کلانتری مطرح کرد؛

دستگاه‌های اجرایی تصمیم دولت برای احیای دریاچه ارومیه را قبول ندارند/ آن طور که باید برای دریاچه کاری نکردیم

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مشکل اصلی دریاچه ارومیه این است که زیر مجموعه دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها، تصمیمی که دولت اتخاذ می‌کند را قبول ندارند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در پانزدهمین جلسه کمیته راهبردی ستاد احیای دریاچه ارومیه که در کتابخانه مرکزی دانشگاه شریف و با حضور اعضا برگزار شد، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سخنانی صریح، به انتقاد از عملکرد واحد‌های مختلف که با مساله احیاسازی دریاچه ارومیه در ارتباط هستند، پرداخت و اظهار کرد: مشکل اصلی دریاچه ارومیه این است که زیر مجموعه دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها تصمیمی که دولت اتخاذ می‌کند را قبول ندارند؛ انتقاد را از خودمان شروع می‌کنم و می‌گویم خود ما هم در سازمان محیط‌زیست آن طور که باید برای دریاچه ارومیه کاری نکردیم.

وی ادامه داد: واحد‌های اجرایی دیگری هم که خارج از سازمان محیط زیست فعالیت می‌کنند و با موضوع احیای دریاچه ارومیه مرتبط هستند، کار اساسی در این زمینه انجام نداده‌اند؛ مثلا وزارت جهاد کشاورزی به‌خصوص جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اصلا به تعهدات خود درباره دریاچه ارومیه عمل نکرده است.

وی با اشاره به مصوباتی درباره عدم توسعه سطح زیرکشت آبی در حوضه دریاچه ارومیه، افزود: بعد از تصویب مصوباتی به منظور جلوگیری از توسعه سطح زیرکشت آبی در حوضه، سالانه ۸ هزار هکتار سطح زیر کشت آبی در حوضه توسعه پیدا کرده است. این یعنی ۲۴ هزار هکتار افزایش مساحت زیر کشت کشاورزی در منطقه طی 3 سال که با احتساب هزار متر مکعب آب مصرفی هر هکتار، به عبارتی در پایان این سه سال ۲۴۰ میلیون متر مکعب افزایش مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه وجود داشته است و وقتی این اطلاعات کنار هم قرار می‌گیرند به نظر می‌رسد که دولت توسط برخی سرکار گذاشته شده است.

کلانتری درباره همکاری نکردن دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها با ستاد احیای دریاچه ارومیه، گفت: دولت چیزی تصویب می‌کند، اما در عمل دستگاه استانی هرچه که خواست انجام می‌دهد. مدیران به شدت عافیت‌طلب شده‌اند و اصلا حاضر نیستند برای یک مساله کوچک اندکی ریسک کنند. اگر قرار باشد دولت تصمیم بگیرد و دستگاه‌های اجرایی استانی به شیوه خود اجرا کنند، بی‌شک ما یک نظام ناکارآمد خواهیم بود.

عیسی کلانتری درباره مساله رهاسازی مازاد آب سدها، اظهار کرد: مساله رهاسازی مازاد آب سد‌ها که در زمان حمید چیت‌چیان (وزیر نیروی دولت یازدهم) تصویب شد و قرار شد اگر آب سد‌ها در حوضه آبریز از یک میزان بیشتر شود، در اختیار دریاچه قرار گیرد و همه آن سهم دریاچه باشد.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون 3 بار با وزیر نیرو مکاتبه کردم، علی رغم اینکه هر ماه هم جلسه داریم، اما زیر مجموعه وزیر نیرو به ما جواب نمی‌دهند! دلیل آن‌ها هم این است که شاید در تابستان درجه حرارت اورمیه ۵۰ درجه شود و آب بیشتری تبخیر شود، بنابراین ما نمی‌توانیم آب سد‌ها را در اختیار دریاچه قرار دهیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه، تاکید کرد: دلایل و توجیهاتی که از سوی وزارت نیرو عنوان می‌شود فقط برای انجام ندادن کار است و آن‌ها می‌خواهند تا در این زمینه کاری صورت نگیرد و در واقع با این عملکرد ستاد احیاء قطعا موفق نخواهد شد.

وی افزود: در سال ۹۳ تصمیم گرفته شد که سطح زیر کشت چغندر افزایش پیدا نکند، اما وزارت صنعت و معدن یک کارخانه قند را از مشهد به حوضه دریاچه ارومیه آورد که این مساله به طور واضح با مصوبه هیات وزیران در تناقض است.

وی ادامه داد: به این شکل نمی‌توان تصمیم گرفت و آن‌ها را اجرایی کرد در نتیجه موفقیتی هم در کار نخواهد بود؛ مگر اینکه بخواهید دولت را ناکارآمد نشان دهید. رئیس جمهور اخیرا در سفر تبریز به من گفتند که به شدت با این موضوعات برخورد خواهند کرد.

کلانتری، تاکید کرد: اگر واقعا عضو دولت هستید مصوبات دولت را باید اجرایی کرده و به آن عمل کنید. اگر هم نمی‌خواهید عضو دولت باشید استعفا بدهید و بروید.

وی در پایان با صحبت‌هایی صریح، اظهار کرد: اگر مصوبات را قبول ندارید وزیرتان بیاید و بگوید این مصوبات را قبول نداریم. اگر کسی کاری را قبول ندارد، مجبور نیست در راس آن باشد. مدیر کلی که سیاست‌های مجموعه را نمی‌تواند در منطقه اجرا کند مجبور نیست بماند، بهتر است استعفا بدهد و برود.

در ادامه این نشست کارشناسان سازمان‌های مختلف به ارائه گزارش از عملکرد سازمان خود پرداختند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار