به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا ربانی نماینده استان یزد در شورای عالی استانها در چهلویکمین جلسه علنی شورای عالی استانها که امروز(پنجشنبه) در تالار پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه اصلیترین موضوع استان کمآبی و خشکسالی است، اظهار داشت: همه شهرستانهای این استان با کمبود شدید آب شرب و آب غیر شرب برای کشاورزی مواجه هستند.
وی افزود: در سال گذشته استان یزد به دلیل بارش کم برای تولید محصولات زراعی خود با مشکلات زیادی مواجه بود، به گونهای که افت سالانه آبهای زیرزمینی حدود یک متر شده و نشست زمین منطقه را هم تهدید میکند.
نماینده استان یزد در شورای عالی استانها ادامه داد: از مسئولان وزارت نیرو و استان یزد درخواست دارم تا اقدامی عملی برای رفع مشکلات کمآبی این استان انجام دهند، چراکه توجه به کشت محصولات کم آبخواه و آبیاری تحت فشار نیز برای این استان ضرورت دارد.
ربانی با بیان اینکه باید وزارت راهوشهرسازی به موضوع ساخت راهآهن اتصالی به شمال فارس که حدود 280 کیلومتر است توجه کند، گفت: پیشرفت ساخت این راهآهن طی 8 سال گذشته رضایتبخش نبوده، به همین دلیل درخواست دارم تا وزارت راهوشهرسازی در راستای به اتمام رساندن آن اقدام کند.
وی ادامه داد: درخواست داریم تا در آینده با ساخت راهآهن استان بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد مسئولان یک راه هم برای کاهش مسیر یزد-مشهد در دستور کار خود داشته باشند، چرا که با این اتفاق شاهد کاهش چشمگیر مسیر از یزد به مشهد خواهیم بود.
نماینده استان یزد در شورای عالی استانها با تاکید بر اینکه امروز حوزههای انتخابی مجلس شورای اسلامی در استان یزد مورد درخواست همگان است، گفت: نمیدانیم چرا مجلس شورای اسلامی با آن همه تقاضا به موضوع جدی وارد نمیشود و 20 سال است که درخواست معطل مانده است.
ربانی با بیان اینکه استان یزد یکی از استانهای گردشگری کشور است، افزود: درخواست داریم که سازمان میراث فرهنگی کشور با ایجاد زیرساختهای لازم مانند اسکان مناسب و ترمیم آثار، تعیین مسیر گردشگری و غیره اقدامات ویژهای انجام دهد.
وی یادآور شد: از وزارت راهوشهرسازی درخواست داریم تا نسبت به اتمام راه بخش بهمن(ابرکوه) به بخش مروه (خاتم) که فاصله دو شهرستان را 15 کیلومتر کاهش میدهد اقدام جدی به عمل آورد، چرا که هم اکنون رفتو آمد در این مسیر خدمات زیادی را به وجود آورده است.
نماینده استان یزد در شورای عالی استانها اضافه کرد: از مسئولان جهاد کشاورزی کشور درخواست داریم تا نسبت به تغییر کاربری زمینهایی که در سطح استان و شهرستان ابرکوه طی 10 سال گذشته خشک شدهاند اقدام کنند، چراکه بسیاری از این زمینها از قناتهایی عبور میکنند که هم اکنون خشک شدهاند و امکان احیای مجدد آن ها وجود ندارد.
انتهای پیام/