمان‌شهر به خاک سپرده شد.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار