کم‌خوابی زنگ خطر پنهان گرفتن تصمیم‌های اشتباه

کم‌خوابی سبب آسیب به سلامت انسان می‌شود و حتی می‌تواند بر تصمیم گیری‌های مهم زندگی تاثیر گذاشته، زندگی فرد را خراب کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ براساس جدیدترین پژوهش‌ها کم خوابی سبب تصمیم گیری‌های اشتباه درافراد می‌شود.

پژوهش‌ها نشان داده است افرادی که در طول شبانه روز کمتر از ۵ ساعت می‌خوابند بیشتر از دیگران تصمیم‌های اشتباه می‌گیرند و چه بسا این تصمیم‌ها باعث شکست و ناکامی آنها، اطرافیان و حتی مردم دنیا شود.

کارشناسان آمریکایی اعلام کرده اند رئیس جمهور این کشور، دونالد ترامپ در طول شبانه روز حداکثر چهار الی پنج ساعت می‌خوابد که این سبب تصمیم گیری‌های عجیب و حتی پراشتباه او درسطح سیاست داخلی و جهانی شده است.

دست کودک دوساله بنگلادشی سه کیلو شد+ تصاویر

کم‌خوابی زنگ خطر پنهان گرفتن تصمیم‌های اشتباه

محققان این یافته‌ها را با تحقیق بر روی ساعت خواب تعدادی از سیاستمداران، بانکداران و کارآفرینان و بررسی تصمیم‌های کاری مهم آن‌ها بدست آورده‌اند.

کم خوابی به دلیل بروز دگرگونی‌های خطرناک در مغز و تخلیه نشدن سموم از سلول‌های مغزی سبب تصمیم‌گیری اشتباه و پرریسک در افراد می‌شود.

از جمله دیگر سیاستمداران مشهور دنیا که تنها ۴ ساعت در شبانه روز استراحت می‌کرد، مارگارت تاچر نخست وزیر پیشین انگلستان است که درسال‌های پایانی عمر به بیماری آلزایمر مبتلا شد.

کارشناسان دریک آزمایش همسو بر روی ۱۴ فرد داوطلب بزرگسال در رده سنی ۱۸ الی ۲۸ سال، آن‌ها را از نظر توان عملکرد ذهنی مورد بررسی قرارداده اند. دراین تحقیق آن‌ها شب‌ها کم استراحت کرده و روز‌ها به انجام معامله‌های تجاری غیرواقعی پرداخته‌اند.

در روز‌های پایانی آزمایش به شدت عملکرد ذهنی داوطلبان کم شده و تصمیم‌های اشتباه گرفته اند و این نشان دهنده نقش مهم میزان ساعت خواب بر کارایی ذهن است.

کارشناسان کم خوابی سیاستمداران و اقتصاد دانان را بر بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸ موثر می‌دانند و بر این اساس به افراد توصیه می‌کنند برنامه‌ریزی منظمی برای نتظیم ساعت خواب خود داشته باشند و هر روز به میزان هفت الی هشت ساعت استراحت کنند تا سلامت جسمی و روحی بهتری بدست آورند و کارایی ذهنی آن‌ها بالاتر رود.

دست کودک دوساله بنگلادشی سه کیلو شد+ تصاویر

کم خوابی زنگ خطر پنهان گرفتن تصمیم‌های اشتباه

بررسی‌ها نشان داده است کم خوابی به دلایلی، چون نگرانی، استرس، نارضایتی، بی انگیزگی، افسردگی، ابتلا به برخی بیماری‌ها، مصرف دارو، رژیم غذایی نامناسب، وجود نور و صدا در محیط خواب، افزایش سن و مواردی از این دست رخ می‌دهد و مسبب ابتلا به بیماری‌هایی، چون آلزایمر، فشارخون بالا، کم شنوایی، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی است.

اگر فردی دچار کم خوابی و بدخوابی است باید برای درمان این اختلال به پزشک مراجعه کند، زیرا بدخوابی بر کیفیت زندگی افراد اثر منفی می‌گذارد.

این یافته‌ها حاصل تحقیق دانشمندان دانشگاه زوریخ بوده و در مجله مغز و اعصاب (Annals of Neurology) به چاپ رسیده است.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار