قاسمی:

اظهارات سرلشکر باقری درباره همه‌پرسی اقلیم کردستان دقیق بود/انتظار زیادی از حاکمیت ترامپ وجود ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سخنان سرلشکر باقری درباره همه‌پرسی اقلیم دقیق و به جا بوده و مشکلی در این خصوص وجود نخواهد داشت.

اظهارات سرلشکر باقری درباره همه‌پرسی اقلیم کردستان دقیق بود/انتظار زیادی از حاکمیت ترامپ وجود نداردبه گزارش خبرنگار  حوزه سیاست  خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز ( دوشنبه) در نشست خبری امروز خود با تبریک دولت جدید و آرزوی موفقیت برای دولت و وزرای جدید درباره ادعای وزیر پیشمرگه کردستان درباره اظهارات سرلشکر باقری که گفته است سخنان وی دخالت روشن در کار اقلیم کردستان است و به جز مردم کردستان هیچ کسی حق صحبت کردن در این خصوص را ندارد، اظهار داشت: همه آزادند در این باره صحبت کنند مواضع ما درمورد همه پرسی کردستان و درمورد تمامیت ارضی عراق روشن است. صحبت‌های سرلشکر باقری صحبت‌های به جایی بوده و مشکلی در این باره وجود نخواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر ظریف به افغانستان و تعویق سفر هیئت ایرانی به کابل گفت: درباره زمان اظهار نظرهایی می‌شود، ولی همیشه پیش‌بینی‌ها در مورد این زمان مشخص درست انجام نمی‌شود به هرحال کارهای کارشناسی به طول انجامیده اما این موضوع در دستور کار دو کشور قرار دارد امیدواریم تاریخ این دیدارها نهایی شود و نشست‌های گروه‌های پنج گانه ادامه یابد.

وی درباره حادثه نژادپرستی در آمریکا و موضع ترامپ در قبال آن، بیان داشت: مواضع دولت جدید آمریکا و استانداردهای دو گانه‌ای که در حاکمیت این کشور وجود دارد کاملا مشخص است، بروز چنین حوادثی سیاست‌های دوگانه آمریکا در اقصی نقاط جهان را نشان می‌دهد و چیز عجیب و جدیدی نیست البته انتظار از حاکمیت ترامپ همین است.

قاسمی درباره اقدام عملی وزارت امورخارجه دولت دوازدهم برای مقابله با اقدامات ضد برجامی امریکا، گفت: همانطور که رئیس جمهوری و وزیر در سخنان روزهای اخیرشان مطرح کردند، یکی از اهداف و ویژگی‌هایی که در دولت جدید خواهیم داشت بحث حمایت و حفاظت از برجام و دستاوردهای آن به طرق مختلف است.

 سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: با توجه به اینکه برجام یک بحث بین‌المللی و چندجانبه است و تعداد زیادی از کشورها حامی این تفاهم هستند، فکر می‌کنم در یک اجماع فراگیر بتوانیم از دستاوردهای برجام استفاده‌های لازم را ببریم.

قاسمی با اشاره به سفر سرلشکر باقری به ترکیه و بازتاب آن در رسانه‌های خارجی گفت: به لحاظ اینکه در 40 سال گذشته در این سطح تبادل نداشتیم که به دعوت همتای ترک صورت گرفت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: استقبال بسیار خوب، مذاکرات مهم و تعیین کننده‌ای بین دو کشور انجام شد، سرلشکر باقری دیدار سازنده و مثبتی با رئیس جمهوری ترکیه و سایر مقامات دفاعی و همتای خود داشتند.

وی افزود: درباره این سفر باید کمتر صحبت کرد و صبر کنیم تا در آ‌ینده بتوانیم شاهد آثار مثبت آن در روابط دو جانبه در حوزه مسائل منطقه‌ای باشیم.

قاسمی تأکید کرد: سفر سرلشکر باقری به ترکیه سفری موفق و بی‌نظیر بود و قرار است این سفرها ادامه یابد و امیدواریم در آینده نه چندان دور در تهران شاهد ادامه گفتگوها باشیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: این سفر می‌تواند علاوه بر بحث ارتقا و تعمیق روابط دو جانبه در حوزه همکاری‌های بین‌المللی، کمکی هم به ثبات منطقه داشته باشد.

قاسمی ادامه داد: این سفرها در برهه‌هایی خاص، بر اساس نوع روند و روابط دو کشور انجام می‌گیرد و چنین سفری در این سطح نشان می‌دهد که روابط دو کشور از فاز مشخص به فاز دیگری وارد شده و می‌توانیم در حوزه دفاعی هم انواع همکاری‌ها و گفتگوها را ادامه دهیم.

وی افزود: این سفر یک جهش و گام تکاملی در روند روابط فی‌مابین ایران و ترکیه بود که آن را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم به نفع مردم دو کشور و کمک به صلح و ثبات در مجموعه بحران زده منطقه ما باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در آغاز کار دولت یازدهم گفته شد که اعتبار گذرنامه ایرانی بر می‌گردد اما چنین اتفاقی رخ نداد در روزهای اخیر هم قطر به 80 کشور ویزای فرودگاهی اختصاص داد که نام کشور ما در این لیست وجود نداشت، طرح وزارت خارجه برای رفع این مشکل چیست؟، بیان داشت: از اساس با این سوال مخالفم و چنین نگاهی را به پاسپورت ایرانی نمی‌پذیرم. اکنون ما در وضعیت بهتری قرار داریم. اطلاعات شما در رابطه با قطر دقیق نیست امروز شهروندان ما تحت شرایطی که قطر مشخص کرده می‌توانند سفر یک ماهه به این کشور داشته باشند البته این ویزا تا 5 ماه قابل تمدید است امیدوارم در دولت دوازدهم این موضوع به عنوان یکی از مسائل مهم سرگروه کار وزارت خارجه قرار بگیرد و بتوانیم از وضعیت مطلوب‌ تری برخوردار باشیم.

قاسمی در پاسخ به این سوال که در برخی مقاطع شاهد برخورد نامناسب کارکنان سفارتخانه خارجی با اتباع کشورمان بودیم آیا راهکاری اندیشیده‌اید؟، اظهار داشت: برخی سفارتخانه‌ها که مشکلات عدیده‌ای داشتند اکنون رویکردشان را تغییر داده‌اند، سیستم‌های جدید طراحی‌می‌کنند و در تماس مستقیم با بخش کنسولی ما هستند به هر حال امیدواریم هر چه زودتر وضعیت مطلوبتری را در این سفارتخانه‌ها شاهد باشیم.

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره برنامه‌های وزارت امور خارجه در خصوص دیپلماسی اقتصادی در دولت دوازدهم، اظهار داشت: بحث اقتصادی همواره از مباحث جدید و اساسی در وزارت خارجه بوده است با توجه به اولویت‌های جدید، اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم و رسالت جدید در  سیاست خارجی برای وزارت خارجه تصمیم گرفته شد برای هماهنگی بیشتر یک معاونت اقتصادی ایجاد شود.

وی گفت: طی چند ماه اخیر مباحث زیادی در این باره وجود داشته که نهایتا چارچوب آن مورد تصویب قرار گرفت و در هفته های آینده ممکن است شاهد تشکیل این معاونت باشیم.

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی  در ادامه تأکید کرد: وزارت خارجه مسئول تصدی‌گری در حوزه اقتصادی نیست و وزارت خارجه تنها تسهیل‌کننده همکاری‌های خارجی در بخش اقتصادی و بازرگانی خواهد بود.

وی افزود: قرار است نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌هایی که مردم نیاز دارند کمک حال دولت و بخش اقتصادی باشند و در بخش جذب سرمایه خارجی کمک به اعزام نیروی کار و کمک به یافتن زمینه‌های صادرات  غیرنفتی و هماهنگی بین دستگاه‌های اقتصادی و جلوگیری از رقابت‌های شرکت‌های ایرانی در خارج از کشور فعال باشند. این اقدام باید در برهه فعلی و دولت جدید گام مثبت تلقی شود و امیدواریم با تشکیل این معاونت شامل تلاش بیشتر و کمک به دستگاه‌های ذیربط باشیم.

تشکیل معاونت‌های جدید سیاسی، اقتصادی در وزارت خارجه

قاسمی درباره تغییر ساختار در وزارت خارجه و تلفیق سه معاونت در این وزارتخانه بیان داشت: با توجه به تجارب چند دهه گذشته و نیاز‌های وزات خارجه و کشور در شرایط جدید و در جهان امروز اولویت‌ها می‌تواند دائم جابه‌جا شوند بنابراین تغییرات بر اساس نیازهایی است که احساس می‌شوند. سه معاونت منطقه‌ای اروپا، آمریکا، آسیا، اقیانوسیه، خاورمیانه و شمال آفریقا جای خود را به معاونت سیاسی خواهند داد که به اتفاق معاونت دیپلماسی اقتصادی مجموعه ادارات کل در حوزه دو جانبه کار می‌کنند را مدیریت خواهند کرد که به شکلی زیر نظر وزیر خواهد بود ولی عملا باید با معاونتهای سیاسی و اقتصادی هماهنگ باشند. معاونت بین‌الملل در جای خود  باقی می‌ماند و احتمالا معاونت حقوقی جدا شود. معاونت کنسولی باقی خواهد ماند و ممکن است تنها نامش تغییر کند و دو مرکز سخنگویی و دیپلماسی عمومی و آموزش هم با تغییرات جزئی به کار خود ادامه خواهند داد.

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که با توجه به شروع کار دولت جدید و اولویت‌های سیاست خارجی پیام شما به کشورهای منطقه چیست؟ بیان داشت: پیام ما روشن است. تلاش برای ارتقای روابط با همسایگان و کشورهای پیرامونی و کمک به صلح و ثبات در منطقه از اولویت‌های تعریف شده در وزارت خارجه است. امیدواریم گام‌های بیشتری در این حوزه برداشته شود و تلاش برای حفظ ثبات و امنیت و مبارزه با تروریست از اهداف اساسی ما در دوره جدید است.

نوبت عربستان است که گام‌‌های بیشتری برای بهبودی روابط تهران و ریاض بردارد

وی درباره روابط ایران و عربستان یادآور شد: روابط همیشه دو طرفه است، ما اقدامات لازم در این باره انجام داده‌ایم و امیدواریم عربستان در یک واقع‌بینی بهتر شرایط منطقه را ببیند و آن را تجزیه و تحلیل کند. همواره آمادگی برای کمک به ارتقای روابط کشورهای پیرامونی وجود داشته و فکر می‌کنیم امنیت جمعی و صلح و ثبات برای کل منطقه مهم است و ما امنیت را تنها برای خودمان نمی‌خواهیم.

 سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به این سوال که برای بهبودی روابط ایران و عربستان چه اقداماتی صورت گرفته است گفت: آنچه که طی یک سال گذشته لازم بود از طریق تماس‌ها و طرق مختلف که باید توسط ایران صورت می‌گرفت انجام شده و در زمان لازم می‌توانیم در این باره صحبت کنیم. نوبت عربستان است که گام‌‌های بیشتری بردارد و امیدواریم  به این وضعیت جدید در منطقه برسیم.

قاسمی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر اینکه رئیس جمهور در اظهاراتش در جلسه رأی اعتماد وزرا درباره حقوق شهروندی و پیگیری آن توسط تمامی دستگاه‌ها تأکید کرد، وزارت خارجه در این راه چه اقدامیانجام خواهد داد، اظهار داشت: این موضوعی است که در بخش اداره کل ایرانیان دیده شده و فکر می‌کنم در دولت جدید و وزارتخانه جدید بحث ایرانیان خارج از کشور  بحث اساسی باشد.

 سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: قاسمی درباره اهمیت دیپلماسی رسانه در دولت دوازدهم، بیان کرد: ایرادات و انتقاداتی هست و تنها به وزارت خارجه برنمی‌گردد و مجموعه رسانه ها و دستگاه‌ها در کشور می‌توانند تاثیر گذار باشند.

وی افزود: سفرهای متعددی از کشورهای خارجی به کشور و همینطور برعکس داشته ایم که بخش عمده آن تلاش‌های وزارت ارشاد بود و این موضوعی است که هر قدر روی ان کار شود محدوده مشخصی ندارد و دیپلماسی عمومی می‌تواند کارهایی را انجام دهد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در  پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نماینده آمریکا در سازمان ملل قرار است در این هفته به وین برود و درباره برجام با مقامات آژانس صحبت کند مواضع شما در این باره چیست؟،  اظهارداشت: وظایف آژانس کاملا مشخص و تعریف شده است آنچه که آژانس درباره برجام اعلام کرده حاکی از پایبندی ایران به تعهداتش بود و نقطه ابهامی درباره این سفر وجود ندارد. اما اینکه نمایندگان آمریکا به آژانس رفت و آمد می‌کنند به خود آن‌ها مربوط می‌شود اما اگر بخواهند در خصوص تضعیف برجام تلاش کنند این تلاش بی‌ثمر و بیهوده خواهد بود.

وی تأکید کرد: آژانس با دقت وظایف خود را دنبال می‌کند و با توجه به وضعیت برجام و اینکه این تفاهم چند جانبه است و حمایتی که سایر کشورهای عضو برجام از آن دارند تصور بر این است که تلا‌ش‌های نمایندگان آمریکا در تماس با آژانس نمی تواند چندان مؤثر باشد اگر چه آنان می‌توانند سنگ‌اندازی‌هایی داشته باشند ولی در نهایت فکر می‌کنم تلاشی بیهود است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با توجه به اظهارات وزیر عراق مبنی بر درخواست ریاض از کشور برای میانجی‌گری میان ایران و عربستان و تکذیب این موضوع از سوی مقامات سعودی اظهار داشت: علاقه‌مند نیستم درباره آنچه که وزیر کشور عراق مطرح کرد صحبت کنم اما آنچه که میان ریاض و بغداد در گردش و تبادل بود مسئله‌ای است که به روابط دو کشور عراق و عربستان برمی‌گردد و جمهوری اسلامی علاقه‌مند است که کشورهای همسایه بتوانند روابط حسنه و مستحکم داشته باشند و ما از این موضوع استقبال می‌کنیم اما آنچه در این باره مطرح شد بین ریاض و بغداد بوده و چرایی این اتفاق را باید از مقامات این دو کشور سوال کرد.

قاسمی با اشاره به اظهارات محسنی‌اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه که گفته است وزرات خارجه باید برخی تسهیلات را به دولت‌های خارجی در قبال زندانیان ایرانی ارائه دهد، گفت:‌ این موضوع برایم جدید است چرا که کم و کیف آن را نمی‌دانم اما نمایندگان ما در وزارت خارجه در خصوص زندانیان خارج از کشور برخی تسهیلات را ارائه می‌دهند به ویژه در مواقعی که نیاز است برای آنها وکیل گرفته شود و یا از طریق کانال‌های دیپلماتیک برای آزادی و یا کاهش میزان محکومیت زندانیان تلاش می‌کنند.

وی در ادامه بیان داشت: ارائه این تسهیلات همواره در سیاست‌های وزارت خارجه قرار داشته و در گذشته هم انجام شده است، اما درباره اینکه دولت‌هایی که زندانی ایرانی دارند مبلغی که دریافت می‌کنند، پاسخ مشخصی ندارم باید اطلاعاتی را در این مورد کسب کنم تا بتوانم ارائه دهم.

قاسمی درباره دستور کار ایران در نشست آستانه گفت: امیدوارم آستانه 6 در شهریور ماه بتواند برگزار شود، ما در محور آستانه تلاش‌های پیشین خودمان با دو کشور موثر منطقه در حوزه سوریه را ادامه خواهیم داد و این موضوع یکی از ابزارهای کار آمدی است که می‌تواند در وضعیت سوریه کمک کننده باشد.

وی با بیان اینکه علاقه‌مند نیستم سفر سرلشکر باقری به ترکیه را به مسئله آستانه گره بزنم، اظهار داشت: مجموعه آستانه روند خاصی را طی می‌کند و دستور کار مشخص خود را دارد و امیدواریم که گام‌های بیشتری در این خصوص برداشته شود، ما همکاری‌مان با ترکیه و روسیه را همچنان با جدیت ادامه خواهیم داد.

قاسمی درباره اینکه آیا عملیات نظامی مشترک ایران، روسیه و ترکیه در ادلب صحت دارد، گفت: از حمله سه کشور به نقطه مشخص اطلاعی ندارم این موضوع بحث نظامی است و مربوط به مقامات نظامی کشور می‌شود اگر قرار باشد نظری اعلام شود، از طریق خودشان اطلاع رسانی می‌شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ایران عملیات نظامی جدید در سوریه آغاز کرده است، گفت: مقامات نظامی در روزهای گذشته در این باره اعلام نظر کرده‌اند.

موضوع تغییر نماینده ایران در سازمان ملل مطرح نیست

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که آیا نماینده ایران در سازمان ملل تغییر می‌کند، گفت: من درباره این موضوع اطلاعی ندارم و چنین بحثی مطرح نیست.

قاسمی درباره اینکه آیا موضوع دریافت خسارت ناشی از سقوط هواپیمای ایران از سوی آمریکا و همچنین خسارات مربوط به 28 مرداد توسط آمریکایی‌ها در حال پیگیری است یا خیر، گفت:‌ مباحث زیادی در گذشته در این باره مطرح بوده ولی به نتیجه مشخصی نرسیده است.

وی درباره اینکه عراقچی در نشست شورای اداری اردیبهشت گذشته در استان البرز از ضرورت افتتاح دفتر وزارت خارجه در این استان سخن گفته بود، آیا چنین اقدامی از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفته است یا خیر، بیان کرد: وزارت امور خارجه در تعداد زیادی از مراکز استانها دفتر داریم که به تناسب نوع استان و استقبال صورت گرفته و ارتباط با کشورهای خارجی می‌توانند اقدام کنند. درباره البرز اطلاع دقیقی ندارم.

از روابط کشورهای همسایه‌ با یکدیگر استقبال می‌کنیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اینکه آیا ایران تاکنون از کشوری برای برقراری رابطه با عربستان کمک خواسته است،گفت:‌ سیاست ایران مشخص است ما از هرگونه تحولی که بتواند مسائل فی مابین کشورهای مختلف منطقه را حل کند و مشکلات را کاهش دهد استقبال می‌کنیم. در این جهت هم همواره تلاش کردیم و پیش از این هم اشاره شده که روابط میان ایران و عربستان دو جانبه است. هر دو کشور باید به شرایط خاصی برای کاهش تنش‌ها برسند. دیگران مراجعه کرده‌اند تا در این زمینه گام‌هایی را بردارند. ایران با توجه به سیاست‌های کلان صلح‌جویی خود این موضوع را نقض نکرده است. دولت ریاض باید سعی کند با واقعیت‌های منطقه بیشتر آشنا شود.

دولت کویت از وارد کردن اتهامات نادرست بپرهیزد

وی درباره ادعاهای رسانه‌های کویتی و اتهام پراکنی در خصوص گروه عبدلی و ارتباط ‌آنان با ایران، اظهار داشت: این اولین باری است که رسانه‌های کویتی به انتشار اخبار بی‌ربط می‌پردازند و پس از آن هم دروغ آنان مشخص می‌شود. در این مورد هم در گذشته اعلام کردند گروهی به ایران فرار کردند اما دولت کویت اعلام کرد این گروه در کویت بوده و دستگیر شده‌اند. دولت کویت باید با توجه به مکانیسم‌های خود برای جلوگیری از این اتهامات اقدام کند.

عذرخواهی نماینده خرمشهر از ظریف

قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه واکنش وزارت خارجه به بداخلاقی نماینده خرمشهر در مجلس به ظریف، گفت:‌ ظریف و وزارت خارجه طی چهار سال گذشته بسیار اخلاق مدار و صبور بوده‌اند. ظریف ناملایمات را به راحتی تحمل می‌کند و منافع ملی را به برخی بداخلاقی‌های نابجا ترجیح می‌دهد. نماینده مربوطه از ظریف دلجویی و عذرخواهی کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ادعای کیسینجر درباره اینکه جهان در دوره پسا داعش شاهد ظهور امپراطوری ایران در منطقه خواهد بود و همچنین تناقض‌گویی‌های آمریکایی‌ها درباره اینکه ایران بر هم زننده امنیت منقطه‌ای است گفت: سیاست ایالات متحده همواره همینطور بوده و استانداردهای دوگانه آنان بحث جدیدی نیست. تناقض‌گویی‌های آمریکایی‌ها درباره ایران و اتهاماتی که مطرح می‌کنند نابه‌جا و غلط است و خودشان می‌دانند چه کشورهایی در منطقه مقابل تروریسم ایستاده است. 

وی تأکید کرد: اگر تلاش‌های ایران نبود قطعا اتفاقاتی که در حوزه کشورهای اروپایی رخ داد بسیار بیشتر از این‌ها بود. تلاش‌های ایران برای مبارزه  با داعش بسیار روشن است ایران کشوری مقتدر است و نیاز به اعتراف کیسینجر نیست ایران با ظرفیت‌های خدادادی و نیروهای انسانی می‌تواند آینده روشنی داشته باشد این سخنان از سر حسن نیت مطرح نمی‌شود و می‌تواند با هدف ایران‌هراسی صورت گیرد لذا باید در این موارد توجه ویژه داشت.

تأکید ایران و ترکیه بر تمامیت ارضی سوریه و عراق

قاسمی در ادامه اظهارات خود گفت: آنچه در مذاکرات ایران و ترکیه وجود دارد تأکید بر تمامیت ارضی سوریه و عراق است. ایران و ترکیه در این باره اتفاق نظر دارند.

وی با  اشاره به اهمیت روز مساجد گفت: در اکثر  پایتخت‌های جهان مساجد متعددی وجود دارد و نمایندگی‌های ما گردهمایی مسلمانان را همواره مد نظر دارد و در ایام خاص مراسم‌های ویژه‌ای برگزار می‌شود. مساجد کانون‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرند و باید به هم‌گرایی مسلمانان توجه کرد، امیدواریم مساجد در آینده بتوانند نقش وحدت‌زایی را بین جوامع مسلمانان داشته باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به موضوع تولید و قاچاق مواد مخدر از افغانستان، اظهار داشت: در چند دهه گذشته همواره این بحث میان ایران و افغانستان و اتحادیه اروپا مطرح بوده، کمیته‌های مشخص در مقاطع مختلف در این باره کار کرده‌اند و وزارت خارجه هم تلاش زیادی را انجام داده است. آنچه درباره ایران و افغانستان و موادمخدر مطرح است را در حوزه بین‌الملل با سایر کشورها دنبال می‌کنیم و امیدواریم در دولت جدید با کمک سایر قوا اقدامات اساسی تری در این  زمینه به وجود بیاید.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۶
حرف سردار باقری حرف اکثریت مردم ایران است سرداران ما و راهنمایی آنها نبود که داعش تا وسط اقلیمک شما خیمه زده بود
آخرین اخبار