رئیس اتحادیه صنف عطاران یزد:

نوسانات در قیمت برخی گیاهان دارویی در یزد

رئیس اتحادیه صنف عطاران یزدگفت : خشکسالی‌های متعدد و نوسانات نرخ ارز، قیمت برخی گیاهان دارویی را افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛مهدی شکوری رئیس اتحادیه صنف عطاران یزد گفت: خشکسالی‌های متعدد و نوسانات نرخ ارز، قیمت برخی گیاهان دارویی را افزایش داده است.

مهدی شکوری  با اشاره نوسانات موجود در قیمت برخی گیاهان دارویی، گفت: به دلیل خشک‌سالی‌های متعدد و درنتیجه آن کمبود محصول شاهد افزایش قیمت برخی از اقلام بوده‌ایم؛ لیکن به‌طورکلی تغییرات چندانی احساس نمی‌شود.

وی در ادامه با اشاره به وارداتی بودن بالغ‌بر 50 درصد اقلام در این صنف، اظهار داشت: طبیعتاً قیمت اقلام بستگی به نوسانات قیمت دلار داشته و افزایش قیمت دلار موجب افزایش قیمت اقلام می‌شود.

رئیس اتحادیه صنف عطاران یزد در خصوص اینکه مردم از درمان‌های شیمیایی سرخورده شده‌اند، یادآور شد: سرخوردگی افراد موجب روی آوردن آن‌ها به سمت گیاهان دارویی شده است درحالی‌که سطح آگاهی مردم در این رابطه پایین بوده است؛ لذا مسئولینی که دغدغه سلامت مردم را دارند باید تلاش کنند تا بر سطح آگاهی‌های مردم در این زمینه افزوده‌شده و از عواقب آن جلوگیری شود.

شکوری در ادامه افزود: یک عده سودجو نیز در این حرفه واردشده و از باورهای مردم سوءاستفاده می‌کنند و براین اساس سود کلانی را به جیب زده و حیثیت و وجهه این صنف را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند.

این مقام مسئول بابیان رشد قارچی در صنف عطاران، تصریح کرد: تاکنون حدود 15 واحد بدون پروانه شناخته‌شده است لذا در تلاش هستیم که آن‌ها نیز پروانه دار شده و در صورت عدم رعایت قانون اخطارهایی به آن‌ها ابلاغ‌شده و با برخورد مواجه خواهند شد.

وی در ادامه اذعان کرد: در حال حاضر 250 واحد پروانه دار در شهرستان‌های یزد و زارچ وجود داشته که حدود 700 الی 800 نفر در این عرصه در حال فعالیت هستند.

رئیس اتحادیه صنف عطاری با عنوان تأثیرات تورم و خشک‌سالی برافزایش قیمت و کاهش کیفیت اقلام صنف عطاری، تصریح کرد: جنس‌های عطاری تابع اول و آخر فصل بوده است به‌عنوان‌مثال گل‌گاوزبان از نیمه فروردین‌ماه به بازار می‌آید و تا اواسط تیرماه موجود است و پس‌ازآن در انبارها نگه‌داری می‌شود، لذا این عامل نیز خود بر قیمت اجناس تأثیرگذار است.

شکوری با اعلام افزایش قیمت در گل‌گاوزبان، تأکید کرد: به دلیل خشک‌سالی‌های موجود و بالا بودن هزینه‌های برداشت این محصول، با افزایش قیمت آن مواجه هستیم.

این مقام مسئول با برشماری برخی از تخلفات موجود در این عرصه، عنوان کرد: قوانین ما بازدارنده نبوده و مدت‌زمانی که برای رسیدگی به پرونده‌های قضایی طول می‌کشد از قاطعیت و باز دارندگی آن کم می‌کند.

وی با تأکید بر ضعف مدیریت اجرایی قانون و عواقب ناشی از آن، خاطرنشان کرد: به دلیل ارتباط مستقیم این حرفه با سلامتی مردم لیکن با حساسیت زیادی روبرو هستیم و متخلفینی که در این عرصه مرتکب جرم می‌شوند مدیون سلامت مردم هستند.

رئیس اتحادیه صنف عطاری نداشتن متولی و تداخل صنفی با حوزه پزشکی را از معضلات این عرصه برشمرد و تصریح کرد: مردم هیچ‌چیز را بدون دلیل و منطق نپذیرند و برای استفاده از داروهای گیاهی اطلاعات کافی را کسب نموده و به همه افراد اعتماد نکرده و به سابقه شغلی آن‌ها توجه داشته باشند.

شکوری در پایان بابیان اینکه عطاری میراثی است که از گذشتگان به ارث رسیده است،عنوان کرد: از مسئولین درخواست حمایت بیشتر را داشته و اینکه به واحدهای صنفی بهاء داده و اگر در این امر کوتاهی شود و حفاظت‌های لازم صورت نگیرد خیانت‌درامانت شده است، لیکن باید به معنای واقعی حمایت و پاسداری شده و این میراث گران‌قدر را به آیندگان تحویل دهیم.

انتهای پیام/ی

رشد قارچی  در صنف عطاران 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.