
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، مجله تایم در گزارشی با بررسی اظهارات دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در اجلاس داووس نوشت: در سالهای اخیر گردهمایی اواخر ژانویه بزرگان سیاسی، تجاری و مالی دنیا در داووس اغلب تحت تاثیر یک چهره یا رویداد قرار داشته است. در اوایل سال 2002 این اجلاس تحت تاثیر حملات 11 سپتامپر بود و به نظر میرسد امسال دونالد ترامپ سوژه داووس 2018 بود.
هر ساله جهانیسازی به عنوان یک موضوع مهم در اجلاس داووس مدنظر قرار میگیرد، زیرا این پدیده منافع بسیاری برای شرکتکنندگان در داووس در پی دارد. با اندک استثنائاتی، بیشتر افراد حاضر در اجلاس داووس افراد تحصیلکرده، ثروتمند و موفق هستند. دنیای این افراد مملو از فرصتهاست.
اما ترامپ در حالی در داووس شرکت کرد که مخالف تجارت آزاد و مهاجرت و خواهان بازگشت پناهندگان به خانههایشان است، مسئله تغییر اقلیم را انکار میکند، توافق هستهای ایران را قبول ندارد، با رسانهها سر جنگ دارد و زبان وی آمیخته با نژادپرستی است.
دونالد ترامپ، چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا، جهانیسازی را در تضاد با منافع رفاهی و امنیت داخلی این کشور و تهدیدی مستقیم برای حاکمیت واشنگتن میداند. وی معتقد است که هزینههای رهبری آمریکا به مراتب بیشتر از منافع آن است.
ترامپ در اجلاس امسال تلاش کرد تا شرکتکنندگان در داووس را متقاعد کند نسبت به تهدید چین، روسیه و کره شمالی اعلام خطر کنند و نیز از به رسمیت شناختن اورشلیم (قدس) به عنوان پایتخت اسرائیل به طور یکجانبه از سوی آمریکا دفاع کنند. وی همچنین در موضوع مهاجرت بیش از پیش بر امنیت آمریکا تاکید کرد.
اما واقعیت این است که برخی از این موارد هرچند فاصله زیادی با جهانیسازی دارند اما از شانس زیادی برای عملی شدن برخوردارند. به نظر میرسد جهان امروز باید بیشتر واقعبین باشد. حاضران در اجلاس داووس لازم است این مسئله را بپذیرند که برخی از مسائل عنوان شده از سوی ترامپ ممکن است درست باشند.
همچنین اجلاس داووس باید بسیاری از افرادی را در دنیا مورد توجه قرار دهد که به خاطر متاثر شدن زندگیشان از جهانی سازی و مدرنیته شدن هراس دارند. میلیونها فرصت شغلی در سالهای آتی به خاطر فناوریهای جدید از بین خواهد رفت. از سوی دیگر مشاغل جدید نیازمند مهارت و آموزشهای تازه هستند. شاید لازم باشد شرکتکنندگان در داووس مخارج بیشتری را صرف تامین بودجه آموزشهای عمومی کنند.
نخبگان حاضر در اجلاس داووس لازم است تا برای پیشبرد اهداف جهانی رویکرد واقعبینانهای را در پیش بگیرند. سازمان ملل مهمترین نقش را با توجه به ظهور گروههای خطرناک منطقهای همانند داعش برعهده دارد. همچنین لازم است تا تعادل قدرت در درون اتحادیه اروپا تغییر کند و از بروکسل به سمت کشورهای عضو تغییر یابد. به طوری که این دولتها بتوانند کنترل بیشتری بر مرزهای خود داشته باشند، قراردادهای تجاری را جدیتر اجرا کنند، هزینههای دفاعی بیشتری را صرف کنند و اقدامات بیشتری را در قبال خطر هستهای کره شمالی در پیش بگیرند.
با این حال، شاید لازم است ترامپ واقعیت جهانیسازی را بپذیرد. در بسیاری از ابعاد، جهانیسازی یک انتخاب نیست بلکه یک واقعیت است. آمریکا با صرف هزینه قابل توجه میتواند مرزهای خود را بر روی تجارت آزاد و ورود افراد ببندد. اما نمیتواند از ورود ویروسهای کامپیوتری، ویروسهای بیولوژیک یا گازهای گلخانهای و اثرات تغییر اقلیم جلوگیری کند. همچنین این کشور نمیتواند در برابر حملات موشکی یا تروریستها آسیب ناپذیر باشد.
انتهای پیام