انجام پنج هزار نمونه برداری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در سیستان و بلوچستان

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: امسال بیش از پنج هزار و ۶۹۲ مورد نمونه برداری نظارتی به منظور ردیابی ویروس آنفلوانزای فوق حاد طیور در این استان انجام شده است.

دکترمهدی حسینی مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: براساس نمونه برداری‌های انجام شده تا کنون هیچ موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور در سیستان و بلوچستان مشاهده نشده است.

وی پایش طیور صنعتی و طیور بومی، برگزاری دوره‌های آموزشی بیماری آنفلوانزا با همکاری اداره ترویج سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان برای مرغداران، آموزش چهره به چهره درباره بیماری و ارائه مهمترین راه‌های پیشگیری به وسیله اکیپ‌های واکسیناسیون ادارات شهرستان و مکاتبه با اداره کل محیط زیست و درخواست ممنوعیت صید و شکار پرندگان مهاجر را از جمله مهمترین اقدامات دامپزشکی این استان برای مقابله با آنفلوانزای فوق حاد طیور ذکر کرد.

مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: درخواست تشکیل اکیپ‌های مشترک با محیط زیست و تشدید مراقبت فعال در بازدید‌های میدانی از تالاب‌ها و زیستگاه‌های پرندگان مهاجر، تشدید اقدامات نظارتی بر کامیون‌ها و خودرو‌های حمل طیور و فرآورده‌های آن، پیگیری قضایی خودرو‌های متخلف حمل طیور و فرآورده‌های آن، ابلاغ تشدید اقدامات بهداشتی قرنطینه‌ای از طریق ادارات دامپزشکی به واحد‌های صنعتی طیور و مکاتبه با فرماندهی نیروی انتظامی و درخواست توقف تردد خودرو‌های حمل طیور زنده کود مرغی و سایر فرآورده‌های مرتبط که فاقد مجور حمل بهداشتی قرنطینه‌ای است از دیگر اقدامات در این حوزه بوده است.

حسینی اضافه کرد: با وجود هم مرز بودن سیستان و بلوچستان با کشور‌های پاکستان وافغانستان هیچ گونه مجوزی برای واردات پرندگان از آن کشور‌ها صادر نشده است.

وی از شهروندان درخواست کرد تا ضمن صید و شکار نکردن پرندگان مهاجر از تماس پرندگان زینتی و طیور بومی خود با پرندگان آزاد جلوگیری کرده و گزارش هر گونه تلفات غیر عادی در پرندگان وحشی و طیور بومی را به ادارات دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.

 آنفلوانزای پرندگان یک بیماری طیور است که گونه‌های زیادی از پرندگان اهلی و وحشی را مبتلا و باعث تلفات شده است، ولی در عین حال در برخی از گونه‌های پرندگان به ویژه پرندگان آبزی می‌تواند بدون ایجاد علایم بالینی آن‌ها را به مخزن ویروس تبدیل کند.

با توجه به اهمیت اقتصادی و بهداشتی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، اجرای اقدامات امنیت زیستی و قرنطینه‌ای به منظور پیشگیری از این بیماری اجتناب ناپذیر است.

انتهای پیام/ع

نمونه برداری از آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در استان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.