رئیس اتاق بازرگانی تهران مطرح کرد:

یارانه نقدی، بلای جان شده/ با کالاهای سوبسیدی مردم ثروتمند نمی‌شوند

خوانساری گفت: توزیع پول در میان مردم به بلای جان کشور بدل شده‌ و با تزریق پول و یارانه‌های نقدی یا کالاهای سوبسیدی یک ملت ثروتمند نمی‌شود، این تولید و تجارت است که یک ملت و دولت را ثروتمند می‌کند.

یارانه نقدی، بلای جان شده/ با تزریق پول و یارانه‌های نقدی مردم ثروتمند نمی‌شودبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: امید مردم و فعالان اقتصادی این است که دولت دوازدهم با درس گرفتن از برخی کاستی‌ها با دقت و سرعت اقتصاد ایران را به سمت توسعه هدایت کند. سال‌های گذشته برای اقتصاد ایران درس‌های زیادی داشت و با نگاهی منصفانه باید بیان کرد که نتایج نسبتا مطلوبی هم به همراه آورد.

وی افزود: محصول چهار سال گذشته در چند جمله خلاصه می‌شود؛ ایجاد ثبات، اعمال سیاست‌های درست به‌جای اجرای تدابیر غیرکارشناسی، از بین بردن خطاهای قبلی به‌جای تکرار آنها و در نهایت احترام به نظر کارشناسان و صاحب‌نظران به‌جای یکدندگی در تصمیم‌گیری‌ها. البته که چهار سال گذشته کاستی‌هایی هم به جا گذاشت که مهم‌ترین آنها رفتارهای کمتر شجاعانه برای از بین بردن ایرادهای ساختاری اقتصاد ایران بود.

خوانساری گفت: دولت دوازدهم به نوعی نقش دولت «وحدت ملی» را بر عهده دارد؛ چراکه قرار است این دولت راه توسعه پایدار کشور را باز کند. در آستانه معرفی کابینه، این موضوع از دو منظر شیوه انتخاب وزرا و انتظارات از آنها قابل تامل است.

ویژگی انتخاب وزیران دولت دوازدهم

وی گفت: نکته اول، شایسته‌سالاری است، اداره اقتصاد ایران در چهار سال پیش رو نیاز به مدیران و دولتمردانی کارآمد و با کارنامه روشن دارد. دولت برای انتخاب وزرا بیش از هر نکته‌ای باید به موضوع شایسته‌‌سالاری توجه نشان دهد. مدیری شایسته حتی اگر در جناح سیاسی مقابل هم باشد، می‌تواند به کابینه راه یابد. اقتصاد ایران به سبب نارسایی‌های موجود به مدیرانی توانمند نیاز دارد که قدرت تصمیم‌گیری و توان اجرا را در کنار تسلط به اصول و فنون حوزه مربوطه داشته ‌باشند.

خوانساری افزود: موضوع دوم، جوان‌گرایی است، خلاقیت از دل جوانی بیرون می‌آید و کارآیی محصول نوآوری در رفتارها است. میانگین سنی وزرای کابینه یازدهم 62 سال بود. البته این نکته را نباید فراموش کرد که عمری تجربه‌اندوزی و پختگی مدیران هم باید همچنان در خدمت اقتصاد کشور باشد. به همین دلیل ترکیبی از مدیران باتجربه ولی بانشاط و مدیرانی جوان و باانگیزه می‌تواند ساختاری منطقی برای کابینه دوازدهم بسازد. از این رو، دولت دوازدهم باید در انتخاب وزرا یا معاونان وزرا و مدیران کلیدی کشور به عنصر جوان‌گرایی توجه کند. این دولت می‌تواند وزرای چند دهه آینده کشور را نیز تربیت کند و پشتوانه اجرایی قوی برای دوره‌های بعدی بسازد.

رئیس اتاق بازرگانی اظهار داشت: موضوع سوم، هم اقتدار است. یکی از کاستی‌های دولت یازدهم نداشتن اقتدار لازم در تصمیم‌گیری‌ها و اجرا بود. شجاعت و قدرت تصمیم‌گیری مهم‌ترین ویژگی یک مدیر است. اکنون در آستانه انتخاب وزرای کابینه دوازدهم، دولت باید توجه داشته ‌باشد که اقتصاد ایران به افرادی نیاز دارد که بتوانند در مورد موضوعات مهم اقتصادی کشور مقتدرانه عمل کنند.

وی گفت: موضوع چهارم، همراهی مدیران با بخش‌خصوصی است. دولت باید در انتخاب وزرای اقتصادی کابینه و سپس مدیران میانی به این اصل توجه کند که افرادی با بینش ‌روشن در مورد همراهی با بخش ‌خصوصی برگزیند. اسناد بالادستی تاکید بر واگذاری امور به بخش ‌خصوصی دارند و بنابراین اگر مدیری معتقد به این دیدگاه و مکلف به اجرای آن نباشد، قطار توسعه اقتصاد ایران را از ریل خارج می‌کند یا حداقل اینکه حرکت را در این مسیر آهسته می‌کند.

انتظارات از کابینه دوازدهم

وی در ادامه افزود: برای اصلاح نظام بانکی باید تلاش شود، تقویت تولید بدون پشتوانه نظام بانکی کارآمد و سالم ممکن نیست. عاجل‌ترین اقدام دولت باید طی ماه‌های آینده مشورت و دریافت نظرات کارشناسی در مورد اصلاح نظام بانکی کشور باشد. موضوعاتی مانند بنگاهداری بانک‌ها، تعیین نرخ سود، معوقات بانکی و ارائه تسهیلات به تولید از مهم‌ترین سرفصل‌هایی است که طی سال‌های گذشته به‌عنوان معضل باقی مانده و اکنون باید با سرعت و شجاعت در مورد آنها تصمیم گرفت. تقریبا تمامی خبرگان اقتصادی ایران بر این اعتقادند که ارز دونرخی سرمنشأ فساد و رانت در اقتصاد ایران است. اکنون زمان آن رسیده که دولت دوازدهم بدون در نظر گرفتن ملاحظات کوتاه‌مدت سیاسی، به سرعت به سمت تک‌نرخی کردن و واقعی ‌کردن نرخ ارز برود. این اقدام می‌تواند حرکتی در راستای مبارزه با فساد و کمک به تولید و صادرات کشور باشد.

قیمت حامل‌های انرژی

خوانساری تصریح کرد: توزیع پول در میان مردم به بلای جان کشور بدل شده‌است، با تزریق پول و یارانه‌های نقدی یا کالاهای سوبسیدی یک ملت ثروتمند نمی‌شود، این تولید و تجارت است که یک ملت و دولت را ثروتمند می‌کند. شرط خروج از رکود، استفاده بهینه و منطقی از منابع کشور است و نه هزینه کردن آنها در شکل یارانه‌های نقدی و غیرنقدی. از این رو واقعی کردن قیمت حامل‌های انرژی و مصرف آن در تولید گامی مهم در رونق و شکوفایی اقتصاد خواهد بود.

وی گفت: متاسفانه فرآیند توسعه در برخی استان‌های صنعتی کشور به دلیل مشکلات زیست‌محیطی و کمبود آب دچار بحران جدی شده ‌است. به همین دلیل دولت باید برنامه‌ای مدون و اجرایی برای موضوع محیط زیست و جلوگیری از تخریب بیش از اندازه منابع زیرزمینی آب کشور داشته‌ باشد. نباید از یاد برد که صنایع کشور و در صورت کلی جامعه ایران طی سال‌های گذشته به دلیل همین بحران‌های زیست‌محیطی و مصرف بیش از حد منابع زیرزمینی آب کشور، هزینه‌های بسیاری داده‌اند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد: اقتصاد در فضای آرام سیاسی، رشد پیدا خواهد کرد. هر از گاهی از جایی در گوشه و کنار عالم سیاست، صدایی بلند می‌شود که نگرانی‌های عمومی را دامن می‌زند. توسعه ملی بدون اتحاد سیاسی معنا ندارد. ایجاد آرامش سیاسی و اجتماعی لازمه تولید و توسعه است. برای توسعه باید در حاکمیت، اجماع ایجاد شود.

سرمایه‌گذاران خارجی: استقلال اقتصادی هرگز به معنای ایجاد نظام بسته اقتصادی به دور ایران نیست. هیچ ملتی حتی توسعه‌یافته، همه نیازهای خود را تولید نمی‌کند و همه کشورها در پی کشف مزیت نسبی تولید در درون خود هستند و نه استغنای مطلق از دیگران. به همین دلیل است که امروز باید به دقت و درایت راهی منطقی و در خدمت توسعه ملی برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور ایجاد و باز کرد. دولت دوازدهم باید به‌صورت اجرایی و دقیق روش‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی ایجاد کند.

خوانساری افزود: واقعیت این است که نظام اقتصادی ایران بیش از آنکه حامی کارآفرینان و نیروهای انسانی نخبه باشد، با آنها ستیز می‌کند. آمارهایی که در مورد فرار نخبگان از کشور منتشر می‌شود تاییدی بر همین ادعا است. کارآفرینان می‌آیند، تلاش می‌کنند و در پیچ‌وتاب فضای نامساعد کسب‌و‌کار ناامید می‌شوند و می‌روند. این رویه‌ای است که بالاخره باید با عزمی واقعی اصلاح شود.

وی در خاتمه یادآور شد: دولت دوازدهم با سرمایه اجتماعی که در کنار خود می‌بیند و اتکای هرچه بیشتر به دانش و منطق اقتصادی و البته با استفاده از پتانسیل‌های موجود می‌تواند اقتصاد ایران را از بن‌بست رکود و توسعه‌نیافتگی خارج کند. این نه‌تنها یک خواسته اقتصادی، که نیازی ملی است. بنابراین بهتر است که امروز، هم خردمندانه انتخاب و هم مقتدرانه عمل کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۴ ۰۷ مرداد ۱۳۹۶
ما به این یارانه ها خیلی نیاز داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
پدر من 6 ماهه بعلت ورشکستگی شرکت بیکار شده.قبلا هم که سر کار میرفت ماهانه 1.200حقوق داشتیم اما الان فقط یک خانواده 5 نفره با 227.5تومن
Germany
ناشناس
۰۸:۵۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
بلای جان مردم همون هایی هستند که برای بر چیدن بساط یارانه نقشه کشیدن تا مثل هزاران هزار میلیاردهایی دیگر این مبلغ ناچیز رو از مردم بگیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
حقوقهای نجومی و وامهای بلاعوض به ........ها باعث بدبختی مملکت شده نه یارنه های نقدی
Netherlands
ناشناس
۰۷:۳۷ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
شما چی میگه یارانه نقدی بلا شده؟

.............روستاییهایی که توی خونه های چوبی ساکنن با همین یارانه امرار معاش میکنن و کارگران و کشاورزان و...تو مرفعی و بقول قایل که 4 درصدی هستی..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۸ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
آقای خوانساری روند پیشبرد اقتصاد را خذف یارانه می داند احتمالا می فهمید بزرگترین علت عدم پیشرفت اقتصاد واردات و قاچاق و تکیه نکردن به توان داخلی است همین مانده بود که در خبرها اعلام شود فروشگاه زنجیره ای آلمان و فرانسه در ایران باز شد ایران شده سکوی پیشرفت برای خارجی ها نه مردم ایران. احسنت به آقای خوانساری خیلی تظرات سازنده ای دارد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۱ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
توزیع پول در میان مردم به بلای جان کشور بدل شده‌است،منظورش اینه که این یارانه میتونه بین مسئولین توزیع بشه تا بهتر کار کنندپول برای مردم خطرناکه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۰ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
چند لحظه پیش گشتی تو تینترنت زدم و طبق محاسبات سرانگشتی درآمد روزانه ایران از صادرات نفت و گاز حدود 20 میلیارد تومنه.میزان درآمدهای مالیاتی ایران هم 3 برابر درآمد نفته یحنی روزانه حدود 30 میلیارد تومن.یعنی فقط درآمد نفت و گاز و مالیات روزی 50 میلیارد تومنه یعنی ماهانه 1 تریلیون و 500 میلیارد تومن.سودهای بانکی از این مبلغ فراتر میره.سود شرکت ها و کارخانجات و سرمایه گذاری های درون مرزی و فرامرزی ودرآمدهای آب و گاز و برق و تلفن و خیلی درآمدهای پنهان و آشکار دیگر بماند.از این طرف محل زندگی ما نه مترو داره نه راه آهن داره نه فرودگاه داره نه ورزشگاه داره نه بیمارستان داره نه پارک داره نه ... نه ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۰۱ مرداد ۱۳۹۶
خود بنده با همین یارانه چندین وسله مورد نیاز قسطی خریدم.در ضمن این یارانه از جیب مبارک مسئولین پرداخت نمیشه پول نفت و گاز مکربوط به خود ملته.مگر خانواده های بیکار از نفت و گاز سهمی ندارن؟مگر تمام افراد از این نعمت های خدادادی بطور مساوی سهم نمیبرن؟نکنه مسئولین زحمتکش خیال کردن هزینه ها رو از جیب خودشون پرداخت میکنن؟ تازه اونا خودشون حق خیلی از افراد مظلوم را بالا کشیدن و میکشن.مگر نه اینکه صندوق توسعه ملی مال مردمه اما افرادی خاط از اون استفاده خاص میکنن؟
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۲:۳۸ ۰۱ مرداد ۱۳۹۶
شما بلای جان مردمید//نه یارانه نقدی
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۲:۳۵ ۰۱ مرداد ۱۳۹۶
برو عمو پی کارت
آخرین اخبار