دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه؛

آمادگی دستگاه قضایی در استفاده از مجازات جایگزین حبس برای ترمیم جنگل ها

دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه خواستار تدوین دستورالعمل پیشگیری از تحریق و تخریب در عرصه‌های منابع طبیعی استان شد.

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ محمدحسین صادقی  دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه  در نشست با مدیر کل و معاونین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه که به مناسبت هفته درختکاری برگزارشد، با بیان اینکه درخت در فرهنگ ایرانی نماد پویایی، حیات و سرزندگی است و سبزه در سفره نوروز ایرانی یک جایگاهی دیرینه و ارجمند دارد، اظهار کرد: خداوند بهشت موعود وجنات عدن را با درختان درهم تنیده که در زیرآن نهرها جاری است توصیف می کند.

وی ادامه داد: با کارهای خوبی که در سال های اخیر انجام شده طبیعت دوستی و لزوم حفاظت و صیانت از آن در بین مردم ما بتدریج درحال تبدیل شدن به یک فرهنگ وجزیی از منش اجتماعی جامعه است.

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه با تاکید براینکه تعرض و دست اندازی های به منابع طبیعی همه از یک نوع نیستند، افزود: برخی از متعرضان به منابع طبیعی افرادی هستند که در پوشش اجرای طرح و پروانه بهره برداری تصرفات خود را برخلاف قانون به اراضی مجاور توسعه می دهند. شناسایی این دسته از افراد ومقابله با زیاده خواهی آنان یک اولویت است باشد.

صادقی بر لزوم ترسیم خط تنسیق و جداسازی اراضی منابع طبیعی از کشاورزی تاکید کرد و گفت: در واگذاری یا اجاره اراضی ملی برای اجرای طرح ها توجیه کارشناسی، رعایت مصالح عمومی منطقه اجتناب از ایجاد انحصار باید موردتوجه باشد.

صادقی متذکر شد: افرادی که به قصد تحصیل منفعت، قطع درختان را برای تهیه زغال به عنوان شغل و منبع درآمد برگزیده اند شاید به ارزش واقعی درختان بلوط و نقش جنگل در اکوسیستم منطقه آگاهی ندارند.

وی ادامه داد: در این راستا باید روستاهایی که بیشتر در زمینه تهیه ذغال از ذخایر جنگلی فعالیت می کنند شناسایی شوند و ضمن برخورد قضایی بازدارنده، طرح جامع پیشگیرانه ای در این خصوص با همکاری سایر دستگاه های تصمیم گیرنده تدوین شود، ازجمله برای حل مشکل معیشت و اشتغال در روستاهای موصوف اتخاذ تدابیر ویژه نمود.‌

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه همچنین به موضوع لزوم بازیابی و ترمیم جنگل های تخریب شده نیز اشاره کرد: برای ترمیم جنگل های تخریب شده و یا درختکاری، دستگاه قضایی آمادگی دارد از ظرفیت تاسیس مجازات جایگزین حبس و نیز زندانیان برای کار برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز استفاده کند.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص اراضی خلع ید شده انتظار می رود با تقویت نظارت ها بازگشت این اراضی به منابع طبیعی و رصد مستمر موضوع برای جلوگیری تصرف مجدد یک اولویت راهبردی تلقی شود .

مدعی العموم کرمانشاه به موضوع حریق در جنگل‌های استان کرمانشاه پرداخت و افزود: هر ساله بخشی از توان بخش های مسئول در منابع طبیعی و دستگاه های امدادی و دادسرا معطوف به موضوع مهار و اطفاء حریق در جنگل های استان می شود که باید در این رابطه آسیب شناسی شود کدام مناطق بیشتر در معرض حریق می باشند و عوامل خطرساز ، تسهیل کننده یا تشدید کننده ی محیطی کدام ها هستند.

وی با تاکید براینکه به روز رسانی تجهیزات مهار آتش، استفاده از ظرفیت سمن ها، افزایش سرعت عمل وحضور در محل و شناسایی نقاط آسیب پذیر باید محور توجه باشد، گفت: مدیر کل منابع طبیعی استان با تشکیل کارگروهی متشکل از قضات ویژه رسیدگی به پرونده های منابع طبیعی و کارشناسان وصاحب نظران در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست پیش از شروع فصل گرما دستورالعمل پیشگیری از حریق در عرصه های جنگلی ومنابع طبیعی را تدوین وارایه نمایند .

وی همچنین عنوان کرد: پرونده های قضایی منابع طبیعی که در دادگستری درجریان رسیدگی واقدام هستند باید به دقت ارزیابی شود تا معلوم شود رسوب پرونده ها چه مقدار و در کدام مرحله بیشتر است و علت آن چیست. به عبارت دیگر توقف پرونده از زمان تنظیم گزارش جنگلبان تا خاتمه اجرای حکم چه بازه زمانی را طی می کند.

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه در پایان با بیان اینکه هر دستگاهی علاوه بر تلاش برای ارتقاء جایگاه سازمانی باید سرمایه های اجتماعی خود را نیز افزایش دهد، یادآور شد: مدیران بانظارت دایمی و پایش های مستمر درون دستگاهی به منظور شناسایی به موقع آسیب ها و پیشگیری از لغزش ها و اجتناب از غمض عین از خطاها اعتماد عمومی را به این ترتیب افزایش داده و دامنه نارضایتی مردم را با تمام توان کاهش دهند.

انتهای پیام/ز

 

باید قبل از شروع  فصل گرما دستورالعمل پیشگیری از حریق جنگل ها تدوین شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار