باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

بیکاری زنان، چالشی عمیق که در سایه اشتغال آفرینی برای آقایان گم شده است/ چند درصد خانم‌ها فاقد درآمد هستند؟

زنان و بیکاری، عبارتی که در طول سالیان اخیر بیش از پیش با یکدیگر عجین شده‌اند، قِرابتی که در سایه محدودیت‌های شغلی پیش روی آقایان آنچنان که باید، دیده و احساس نمی‌شود.

بیکاری زنان، چالشی عمیق که در سایه اشتغال آفرینی برای آقایان گم شده است/ چند درصد خانم‌ها فاقد درآمد هستند؟به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نزدیک به نیمی از جمعیت ۸۰ میلیون نفری ایران از دختران و زنان تشکیل شده و در این میان، کم نیستند بانوان سرپرست خانوار که به دلیل فوت همسر، جدایی، طلاق و یا دوران حبس و مجازات، شریک زندگی خود و شاید فقر و ضرورت اشتغال زن و شوهر (توأمان با یکدیگر)، چاره‌ای جز اشتغال و کسب درآمد در بیرون از محیط منزل را ندارند.

با در نظر گرفتن این واقعیت که در سالیان اخیر یکی از جدی‌ترین معضلات اقتصادی و اجتماعی کشور به عارضه بیکاری و محدودیت فرصت‌های شغلی معطوف می‌شود، به عمق این بحران پی‌خواهیم برد.

در شرایطی که مردان جامعه با این معضل دست و پنجه نرم می‌کنند، مشکل بیکاری بانوان چندان احساس نمی‌شود، طرح این موضوع به معنای برتری آقایان بر خانم‌ها نیست، بلکه با توجه به این موضوع که بنا بر یک قاعده و عُرفِ پذیرفته شده، زنان عمده فعالیت و اشتغال خود را در محیط خانه و اداره امور منزل سپری می‌کنند به تبع انتظار اشتغال با هدف درآمدزایی از آنها در اولویت قرار ندارد، اما به هر ترتیب در صورت ناگریز بودن بانوان و اجبار برای تأمین معیشت و یا میل و علاقه شخصی به استتقلال اقتصادی، نمی‌توان این حق را از آنان سلب کرد.

به هر ترتیب، فارغ از این توصیفات، شرایط امروز جامعه ما گویای این واقعیت تلخ است که اوضاع اشتغال در کشور بُغرنج است و این پدیده برای زنان و دختران جویای کار بغرنج‌تر و این موضوعی است که برخلاف تصویری که برخی از اشتغال زنان و بانوان در ذهن دارند و ضریب بیکاری را در این گروه، پایین‌تر و ضعیف‌تر از مردان و آقایان تصور می‌کنند، اعداد و ارقام موجود از نرخ بیکاری، گواه صدق این ادعاست که بیکاری در این طیف به مراتب شدیدتر از آقایان است.

از رشد روز افزون متقاضیان جویای کار تا تَشدیدِ بیکاریِ پنهان در طیف بانوان

فاطمه رازیانی، مسئول یکی از مراکز کاریابی فعال در غرب استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به افزایش فزاینده تقاضا برای اشتغال در میان دختران و زنان در سالیان اخیر، اظهار کرد: طبیعتا با توجه به افزایش ورودی به دانشگاه‌ها، رشد تقاضا برای اشتغال، موضوعی دور از انتظار نخواهد بود و بخشی از این موضوع به عدم تدبیر و برنامه‌ریزی صحیح در نظام آموزشی کشور باز می‌گردد که بدون نیاز سنجی دقیق، درب دانشگاه‌ها را به روی تمام متقاضیان باز کرده است.

وی افزود: البته تمامی متقاضیان از قِشر دانشگاهی و فارغ التحصیلان مراکز علمی نیستند و بخشی از جویندگان کار مشمول افراد و گروه‌هایی می‌شوند که به دلیل مشکلات اقتصادی ناچار به اشتغال در بیرون از منزل هستند.

این مسئول مرکز کاریابی در یکی از شهرستان‌های غرب استان تهران، بیان کرد: بخش دیگری از تقاضای بالا نیز ناشی از تغییراتی است که در ذائقه فرهنگی جامعه حاصل شده و طیفی از دختران و بانوان با وجود عدم مواجه بودن با مشکلات اقتصادی، صرفا بر مبنای میل و علاقه در صدد اشتغال، استقلال اقتصادی و کسب درآمد هستند.

رازیانی گفت: به اعتقاد بنده در حال حاضر، ضروری‌ترین و اولویت‌دارترین گروهِ متقاضی اشتغال در میان زنان، مشمول افراد و گروه‌هایی می‌شود که به دلیل مشکلات و تنگنا‌های اقتصادی ناچار به فعالیت و درآمدزایی بیرون از منزل هستند.

وی افزود: با وجود این ضرورت، معضل بیکاری در میان بانوان به مراتب شدیدتر و عمیق‌تر از آقایان است و جز در موارد خاصی همچون منشی دفتر و یا فروشندگی در فروشگاه‌ها و هایپر مارکت‌ها، پرستاری در منزل و فعالیت‌هایی از این دست، بیشترین جذب و فرصت شغلی برای آقایان است که متاسفانه در این بخش نیز نارسایی‌ها بسیار عمیق است و این نارسایی از مشکل به معضل و در حال حاضر به یک بحران جدی تبدیل شده که باید مسئولان ذی‌ربط برای آن چاره اندیشی کنند.

این مسئول مرکز کاریابی گفت: به اعتقاد بنده، آسیب و تبعات بیکاری در بانوان و خانم‌هایی که با معضلات اقتصادی دست به گریبان هستند و راه‌های اشتغال برای آن‌ها محدود و مسدود است به مراتب شدیدتر از آقایان است، زیرا در سخت‌ترین شرایط ممکن، آقایان می‌توانند به فعالیت در برخی مشاغل سخت همچون دست فروشی و ... (با همه محدودیت‌هایی که با آن مواجه هستند) مُبادِرَت ورزند، اما این فرصت برای خانم‌ها و بانوان فراهم نیست و یا به تعبیری چنین فعالیت‌هایی برای آن‌ها با حواشی و مسائل بسیاری روبرو خواهد شد.

وی افزود: از سوی دیگر ما شاهد یک بیکاری پنهان در میان خانم‌ها هستیم به صورتی که حتی بسیاری از افراد و گروه‌هایی که مشغول به فعالیت هستند از درآمد کافی برخوردار نیستند و به اعتقاد بنده این وضعیت مصداق بارز بیکاری پنهان است.

۴۵ درصد زنان کشور فاقد درآمد هستند/۸۰ درصد زنان سرپرست خانوار و بیکار، بالای ۵۰ درصد سن دارند

چندی پیش، فهیمه فرهمند، مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در گفتگو با رسانه‌ها با اشاره به افزایش نرخ بیکاری زنان در یک دهه گذشته، تصریح کرد: نرخ بیکاری زنان در سال ۱۳۹۲، اندکی بیش از ۸ درصد بود، اما امروز ضریب بیکاری از ۱۰ درصد نیز گذشته است.

وی می‌گوید: در ارتباط با زنان و دختران تحصیلکرده، نرخ بیکاری حدود ۲۳ درصد برآورد می‌شود در صورتی که این نرخ در میان مردان تحصیلکرده حدود ۱۱ درصد است.

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در ادامه می‌افزاید: حدود ۴۵ درصد از زنان کشور فاقد درآمدند و وقتی به مشکلات جاری و ساری در مناطق محروم کشور همچون بیکاری و محروم از درآمد می‌نگریم به این واقعیت پی می‌بریم که بالای ۸۰ درصد از زنان سرپرست خانوار و بیکارِ ما، بالای ۵۰ سال سن دارند.

وقتی محدودیت در فرصت‌های شغلی به کاهش درآمد زنان شاغل و متقاضی جویای کار منتهی می‌شود

در این میان برخی از کارشناسان معتقدند، محدودیتِ فرصت‌های شغلی باعث اُفت و تَنَزُلِ درآمد زنان شاغل شده، زیرا هراسِ از دست دادن شغل میزان انتظارات و توقعات دختران و زنان شاغل یا جویای کار را به میزانی پایین آورده که نتوانند پیشنهادات شغلی با حداقل دستمزد را رد کنند و این گمان می‌رود در این هَجمه فَزاینده تقاضا برای اشتغال، ممکن است آن فرصت شغلی (هر چند با درآمد اندک) را نیز از دست دهند.

به واقع، برخی سرخوردگی و افسردگیِ ناشی از بیکاری را آنچنان غیرقابل تحمل تصور می‌کنند که ترجیح می‌دهند برای جلوگیری از آن به حداقل درآمد شغلی رضایت دهند.

بنابر گزارشات موجود، در میان شهر‌های ایران (به استثنای تهران) که به عنوان مرکزیت اقتصادی کشور شرایط متفاوتی بر آن حاکم است، بیشترین میزان اشتغال زنان از آنِ استان محروم خراسان جنوبی است و بنابر آمار موجود، نرخ مشارکت زنان در اشتغال بیش از ۹۱ درصد است که برای شهر و استانی محروم، این مشارکت فعالانه تعجب آور و البته قابل تقدیر است.

کمترین نرخ اشتغال نیز مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد است،که البته برخی مسائل فرهنگی و اجتماعی در این اشتغال حداقلی تأثیرگذار بوده و است.

به هر ترتیب انتظار می‌رود با اتخاذ تدابیر هوشمندانه و برنامه‌ریزی مدون و اصولی، معضل بیکاری در ایران به نحو شایسته‌ای حل و فصل شود که قطعا حصول چنین توفیقی رفع کننده بسیاری از مصائب و مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی بعضا سیاسی این مرز و بوم خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
باعث بیکاری آقایان خانم ها هستند.خانم ها کار دارند منتهی بایستی طرحی داد که خانم های خانه دار بیمه شوند ومستمری بگیرند البته آنهایی که مشکل مالی دارند.ازموقعی که خانم ها استخدام می شوند متاسفانه تربیت فرزند وامورات خانه وخانواده کم رنگ شده.واقعا اگر می خواهید حقوق وموقعیت خانم ها رعایت شود بایستی کمتر به کار گرفته شوند چرا که کارهای سخت وسنگین با روحیه وجسم زن سازگار نیست وقتی یک خانم درسرکار با رئیس یا همکاران خود بحثی داشته باشد طبعا با روحیه خسته وعصبانیت به خانه برمیگردد ومرد از اون طرف خسته وهیچ کدام حوصله ندارند این می شود که هر روز آمار طلاق بیشتر وبیشتر می شود وهمه اش دنبال همایش وجلسه که آمار طلاق کم بشود ولی یک راه حل ساده این هست که مرد کار کند وخانم ها هم کارهای خانواده وامورات تربیت فرزند بپردازند با این کار هم آمار ازدواج بالا می رود وهم آمار طلاق پایین می آید وهم فرزندان صالح تربیت می شوند واین چنین هست که بهشت زیر پای مادران است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
پرداخت بیمه دختران توسط پدران تابعداز25سال وقبل ازازدواج ولی قطع بیمه پسران بعدازرسیدن به25سال،پرداخت حقوق والدین(پدران)درصورت فوت به دختر ونه پسر،اختصاص سهمیه استخدام دختران درکنارپسران برای سایرارگانهاودستگاههاعلاوه برچندارگانی که نیاز به نیروی زن می باشد،آن هم درشرایط فعلی کشورکه آماربیکاری پسران بالاست ،قانونی مبنی برپرداخت حقوق بیکاری به ماپسران تازمان یافتن کاروجودندارد،دیگه واقعاباوجوداین شرایط زنان توقع دارند ودست پیش راگرفته اند،انصاف هم ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
باسلام،اولا:قیاس زن ومرداشتباه و به دورازمنطق وعقلانیت است،ثانیا:به غیراز زنان سرپرست خانوارکه نیازبه کاردارندوهمچنین برخی دستگاهها مانندوزارت بهداشت وآموزش وپرورش وعلوم ونیروی انظامی نبایددر شرایط فعلی کشورکه آماربیکاری پسران بالارفته استخدام زنان صورت پذیرد،چراکه بیکاری مردان خودسبب افزایش بزهکاری های اجتماعی وافزایش آمارطلاق وکاهش آمارازدواج وافزایش جرم وجنایت است،همچنین بایستی قانون پرداخت حقوق مختصری برای دوران بیکاری جوانان تازمان یافتن شغل تدوین واجراشود،متاسفانه قانون دراین باره ابتر،است،ثالثا:بایستی جلوی سیستم پرازاشکال جذب بی حددانشجویان مقطع دکترا گرفته شود،صرف جذب واعطا مدرک دکترابرای برخی افرادبدون داشتن پارامترهاوقابلیتهای لازم سبب ورودافرادصرفامدرک گرابدون مهارت ودانش لازم به جامعه وطویل شدن صف بیکاران تحصیل کرده گردیده.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۴:۳۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
والا به خدا اینقدری که روی بیکاری زن ها بحث میشه در مورد بیکاری مردها بحث نمیشه. راست میگن بعضی ها باید زن ها برن سر کار تا ازدواج نکنن و مردها بیکار بشن و نون آور خونه بیچاره بشه. ما منکر توانایی خانم ها نمیشیم اما خدایی حل شدن مشکل بیکاری مردها خیلی مهمتر از بیکاری زن ها هست. الان هر جا میریم میبینیم حضور زن ها در محیط ادارات بیشتر از مردها شده. آیا دین اسلام روی اشتغال زن ها اینقدر تاکید کرده . والا اگه مشکل بیکاری مردها حل بشه خیلی از مشکلات دیگه هم برطرف میشه در عوض هر چه قدر زن ها بیشتر شاغل بشن مشکلات و تبعات منفی دامن جامعه و خانواده رو میگیره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
90 درصد خانمها بیکارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
زن رو چه به کاربیرون،مردهامسئول معیشت خانواده ان نه زنها
Iran (Islamic Republic of)
فرشاد
۱۲:۵۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
اول اینکه شغل برای آقایان نیست - اونایی هم که شغل دارن یا پولشون رو نمیدن یا دیر به دیر حقوق میگیرن-
مهم این نیست که زن شاغل باشه یا مرد
مهم اینه که به ازای هر شغل، یک خانواده تشکیل بشه
اگر زن شاغل میتونه خانواده تشکیل بده ، بهش شغل بدن .
البته اگر شغلی باشه و درآمدش اونقدری باشه که بشه خانواده تشکیل داد که بعید میدونم باشه
انشالله خداوند همه را به راه راست هدایت فرماید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
وای که چقد واسه آقایون شغل ایجاد کردن!!؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید مورد بررسی قرار گیرد چند درصد خانم شاغل هستند و چند درصد آقایون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
الان خانمها وظیفه اصلی شونو انجام نمیدن و میان توبازار جای یه آقا رو میگیرن . نتیجه اینکه مرد بیکار ، ازدواج انجام نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۱:۵۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
وقتی مردخانه مشغول بکارباشدنیاز به کارکردن خانم خونه دربیرون نیست اگر خانمها مشغول بکار باشند بیکاری پررنگتر میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
آمار اشتغال زنان بالاست ولی چون کارفرماها اونها رو بیمه نمیکنن وحقوق کم هم مبدن ولی با این حال کار میکنن خدایی ۸۰ درصد زنها احتیاج به کار ندارن فقط به خاطر اینکه حوصله شون سر میره یا مستقل میخان باشن دنبال کار میرن ، اون هم که حقوقی بهشون نمیدن و از اون طرفذباعث میشه که ازدواج آمارش پایین بیاد
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۳۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
زنان سرپرست خانوار به کنار - یعنی بحثی جدا می طلبه.
اینکه اینقدر وضعیت زنان بدون توجه به شان زن این موجود ظریف داره همش با مرد مقایسه میشه خیلی قابل تامل هست!
در برخورد اولیه با این روند همه چیز عقلانی و بدون غرض ورزی میاد ولی وقتی عمیق تر نگاه میشه انگار این جریان هدفمند داره ادامه پیدا می کنه.
Iran (Islamic Republic of)
Abc
۰۸:۴۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
وضع اشتغال خانم ها خیلی بهتر از آقایونه. هر جایی که نگاه میکنی چند تا خانم مشغول کارن.
-
ناشناس
۰۸:۲۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
وضع اشتغال خانم ها خیلی بهتر از آقایونه. هر جایی که نگاه میکنی چند تا خانم مشغول کارن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
بله کلیه پسران سر کار هستند و باید به فکر زنان بود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
نان آور خانه آقایان هستن ونفقه زن بچه بر دوش مردها هست'اولویت کار بر طبق باری که به دوش مرد هست با آقایان هست 'اما خانمها متاسفانه حقوق اکثر خانمها به اقتصاد خانواده هیچ کمکی نمی کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
نان آور خانه آقایان هستن ونفقه زن بچه بر دوش مردها هست'اولویت کار بر طبق باری که به دوش مرد هست با آقایان هست 'اما خانمها متاسفانه حقوق اکثر خانمها به اقتصاد خانواده هیچ کمکی نمی کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
همین اشتغال برای زنان، باعث بیکاری مردان شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
اولویت کار باید با مردها باشه. هر مردی که بره سرکار ازدواج میکنه. اما هر خانمی که بره سرکار به این راحتی ها ازدواج نمیکنه!!!
الان دخترهای جوان و مجرد شاغل هستن و مردهای متاهل بیکار... فاجعه ست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
اکثر خانمهای تحصیلکرده بیکار مدرک کارشناسی ارشد و دکترا دارند و در آزمونهای استخدامی جنس پذیرش منحصرا مرد است بنابراین با همه توانایی ها و استعداد از ورود به بازار کار جا مانده اند.
وگرنه با کاردانی و کارشناسی شغل های پایین فروشندگی و منشی گری و ... همیشه وجود داره
Canada
ناشناس
۰۶:۲۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
بعصی ها چند تا شعل دارند .این ور اب از یک ساعت کار تا بیست ساعت کار را نیمه وقت میگویند و از یک ساعت کار تا چهل ساعت کار را تمام وقت میگویند .اگر شما یک ساعت کار کنید .به شما بیکار نمیگویند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
نفقه زن و کسب درامد وخرج زندگی برعهده مرد خانواده است یک مرد باید بیکار بماند اما یک زن باید فرصت شغلی مردان را تصاحب کند که مثلا چی بشه ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
اين حق فرصت شغلي رو كي به شما آقايون داده كه ازش حرف مي زنيد؟ زنها در نابرابرترين حالات ممكن تلاش كردن و خودشونو بالا كشيدن. شمام متكي به امتيازاتي كه به ناحق بهتون داده شده نباش يه تكوني به خودت بده تلاش كن كار پيدا مي كني
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۰۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
کمی با نظر شما موافقم ولی به نظر خانمی که به این نظر پاسخ دادند خطابم با شماست:
با اینکه زن جایگاه خودش رو به درستی کسب نکرده و در حقش ظلم شده شکی نیست اما برابری زن و مرد هم راه حل نیست باید کمی بیشتر فکر کرد تا به نتیجه مطلوب رسید.
اشکال پاسخ شما اینه که دارید با مردها خودتون رو مقایسه می کنید که اصلا منطقی نیست. ظرفیت مرد در کار و تلاش تحمل سختی و ... بالاتر هست. البته زن هم ظرفیت های زیادی داره اما اصلا از اساس مقایسه زن و مرد عقلانی نیست.
1-جون مرد نان آور و فرآهم آورنده نیازهای اولیه و اساسی خانواده و حتی ثانویه اون هست.
2-مرد سرپرست خانواده و به عنوان یک تکیه گاه برای اعضای اون هست.
3-از نظر خلقتی هم مرد و زن قابل قیاس نیستن چون مثلا زن قابلیت باروری و روحیات خاص برای تربیت فرزند و تعالی جامعه داره ولی مرد خیر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
ازمشگلاتی که برای تربیت فرزندان وسپردن آنهابه مهدکودک ها وتنهایی درخانه درصورت کارکردن مادرآنهم به صورت تمام وقت ومشگلاتی که برای زوجین پیش می آیدهم گزارشی تهیه کنیدکاردربیرون برای خانمهابایددرمواردمختص خودشان باشداولاوثانیاآنهم به مقداری که کانون خانواده آسیب نبیندزن پزشک زن کم داریم ودرحالی که درمکانهای دیگرکه نیازی به آنهااحساس نمی شودکارمیکند بعضی مشاغل مخصوص خانمهااست ولی مردان بازآنجارااشغال کرده اند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۴:۱۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
چی بگم والا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
من خودم دکترا رو دارم یه خانم هستم کار میکنم استاد دانشگاه هستم دست به جیب خودمه .
United Arab Emirates
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
باریکلا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
من خودم دکترا رو دارم یه خانم هستم کار میکنم استاد دانشگاه هستم دست به جیب خودمه .
آخرین اخبار