دستاوردهای ورزش زنان در سالی که گذشت

سال 96 در حالی به پایان رسید که حوزه ورزش زنان و دختران کشور با تلاش مسئولان دولت تدبیر و امید وارد فاز جدیدی از تحرک و پویایی شده است.

به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از  پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، افزایش سهم ورزش در تامین سلامت و تندرستی بانوان، افزایش سهم ورزش در اوقات فراغت بانوان، افزایش سهم ورزش زنان در صیانت از حجاب و عفاف، افزایش سهم ورزش در عزت و اقتدار ملی و دیگر دستاوردها در عرصه مدال آوری ازجمله اهدافی بود که معاونت ورزش زنان جمهوری اسلامی ایران در یک سال پیگیری به نتایج بسیار خوبی نیز دست پیدا کرد.

آن چه که در ذیل می خوانید تلاش یک ساله خانواده بزرگ ورزش کشور برای رونق بخشی به ورزش زنان در ابعاد مختلف است.
این معاونت با اجرای طرح ملی " فراغت با ورزش " با هدف افزایش سهم ورزش در فراغت بانوان شاغل و غیرشاغـل، اجرای طرح ملی" سنجش قامت و حرکت ویژه زنان و دختران روستایی "، اجرای برنامه ملی " 30 دقیقه تا نشاط و تندرستی "، اجرای تدوین طرح جامع نظام تندرستی, نشاط و شادابی اجتماعی در قالب سند ملی تحکیم بنیان خانواده، شناسایی و ساماندهی اماکن ورزشی ویژه بانوان وسایر اماکن ورزشی در استان های کشور با هدف اصلاح مدیریت بهره­وری برای ورزش بانوان واجرای طرح غربالگری سلامت و تندرستی بانوان شاغل در حوزه ستادی توانسته گام موثری در حوزه تامین سلامت و تندرستی بانوان بردارد.


معاونت امور بانوان همچنین در حوزه افزایش سهم ورزش در اوقات فراغت زنان طی سالی که گذشت، طراحی واجرای جشنـواره همـگانی و تفریحی پیرامیدهای ورزشی، طراحی و اجرای جشنواره فرهنگی ورزشی «دا» ، طراحی و اجرای جشنواره فرهنگی ورزشی 30 دقیقه تا نشاط وتندرستی، برگزاری جشنواره و رویدادهای ورزشی خانوادگی در سطوح مختلف شهری و روستایی، توسعه و تعمیم ورزش کارکنان در دستگاه های مختلف با اجرای جشنواره فراغت با نشاط با ورزش، مناسب سازی اماکن ورزشی ومدیریت برگزاری رویدادهای ورزشی برای حضور بانوان به عنوان تماشاگر با هدف افزایش مشارکت خانواده هادرفعالیت های فرهنگی – ورزشی وایجاد نشاط وشادابی درجامعه را در دستورکار خود قرار داد.

ساماندهی لباس تخصصی بانوان ورزشکار، تدوین و اجرای برنامه های ترویجی و نظارتی، تدوین منشور عفاف و حجاب در ورزش و ساماندهی مدیریت تیم های ملی بانوان باهدف ترویج مدیریت اسلامی بر ورزش زنان از جمله مواردی است که در طول یک سال افزایش سهم ورزش بانوان در صیانت از عفاف و حجاب را به همراه داشته است.

افزایش سهم ورزش در عزت و اقتدار ملی از مهم ترین اقداماتی بود که معاونت امور زنان وزارت ورزش و جوانان توانست گام های موثری در این خصوص بردارد.

آمایش سرزمینی ورزش بانوان به تفکیک استان های کشور، افزایش مجوز حضور بانوان محجبه در رویدادهای بین المللی ورزشی از طریق دیپلماسی فعال( پذیرش پوشش بانوان در رشته بسکتبال بعد از 37 سال ، ابداع رشته کشتی کلاسیک بانوان ، ورزش های سه گانه و .... ) کسب کرسی های بین المللی ورزشی توسط بانوان با هدف افزایش مشــارکت بـانوان در مجامع بین­المللی (TAFISA , IWAS , AFC , FIFA , ...... ) از جمله این موارد است.

همچنین این معاونت با توانمند سازی بانوان برای کسب کرسی های بین المللی ورزشی، ایجاد ظرفیت و امکان قانونی برای عضویت بانوان در کمیسیون ها , شوراها و کمیته های ستادی و استانی، برگزاری دوره های آموزشی توانمند سازی با رویکرد تربیت عوامل فنی و اجرایی تیم های ملی ورزش بانوان، تمهید مقدمات برای ارتقاء ساختار سازمانی تثبیت جایگاه حقوقی بانوان در هیات رئیسه و ارکان فدراسیون در اساسنامه پیشنهادی فدراسیون های ورزشی توانسته سهم بسزایی در عزت و اقتدار ملی ایفا کند.

تدوین و اجرای برنامه های توانمندسازی نیروهای متخصص ورزش بانوان با رویکرد افزایش تصدی گری مدیریت زنان در سازمان های مختلف ورزشی اعم از ادارات کل / فدراسیون ها / هیأت ها و باشگاه های ورزشی نیز از جمله این موارد است.

دستاوردهای حوزه ورزش زنان به همین جا ختم نمی شود؛ پذیرش لباس تخصصی بانوان در رشته بسکتبال بعد از 37 سال از سوی فدراسیون جهانی ( FIBA )، کسب سهمیه المپیک زمستانی 2018 کره جنوبی در رشته اسکی _آلپاین، کسب سهمیه المپیک زمستانی 2018 کره جنوبی در رشته اسکی (صحرا نوردی)، کسب عنوان برترین ورزشکار معلول تیراندازی با کمان جهان در سال 2017، کسب سهمیه پارالمپیک زمستانی در رشته اسکی نابینایان، کسب سهیمه پاراالمپیک زمستانی در رشته اسکی نابینایان از جمله افتخاراتی بود که بانوان ورزشکار ما در سالی که گذشت با تلاش خود کسب کردند.

کسب سهمیه المپیک نوجوانان 2018 آرژانتین در رشته تیراندازی با کمان، کسب سهمیه المپیک جوانان 2018 آرژانتین در رشته قایقرانی، کسب مدال برنز در رشته کاراته در مسابقات لیگ جهانی امارات، کسب مدال برنز کاتای تیمی رشته کاراته در مسابقات لیگ جهانی امارات، حضور در مسابقات جهانی تکواندو و کسب اولین مدال در مسابقات جهانی، حضور دراولین دوره مسابقات جام ریاست آفریقا و کسب عنوان قهرمانی در رشته تکواندو را نیز می توان از جمله این موفقیت ها عنوان کرد.


حضور در مسابقات قهرمانی تکواندو نونهالان آسیا و کسب مقام قهرمانی، حضور در مسابقات هنرهای رزمی برای اولین بار در رشته تکواندو، کسب 3 مدال برنز تیمی در مسابقات قهرمانی آسیا سنگ نوردی با میزبانی جمهوری اسلامی ایران، کسب 2 مدال طلا و نقره در مسابقات قهرمانی آسیا سنگ نوردی، کسب 6 مدال طلا، 8 مدال نقره ، 8 مدال برنز در مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی باکو، کسب 6 مدال طلا، 5 مدال نقره، 21 مدال برنز در بازی های آسیایی داخل سالن ترکمنستان و کسب سهمیه حضور در مسابقات جام جهانی شطرنج از دیگر عناوینی افتخارآمیزی است که زنان و دختران کشور در عرصه ورزش طی سال گذشته به دست آوردند.

انتهای پیام/

سال 96 در ورزش زنان چه گذشت؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار