کاهش 11.5 درصدی آمار زایمان سزارین در استان اردبیل

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از کاهش 11.5 درصدی آمار زایمان سزارین در استان اردبیل خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، قدرت اخوان اکبری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیان داشت: بسته دوم طرح تحول، ترویج زایمان طبیعی بود که پس از اجرای طرح تعداد ۳۹ هزار و ۷۴۲ زایمان به صورت طبیعی انجام شده و ما شاهد کاهش ۱۱.۵ درصدی سزارین در استان بودیم.

وی با اشاره به دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در این استان تاکید کرد که بدون تردید این حرکت جهادی با اصلاحات و رفع موانع متوقف نشده و تداوم خواهد یافت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: طرح تحول نظام سلامت به دنبال سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری با رویکرد خدمت رسانی بی منت به مردم بویژه اقشار آسیب پذیر جامعه برنامه ریزی شده است.

اخوان اکبری به بسترهای قانونی این طرح اشاره کرد و افزود: این برنامه بزرگ و ارزشمند جزو کارنامه های موفق نظام جمهوری اسلامی در دولت تدبیر و امید با پشتوانه قانونی در مجلس شورای اسلامی قابلیت اجرایی به خود گرفت.

وی به جذب نیروهای مورد نیاز از ابتدای طرح تحول اشاره کرد و افرود: تعداد هزار و ۷۰ نفر نیروی انسانی مورد نیاز در بخش بهداشتی درمانی و سایر بخش های دانشگاه با اخذ مجوز استخدام شدند که بخش عمده ای از این نیروها جذب و مابقی در حال به‌کارگیری می باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به ماندگاری پزشکان و افزایش دسترسی مردم به خدمات درمانی و همچنین پزشکان مقیم در بیمارستان ها و در مناطق محروم اشاره کرد و متذکر شد: فعلا ۷۹ نفر پزشک متخصص در اقصی نقاط استان مشغول ارائه خدمات هستند و تعداد ۴۲ پزشک متخصص و فوق تخصص در رشته های قلب و عروق، داخلی، اطفال، زنان و زایمان، بیهوشی، جراحی عمومی، ارتوپدی و طب اورژانس به صورت مقیم در بیمارستان های استان اقامت دارند.

اخوان اکبری با اشاره به یکی از اقدامات مهم و ارزشمند طرح تحول سلامت تاکید کرد: راه انداری و ایجاد ۱۸ فقره کلینیک تخصصی و فوق تخصصی عصر در اقصی نقاط استان اردبیل از برکات این طرح و در راستای ایجاد امکانات و خدمات رسانی است.

به گفته وی این کلینیک ها با حضور ۱۹۴ پزشک متخصص و فوق تخصص و با دریافت مبلع پنج هزار تومان بیماران را ویزیت می کنند که همین امر باعث شده در ۹ ماهه امسال بالغ بر ۶۳۰ هزار بیمار در این کلینیک ها ویزیت شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به اهم نتایج حاصله از احیای طرح تحول در حوزه سلامت استان اشاره کرد و ادامه داد: این طرح که از اردیبهشت ماه سال ۹۳ آغاز شده ثمرات بی بدیلی به همراه داشته، چنانچه امروز شاهد رضایت مندی ۹۱ درصدی مردم در مراکر درمانی استان هستیم.

اخوان اکبری با اشاره به گام های تعریف شده در بسته های طرح تحول متذکر شد: در بسته اول با اجرای این طرح شاهد کاهش پرداختی قابل ملاحظه از سوی بیماران بودیم، بگونه ای که این رقم از ۳۳ درصد قبل از اجرای طرح در مجموع به ۷٬۵ درصد رسیده است.

وی با اشاره به پرداختی 5 درصدی مراجعان روستایی و ۱۰ درصدی مراجعان شهری در مراکر درمانی دولتی در قالب این طرح یادآور شد: افرایش بار مراجعات بیماران بستری در بیمارستان های تحت پوششی دانشگاه نیز به ۱۶.۸۵ درصد و در اورژانس ها به ۲۳.۹۲ درصد رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت را از ابعاد دیگر طرح برشمرد و اضافه کرد: با توجه به اینکه رویکرد حوزه بهداشت و سیاست گزاری های وزارت بهداشت پیشگیری از بیماری ها است، هدف گذاری این طرح در حوزه بهداشت بسیار مهم و حایز اهمیت بود.

اخوان اکبری ادامه داد: در این راستا علاوه بر افزایش و احداث چندین مرکز جامع خدمات سلامت، پایگاه و خانه بهداشت در طول اجرای طرح تحول، قرارداد ۹۶ واحد بهداشتی در مناطق شهری و روستانی طی توافق سه جانبه با وزارت بهداشت، استانداری و دانشگاه منعقد شده که از این تعداد هم اکنون ۶۹ واحد با بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال تکمیل هستند.

وی اجرای برنامه پزشک خانواده را از دیگر خدمات طرح تحول بهداشت برشمرد و یادآور شد: براین اساس برنامه پزشک خانواده در ۸۶ مرکز روستایی و شهری زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت در حال اجرا است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اجرای برنامه خدمات نوین سلامت برای کل جمعیت تحت پوشش استاں شامل خطرسنجی، ارزبابی سرطان پستان، اختلال روان سنجی و...، تشکیل پروندہ الکترونیک سلامت برای ۱۰۰ درصد جمعیت، افرایش تعداد اقلام دارویی برنامه روستایی از ۲۷۰ مورد به ۴۳۶ قلم و راه اندازی سامانه سیب و کسب مقام اول در کشور را از دیگر برکات این طرح برشمرد.

انتهای پیام/ح

اجرای طرح تحول سلامت در استان اردبیل

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.